Engine failure + utripanje UREA lučke

Začel/a s52id, Julij 06, 2022, 10:27:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

s52id

Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi se mi je prikazal napis "Engine failure" in kasneje začela utripati lučka UREA... Na servisu Citro avto Sežana niso ugotovili še točnega razloga, jutri peljem ponovno, ko sem naročen pri njih.
AdBlue tekočine je bilo dovolj, čeprav mi zdaj ne kaže več nivoja nad 5000km, kot je ponavadi izpisalo ob pritisku na "check".
OBD napaki sta U029E in P20E8.
Je že kdo imel podobne težave? Že dolgo nazaj sem slišal, da rezervoarji radi pokajo in kot nalašč avto ni več v garanciji, star pa že skoraj 6 let, tako da najbrž ni krito niti v primeru, da gre za znano napako proizvajalca. Upam le, da ni to, saj je ta kos plastike strahotno drag! Ali kdo ve, kje se ga dobi ceneje?
Hvala za odgovore!

garac

prvic slišim da poči rezervoar. Od kod si?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

s52id

Pozdrav vsem ter obema hvala za odgovore.
Sem iz Pirana.
Baje je to precej pogosta napaka Citroenov in Peugeotov, kot nalašč pa je avto starejši od 5 let, kar pomeni, da za znano napako Citroen ne bo prispeval niti centa od 650 €, kolikor so mi danes ocenili na servisu v Sežani.
Drugih alternativ, kot kaže, ni ravno :-( Tudi izklop sistema stane 400€ + davek), pa še ni dober občutek, da onesnažuješ bolj kot je treba.
V dveh letih bom z relativno mladim avtom imel že za 1000€ popravil :-( :-( Lani mi je namreč spustil amortizer... Očitno tudi za nemški trg ta avto ni bil kaj dosti bolje narejen :-( Sem kar malo razočaran...

Romzi

No, jaz sem pa pred kratkim nekje bral, da je možno večino napak v povezavi z adblue rešiti. Uradno se menja komplet posoda s pumpo, možno da tudi injektor.
Nisem se pa spuščal v detajle, ker takega avta (še) nimam

alesz

CitatNo, jaz sem pa pred kratkim nekje bral, da je možno večino napak v povezavi z adblue rešiti

Mogoče bi bilo fino videti kje si to bral.Sam nisem našel nič pametnega,niti podatkov kaj in čemu je kaj v posodi namenjeno,pa tudi tista menjava motorja črpalke ne gre,ker je kitajski predolg.....................nekaj podatkov iz forumov odgovarja nekateri so sumljivi....no lahko sem lahko tudi sam v zmoti.........

Romzi

Naj bi (NAJ BI)  bil pogost pojav, da gre za zamašitev sistema s kristali (ventil, injektor ali cev) oz. kristali samo zagozdijo dizo injektorja in potem zaliva.
Naj bi (!!!) se dalo  v večini primerov sistem očistit.
Pumpa pa naj bi (!!!) crknila samo v redkih primerih, če jo poplavi adblue.
V detajle kot rečeno nisem šel, niti nisem napisanega še preverjal.
Don't kill the messenger.

Xandrej