POMOÈ - rolo stekl./panorama strehe fuč

Začel/a madDADO1981, Marec 25, 2022, 09:27:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

madDADO1981

Pozdravljeni! 👋
Zanima me, če je že kdo imel podoben primer, ali pa bi vedel kako in kaj...
Pred kratkim se mi med vožnjo "zlušta" malo sonca in pritisnem na gumb za zasenčeno streho. Naenkrat ful močno poči in zarola navznoter celoten premični rolo za senčenje na panoramski strehi.
Kot sem ugotovil, je popustil eden od premičnih zatičev/nosilcev roloja.
Ali morda kdo ve, kakšen je približen strošek popravila in ali je poseg zahteven?
Ali pozna kdo koga, ki bi to zadevo znal uredit?
V teh dneh, ko je vedno več sonca, se vozilo odznotraj zelo hitro zagreje, kar si pa ne želim, sploh, ker nimamo garaže.
Gre pa za c4 Picasso, ver. II, 1.6 hdi, l. 2014...
Upam na kak uporaben odgovor.
Hvala za pomoč.🙏
Lp

Bishop

I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

madDADO1981

Ja, res gre za to stvar, ampak jaz se sam ne želim podat v popravilo, preveč amaterski za tak podvig.
Predvidevam, da je račun za tako popravilo na orig. servisu precej visok.
Kdo ve?

Bishop

Citat od: madDADO1981;279227Ja, res gre za to stvar, ampak jaz se sam ne želim podat v popravilo, preveč amaterski za tak podvig.
Predvidevam, da je račun za tako popravilo na orig. servisu precej visok.
Kdo ve?

Za primerjavo: na bmw npr e61, je mehanizem za panoramo cca 1500€. Vsaj bila je taka cena nekaj let nazaj. Nisem pa čisto prepričan, kaj vse za tako ceno dobiš.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Čojko

Predvidevaš,... pa uporaben nasvet. Najboljše, da prodaš in kupiš nekaj brez sončne strehe. Še brez klime, centralnega zaklepanja,... to vse vse lahko pokvari in predvidevaš da je na originalnem servisu drago.

Uporaben nasvet. Pojdi na pooblaščenca oz. k nekomu, ki zna to naredit in plačaj tisto uro dela al koliko pač bo.

Matej89

Evo iz prve roke, saj se je meni identicna stvar zgodila v soboto...na citroen servis selmar v Celju cena cca 1000€. Potrebna menjava komplet okvirja, saj takega kot je sedaj noter zmontiran ni vec na razpolago, ampak so updejtali( beri popravili tocno to šibkost,saj je bilo me jav ogromno) celoten okvir. Tako da cena novega okvirja 750€( komplet z mehanizmom in motorckom ter vse komplet) in montaza je po standardu 4-5 ur, tako da okrog tisočaka mi je rekel pred 10minutami.
Razmisljam,da bi kar karton gor zapopal ����

Čojko

Prej se še zapelji do Jerovška v Grosuplje. Naj temeljito pregledajo ali se da obstoječega kako popravit oz. najprej išči da ti nekdo to popravi (lahko je le neka brezvezna stvar in boš šel skozi za stotaka ali kaj podobnega). Èe ne gre se včlani v My Citroen, kjer imaš popust na kose in delo in menjavo izvajaj pri Jerovšku. Razni uradni serviserji brez tradicije ali znanja izvajajo popravila zgolj po ključu - diagnosticiraj in menjaj. Nepooblaščenci, pa naj bodo še tako dobri po moje ne znajo kaj takega naredit (niso to ploščice, auspuh, svečke,..). Morda še Autonova (polpooblaščeni).

jumper1

Pri menjavi roloja je potrebno panoramo ven odrezat ker je privijačen mehanizem od zgoraj,popravit pa ne verjamem da se da tiste plastike in žice se pošteno razpadejo.

madDADO1981

Citat od: Matej89;279258Evo iz prve roke, saj se je meni identicna stvar zgodila v soboto...na citroen servis selmar v Celju cena cca 1000€. Potrebna menjava komplet okvirja, saj takega kot je sedaj noter zmontiran ni vec na razpolago, ampak so updejtali( beri popravili tocno to šibkost,saj je bilo me jav ogromno) celoten okvir. Tako da cena novega okvirja 750€( komplet z mehanizmom in motorckom ter vse komplet) in montaza je po standardu 4-5 ur, tako da okrog tisočaka mi je rekel pred 10minutami.
Razmisljam,da bi kar karton gor zapopal ����

Hvala za odgovor in deljenje izkušnje. :BigThumbs:
Sem pa točno o tem tudi jaz razmišljal. Zasenčit s kartonom al pa kak večji rolo s priseski gor.
Tole res niso dobr naštudirali, da je zaradi 1 "hakeljčka",ki se odlomi, treba razmontirat celotno zgornjo notranjost vozila in kompletno menjat. Da o € ne govorimo...:gimme_money: Groza!
Žal sam nisem imel za svoje vozilo izbire, ker sem kupil rabljeno. Se pa po tej izkušnji sigurno nebi odločil za to vrsto opreme, če bi bilo možno.
Mi je dalo " tinte pit".:argue1:

Matej89

Ja, jaz raziskujem možnost, da bi ta del naredil kovinski ( haklc) , glede na to da je bilo to ulito samo na ½zajlo½, ki je sicer oblečena v gumo, pa bi ta del z dvokomponentnim lepilom za kovino to poskusu zlepit.. upam, da vam je jasno kako mislim... pa bi potem videl, če bo držalo, preden šeram informacije dalje ;-)
Javim kako bo, po tem dežju se bom tega aktivno lotil.

lp

antasi

To misliš tako popravit obstoječo panoramo ali zapret luknjo?
Kaj pa avtoodpadi tega nimajo?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Matej89

Popravit obstoječo panoramo, če ne bo šlo, bom se poslužil nekega roloja na čepke al pa kaj podobnega.. bomo vidli..

madDADO1981

Točno vem kaj misliš...
Me res zanima, če ti rata zlepit.
Javi rezultat prosim, hvala.
:BigThumbs:

madDADO1981

Evo, js sm prekril kar z kartonom v dveh delih. Lepo se prilega, je uporabno, ampak zgleda pa dizaster.:Hammer3: Prav klošarsko. Še vedno razmišljam o kaki alternativi.
Kako ste ostali porihtali?

alesz

Najtemnejša folija za temnenje avto stekel.........................oziroma avto je potrebno vzdrževat mora biti tak kot mora biti...........