Kateri Youngtimer?

Začel/a Čojko, Februar 05, 2022, 03:47:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Pa daj nehaj že s tem plinom utrujat Èojko. Mislim da če je edini pri nas ne bo to noben problem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Model meni  vse jasno, slabo me bereš. Ne vem pa koliko so striktni tejle kontrolorji. Napisano imajo, da plina ne sme bit. V skrajni sili ga ven pobereš, če že hočeš Youngtimerja. In pol se vprašaš al se vse to splača za tistih 200-300€ letno na račun zavarovanja.

ModelJT

Pa ne vem odvisno od kontrolorja, to je res samo ce je avto edini pri nas mislim da se tudi malo bolj cez prste pogleda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Mislim da striktnost s casom pada...

Meni je rekel za XMa da ima sicer prevec kilometrov in da je licarsko v preslabem stanju, vendar mi vseeno odobri izdajo certifikata zaradi posebnosti in redkosti vozila.

Za vlecno kljuko na drugi strani je ni z besedo omenil, ko sem vprasal ce je to problem je rekel da sploh ne.

ModelJT mi je povedal za to opcijo zelo kmalu, kasneje sem izvedel da imam enega izmed prvih 10 youngtimer certifikatov v Sloveniji.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

antasi

Bodimo malo bolj realni.
Èe je avto redek in ppseben kot sta npr. Hrošč ali Spaček, potem lahko tudi takšen avto dobi cerifikat
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gepl83

Zanimalo me je omejitev kilometrov, katere ima avto prevožene. Èe je tukaj kaka omejitev?

Čojko

Me prav zanima ali so sploh kakšna pravila oz. kako je s tem v tujini. Dobit papirje za Youngtimerja naj bi bilo bistveno težje kot za starodobnika. V glavnem zopet biznis,...

antasi

Gre za konstruktivno miselnost komisarjev zvez, kateri ocenjujejo primernost za cerifikat in kategorijo le-te.
V omenjenih zvezah sledijo smernicam pri šolanju komisarjev, kateri posledično strokovno ocenijo primernost eksponatov za kategorijo certificiranja. In tako blabla.
 Po domače povedano-spaček z 41.barvami je primeren za cerifikat, ford T z 41.barvami pač ne. Èe nebi bilo tako, nebi imel skoraj noben star citroen certifikat. Pri mladodobnikih je ravno obratno. Original in samo original šteje. Lahko ima certifikat original R5, ne more pa imet certifikat Bmw 850 z nekimi homemade spojlerji. Lahko bi pa bili spojlerji, če so bili original vgradnja v tistem času. Razumljivo?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Zeko124

Citat od: gepl83;278504Zanimalo me je omejitev kilometrov, katere ima avto prevožene. Èe je tukaj kaka omejitev?

Zaenkrat ustna določila za youngtimerja je 5.000km letno (trenutno nihče ne preverja).

V Nemčiji za H-kennzeichen (starodobnik) je omejitev 10.000 letno, preverjajo.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ModelJT

Citat od: Zeko124;278513Zaenkrat ustna določila za youngtimerja je 5.000km letno (trenutno nihče ne preverja).

V Nemčiji za H-kennzeichen (starodobnik) je omejitev 10.000 letno, preverjajo.

Ja pa zeko no preberi kaj je človek napisal :Hammer3:.

Koliko ma avto kilometrov spet odvisno od avtomobila. Èe je avto recimo moja Xantia Activa, ki je trenutno precej redka pri nas mislim, da ne bo nekaj gledal na kilometre. Èe je pa to ena 5 vratna Xsara 1.6 letnik 98 pa verjetno ne bo ravno kandidat z 250 tisoč pevoženimi, prej s 100.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gepl83

Ok. Razumem. Ni točnega pravila. Koliko pa stane ta pregled?

MSrougeZX

kaj pa moj twingo v top stanju, z km prek 200k, ima pa homologirane temne sipe in športne fedre.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]