C4 picasso ali Spacetourer menjalnik

Začel/a jamnikt, Januar 11, 2022, 10:41:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jamnikt

Pozdravljeni!

Odločamo se za nakup rabljenega C4 picasso ali spacetourer.
Mi lahko napišete kakšno mnenje glede avtomatskih menjalnikov? Je boljši 6 stopenjski ali novejši 8 stopenjski?

Hvala,
Tadej.

Čojko

Dvomim, da ima kdo to izkušnjo. Glej za avtomatskim, ne robotskim. 6 stopenjski je preverjen in ok, 8 stopenjski pa novejši, verjetno boljši, hitrejši,... kako je z vzdržljivostjo na dolgi rok pa se še ne ve.
Pojdi porobat v kakšno AH novega. Verjetno se dobita še oba, al se motim?

Èe dobiš izkušnjo jo prosim deli z nami.

Čojko

Je pa pri avtomatskem menjalniku potrebno gledat še na motor. Saj običajna kombinacija z avtomatskim menjalnikom ima itak malo močnejše motorje. Jaz imam na P807 2.0 HDI s 163 KM in 6 stopenjskim avtomatskim menjalnikom in je odlična kombinacija. Tudi ni bilo v ponudbi manjšega 136KM motorja z avtomatskim menjalnikom. Tu vidim, da obstajata dva tipa 1,5 dizel s 131 KM in 2.0 dizel s 160 KM, ter avtomatskim menjalnikom. Jaz osebno bi gledal močnejšega z 8 stopenjskim menjalnikom, če je le ok, čeprav se gre za manjši avto.

tomaz555

Novih ni več, verjetno tudi testnih posledično ni.

andraž

8 stopenjski imajo tudi že konkretno kilometrov. Èe bi bile kakšne težave, bi se sigurno že pisalo.
Vozil sem ta 8 stopenjski, sicer ne v tem avtu. Je res dober. Ne čutiš kdaj zamenja, zamenja pa zelo racionalno.

sebi

Imam 8 stopenj aisina s 1.5 bhdi, nimam pripomb.

docker

Imam v c4 grandspace tourer ta 8 stopenjski menjalnik in 2.0 hdi 163. Zelo lepo menja. Sem imel na testu tudi 6 stopenjski in enaki lepo menja - c4 spacetourer 2016 1.6 hdi 120.
Gre za isto zasnovo, le dodali so 2 brzini in nekaj odvzeli na teži menjalnika.

1 ali 2 odlična zadeva.