AX sreča v nesreči

Začel/a Gox, Oktober 09, 2007, 04:29:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Danes je bil v la?ji nesre?i poškodovan sestrin AX. Zjutraj se je z njim mama peljala po Izolski obvoznici v smeri proti Kopru.

Vozila je cca 80km/h, sama na cesti, nobenega spredaj ne zadaj. Na nasprotnem pasu pa so delavci CPK-ja kosili travo med pasovi hitre ceste.

Ko je ?e peljala mimo CPK-jevega Unimoga je kar naenkrat močno počilo. Mama se je ustračila, ker ni vedela kaj se dogaja, saj so jo obsuli drobci stekla. Takoj je vključila vse 4 žmigavce in se ustavila ob robu ograje. (ni odstavnega pasu) Delavec na Unimogu je opazil da je nekaj narobe, tako da je takoj pritekel na drugo stran in pomagal nesti varnostni trikotnik na cesto.

Potem so skupaj ugotovili da je izpod unimogove kosilnice priletel velik kovinski izstrelek (del cevi auspuha), ki je razbil šipo in zvil okvir vrat.

Sama sreža da ni priletel par cm ničje, ker bi priletel direktno v avto v predel glave. Udarec je bil kar dober, saj je okvir stisnilo skupaj in zvilo.

Delavec CPK je bil prijazen, tako da so se potem skupaj odpeljali do zavarovalnice in servisa. In na CPK. Tako da so izpolnili vse papirje, da gre lahko avto na popravilo.

Bom poročal ko bo popravljen, koliko škode je bilo.

Zdej pa grem posesat avto, ker je poln stekla.

Nekaj slik ...

hadei

Uf, dobro, da se mami ni nič zgodilo. Kot si ?e napisal, ?e bi bilo par centimetrov ničje, bi bilo grdo. Sreža v nesre?i, bi se temu reklo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Madona hvala bogu, da je mama cela... Pa res se vse zgodi lahko ej...

Hydraulic

Sreža ja da je Ax-ec nizek....?e bi bila  Xsara ali kaj večjega,se morda ne bi tako končalo.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

deyo

Ja res sreža v nesre?i. Dobro, da se ni zgodilo kaj hujšega.

Klemzy

Samo da so ljudje celi. Pleh se ?e porihta.

Gox

Citat od: Klemzy;21390Samo da so ljudje celi. Pleh se ?e porihta.

To sem tudi jaz reku, sam da smo vsi ok... avto bodo ?e popravili :-)

Zdej sem ga posesal.. sam to ne moreš verjet.. steklo povsod... v vseh predalih, po vseh sedežih, na zadnji polici, v prtljažniku...

LP

Klemzy

Citat od: Gox;21391To sem tudi jaz reku, sam da smo vsi ok... avto bodo ?e popravili :-)

Zdej sem ga posesal.. sam to ne moreš verjet.. steklo povsod... v vseh predalih, po vseh sedežih, na zadnji polici, v prtljažniku...

LP

Ker jaz sem si isto rekel ko sem se zaletel s Xantio. Jest sm cel pleh bomo pa ?e nekaj al popravl al pa prodal.

gigo

No vsaj nekaj, da niso pol se še kake pametnjakoviče delali teji iz CPK. žal se takšne in še huše stvari dogajajo neprestano. Poškodovan AX-ek pa mislim, da bo kmalu kot nov, če imaš ti prste vmes.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Citat od: Gox;21391To sem tudi jaz reku, sam da smo vsi ok... avto bodo ?e popravili :-)

LP

mogoče ?e ena prednost izmed mnogih, da so stekla zatemnjena in vse to sranje ostane gor na foliji se ne raz?prica po celem avtu ali pa ?e kje po koči oz po osebi.

Gox

To pa ti dam prav Andrej ... ?e bi sestra imela temnjene šipe mi ne bi treba sesat :-) Bi vse gor ostalo.

(čeprav, zakaj sploh sem jaz sesal, sej je njen avto lahko bi ga ona :-)) Morem za eno pijačo pobrat :-)

Jutri dobimo zapisnik od zavarovalnice, potem gre avto na servis, najverjetneje na Citroen Koper.

Lp
Goran

Darte

Andrej, sedaj si pa predstavljaj, da ti tak zlepljen kos stekla, na katerem je mnogo majhnih ko??kov, zlepljenih v vrsti in delujejo kot en,....
Imam pa ?e rajši mnogo majhnih ko??kov, ki vsak sam zase ni nevaren. Pa ?e ven ne vidiš, ?e gor ostane.

Gox

Zavarovalnica pravi da je sedaj avto tak kot je vreden 190?. (razliko do celega avtomobila je pripravljena izplačati)

Bomo videli koliko v prihodnjih dneh, za sedaj se ?e dogovarjamo.

Najverjetneje bomo popravljali v lastni re?iji.

LP
Goran

boga

vrzi na odpad in kupi drug AX
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Gox

Citat od: boga;21542vrzi na odpad in kupi drug AX

To pa ne bo ?lo tako hitro ... Ax ima nov auspuh in servis narejen, pa samo 120.000km. ?e bo vozu :-)

LP
Goran