Izklop napajanja po klopu ecomomy mode-a

Začel/a pohorc, September 12, 2021, 07:37:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pohorc

Avto tako gre avtoelektričarju naslednji teden, a vseeno vprašanje, če se je morda komu pojavilo naslednje:

- ko se vklopi economy mode, odklopi vse porabnike, tudi daljinsko zaklepanje, odklepanje prtljažnika,... 'oživi' le, ko daš kontakt, ko 'odklene' vse

- če ga zaklenem na daljinca, se po 10-15 min (economy mode) vklopi alarm. Avto je 'mrtev', oživi le, ko se ga odklene na ključ in da kontakt, šele takrat odklene avto.

- če ga zaklenem na ključ (ne daljinsko), se alarm ne vklopi, ostalo isto

V vseh primerih resetira uro&datum, je videt kot da odklopi komplet napajanje avta.

Odklop akumulatorja za nekaj časa ne pomaga. Akku je star dve leti, Varta, napestost 13V.

Gre za C4 GP I 2013 hdi, exclusive.

Sum na nek rele ? Varovalke so ok...

zlikovski

Akumulator v mirovanje lahko kaže pravilno napetost, meri ga ob zagonu, kolko počepne.
Nekdo ti naj zažene motor, ti pa izmeri na akuju kolko počepne ob zaganjanju.
Aku je lahko star komaj par mesecev in je adijo.
Največjo napako naredimo uporabniki, ko priklopimo nov aku in ga prej nedamo polnit.
Najbolje je polniti z pametnimi polnilci. in ga občasno dat preventivno polnit primer 2X na leto, da ga paemtni polnilec ''skalibrira'' in s tem dosežeš daljšo življensko dobo.

pohorc

Pri meni se avti nekje na 3m polnijo s polnilci preko vikenda... že leta... dvomim, da je akku...
bom preveril sicer...

pohorc

aja, uro & datum resetira že pred zagonom motorja...
Èe bi to nardilo ob zagonu, bi še nakako verjel...
starter motor obrne BP, kot mora.... ne 'kašlja'...

sl1

Meni Xsara Picasso ni hotela v economy mode in je praznila akumulator.
Rešitev je bila reset bsi enote oz. računalnika z enim čudnim zaporedjem kontakta in pritiskanja gumbov na daljincu in odpiranja in zapiranja vrat - takrat sem točen postopek napisal tu na forum.
Hočem reči, da bi morda tudi tu pomagal reset računalnika. (Postopek je sicer lahko drugačen, ne vem.)

pohorc

David1980

Mene pa zanima kak polnilec priporočate za vzdrževanje akumulatorja

alesz

Hofrovi ali Lidlovi povsem zadovoljujejo vse potrebe po domačem polnjenju............................

pohorc

Hja, pa je vseeno bila varovalka... skratka rešeno...