Nateg pri nakupu - kaj naj naredim

Začel/a matejxp, Junij 29, 2021, 12:32:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Glede na prebrano, bi se jaz vseeno oglasil na pp kjer je bil avto kupljen in podal prijavo zoper prodajalca in sicer za kaznivo dejanje goljufije. Zbral bi vse dokaze in jih dostavil na pristojno pp in če bi naletel na pravega policista bi zadevo raziskal, v najslabšem primeru pa se bodo vsaaj malo vsrali, ker so pod policijsko preiskavo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Citat od: visar;275932Nekaj čudnega se dogaja pri kolegu ki je kupil avto v Celju pri A2.

Ali kdo ve kaj o njih ?

To misliš A2S?
Kje je problem?
To je eden večjih VW prodajalcev in imajo ogromno prometa.
Tukaj bi ob problemu bil verjetno dovolj pogovor s šefi, ki se bojijo negativne reklame.

Ravno obratno, kot pri onem prodajalcu picassota ki se ne bo veliko sekiral zaradi prijave, žal.
Pa lahk nekateri pametujejo, ampak probleme bo imel samo kupec s prijavo na policiji itd.
Ali boš plačal izvedenca, da bo ugotovil, da ni katalizatorja. In kaj boš pridobil?
Skoda živcev in poslušaj svojo pamet in ne forum.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

matejxp

Hvala za ponudbo. Katalizator sem že naročil, vendar so neke težave z dobavo. če ga ne dobim v razumnem roku te kontaktiram.

Xandrej

Kateri letnik je avto pa koliko si ga plačal ter koliko ima kilometrov?

dexterboy

@matejxp, moje skromno mnenje;
naredi zapisnik na Policiji, da se malo userjejo. Na kupoprodajni imaš menda naslov, mar ne? V tožbo se ne splača, škoda živcev, časa in denarja.  Najdi dobrega mojstra in porihtaj avto v nulo, da se ti bo nato veselo smejalo. Èe ga predelaš še na plin, imaš pa skoraj ðabe vožnjo :)
Pri @ZXV16-u imaš vse na voljo, kaj naročaš preko neta?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

matejxp

@Xandrej Letnik 2009. 190.000 km. Vsaj ti naj bi bili ta pravi. cena 1400 eur.
Po moji oceni bo vse skupaj stalo okrog 2000 eur in pa kup živcev  :-).

gero

V Celju naj bi bila bojda ena firma ki prodaja rabljena vozila. Lastnika sta dva južnjaka. Bojda goljufata da se kar kadi. Zbijata km , lišpata avte , slabosti in napake skrivata. Upam da nisi vozila kupil pri njih. Imata pa veliko VW, audi... vozil ter vseh ostalih..

sl1

Jaz sem tudi v Celju najprej zaaral C4 Picasso in sem potem ugotovil da ima za 50.000 zbite km, sem jim poslal dokaze po mailu in so vrnili aro. Res se ti pa to lahko zgodi pri vsakem dilerju ker skoraj vsi nategujejo. Avtogram firma na Letališki je bila ok - v 50.000 km kolikor sem jih naredil nisem odkril da bi bilo z avtom karkoli narobe. Je pa res, da je bil avto star komaj 2,5 leti ko sem ga kupil in ja bil izgleda še ok.
Moraš res paziti ob nakupu ker potem je težko kaj rešiti s prodajalcem.

Xandrej

Citat od: matejxp;275945@Xandrej Letnik 2009. 190.000 km. Vsaj ti naj bi bili ta pravi. cena 1400 eur.
Po moji oceni bo vse skupaj stalo okrog 2000 eur in pa kup živcev  :-).

Glej kupil si malo na silo 12 let stari avto z 200k kilometei v vresnoati mapo boljsega bicikla... zdaj je kar je. Popravi pa gremo naprej. Po pravnoh poteh nebos cisto nic resil samo skrbi pa letarijo bos imel pa na koncu se dodatne stroške.

matejxp

No ko smo našo Xp končno spravili na cesto in bili na dobri poti, da pozabimo na vse težave nam je crknila klima. Ponovni obisk mehanika je pokazal, da je prišlo do okare električnega dela kompresorja. Mislim, da se reče (Elektro)magnetna sklopka, Ali mi lahko kdo pove kje bi se dalo ta del ugodno dobit
Gre za kompresor sanden model 8D6V12.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesz

Ali se sploh še kdo potrudi z diagnozo.........................?