Kozmetika prestavne ročice - šalthebl reparatur

Začel/a Lorencing, Junij 29, 2021, 10:20:38 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lorencing

Živ!

Se je kdo ubadal z obnovo šalthebla?

Namreč usnje je šlo v cvet in sem ga postrgal dol, ostal sem z golo, kovinsko bunko in plastičnim kosom.

Sedaj razmišljam kako se tega najbolje lotiti, ker tako kot je bilo v orig.stanju bo težko spet, bi pa se rad temu približal oziroma naredil kot se šika.

[/url]IMG_8576 by Goran Lorencin, on Flickr[/IMG]

Citroenovc

Vprašaj še na servis koliko pa pride ganz nova novcata. Mogoče boš pa presenečen, da ni draga.
OK

LP
Primož

zlomjo

Čojko

Lorencing

Nova original je 48eur, malo prej izvedel.

Res pa je, da tega pa še nisem sam menjal, ne vem kako je z obročem za rikverc, ki ga dvigneš na gor, in s to plastiko na vrhu ... ima kdo izkušnje, kak nasvet?

Ja, pr kitajcu pa 5-10 eur ... edino ne vem, če je alu in mat finiš.

Lorencing

Citat od: Èojko;275839Na Aliexpres so po par eurov.

Si že naročal in montiral?

Čojko

Lorencing

Pa ve kdo kako je z montažo? Je to že kdo počel?

dvorjan

Kupis pri Kitajcu, dobis, nabijes gor in gasa dalje.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lorencing

Citat od: dvorjan;275873Kupis pri Kitajcu, dobis, nabijes gor in gasa dalje.

Kako nazorno in detajlno opisano, zdej pa mislim, da mi bo uspelo. Hvala! Jaz si pa kompliciram lajf s spraševanjem o postopku.

zlikovski

Obrneš bunko za 90 stopinj, in jo snameš. novo pa v obratnem postošku daš gor.
Notranja ''dodatna'' plastika ponavadi je bela je praktično zatič, ki se ''zatakne''

Nabijanje gor po prestavni račici, boš samo poškodoval to plastiko in ti po bunka spet imela luft,.....
Kot sem omenil, daš gor na prestavno ročico, z obračanjem najdeš položaj, da lepo pade dol in nato zasukaš za 90 stopinj.

zlomjo

Lorencing

Citat od: zlikovski;275886Obrneš bunko za 90 stopinj, in jo snameš. novo pa v obratnem postošku daš gor.
Notranja ''dodatna'' plastika ponavadi je bela je praktično zatič, ki se ''zatakne''

Nabijanje gor po prestavni račici, boš samo poškodoval to plastiko in ti po bunka spet imela luft,.....
Kot sem omenil, daš gor na prestavno ročico, z obračanjem najdeš položaj, da lepo pade dol in nato zasukaš za 90 stopinj.

Hvala za info, bi pa vprašal še tole:

- je vseeno v katero stran jo obrnem?
- je bunka popolnoma ločena od od dvižnega prstana za v rikverc ali moram tudi to upoštevati?
- verjetno je potrebno najprej plastični zatič dol sneti?
- snamem plastični zatič na silo ali obstaja metoda, moram paziti, da kaj ne zlomim ali da kak del ne zgubim?
- zakaj se omenja nabijanje po prestavni ročici, če pa zatem omenjaš "da lepo pade dol in nato zasukaš za 90 stopinj" ... ali obstaja več metod?

Hvala vnaprej :BigThumbs:

Lorencing

Nagibam se k nabavi originalne bunke, pr kitajcih nism najdu identične bunke, ne da bi imel dvome o kvaliteti ali izgledu ... potem pa si rečem, da dam raje 48eur in sem miren, da je original kot da se dajem s kitajci za 10eur in nisem zihr, da bo kot se šika ... bom pa zelo vesel, če mi kdo nalima kak link do prave bunke pr kitajcih :emot89: