Vapor lock

Začel/a gtyrant, Maj 09, 2021, 09:43:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

Ste menjavali pokrovček cevi goriva-kjer se toči benzin v rezervar?
Sem imel enkrat tak primer,reševal vozilo na cesti,isti simptomi kot vaš opis.
Sem samo odprl "čep" in avto je začel delat normalno.
Èep je bil slab,oz. je preveč tesnil in je delalo vakum v rezervarju.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

krka964

Moja izkušnja z Amijem, ki je imel podobne težave je, da je potrebno preveriti filterček v tanku. Ami ima ta filter sestavljen in nekakšnih medeninastih podložk, ki imajo toliko medsebojnega razmaka, da prepuščajo dovolj goriva, razen, če ga ne. V mojem primeru so bile te odprtine premajhne in je avto po nekaj kilometrih, včasih pa tudi po 100 kilometrih začel ugašati. Po kakšni minuti je spet vžgal in odpeljal kilometer ali dva in ponovi vajo. Seveda sem, preden smo to ugotovili, zamenjal vse možno in nemožno na liniji od tanka do motorja. Morda je lahko to vzrok !

zlomjo

Ko sem imel enih 5 let, se spomnem da je oče pumpal s pumpo za gumenjaka v filter zraka, ko mu je crkoval ami. Zdaj sem ga vprašal kaj se je točno dogajalo, pa se ne spomne več, 85 let ima, mu ni za zameriti.

gtyrant

Očistili smo pokrov rezervoarja. Je bilo nekaj umazanije notri.
Na željo očeta sem mu naročil tudi novo bencinsko črpalko in štangico.
Snel je rezervoar in še dodatno zatesnil spoj kjer pride plovec. Cev je tako nova. Isti problem se je pojavljal že lani s prejšno cevjo.
Filter goriva je premaknil iz mesta med karburatorjem in bencinsko pumpo nižje dol do šasije.
Vendar vedno ista težava. Avto na mestu laufa. Med vožnjo pa slej ali prej prične ugašat.
Ko je avto hladen je v filtru tam polovica goriva. Potem se s časom pričnejo pojavljati mehurčki. Nivo goriva v filtru pade. Ob gasu pa je mehurčkov vedno več.

zlomjo

Kaj pa če bi čisto enostavno samo zamenjali pokrov z enim, ki nima težav? V tem primeru eno stvar odkljukate za vedno.

amipick

Morda nima veze,kaj pa vžigalna tuljava,ste jo poskusili menjat?
Simptomi so enaki primanjkovanju goriva-če je slaba,ko se segreje neha delat.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zlomjo

Vojko, beri na prvi strani:

Nekaj je z gorivom. Filter goriva slej ali prej postane prazen. Vem, da sem lani opazil v filtru za gorivo tudi ogromno mehurčkov, ko nama je zacel ugasat.

gtyrant

Sem bil opozorjen, da je lahko možna napaka v tem, da ima 2cv po celi dolžini gumi cev za gorivo.
Oče ima avto že 5-6 let. In razen prve sezone je na avtu ves čas gumi cev. Edino, da smo pozimi šli na fi 6mm po celi dolžini. Vendar problem z ugašanjem se je pojavljal že lani večji del sezone.
Bova zamenjala na plasticno cev. Tako, kot naj bi bilo pravilno.
Kolikor se avto malo segreje, se pojavijo mehurčki, istočasno s tem tudi še dodatno pade nivo goriva v filtru.

ZX16V

Vakuum se ti ustvarja.
Vzemi 5l ročko za gorivo, potegni cev do črpalke in se tako vozi. Najlažji način za najt krivca