Števec kaže "0" + trd volan

Začel/a matejt3, Marec 28, 2021, 12:21:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

matejt3

Pozdravljeni!
Imam težavo pri citroenu c3 letnik 2004, namreč naenkrat števec ne kaže več hitrosti oziroma kaže "0", posledično pa je verjetno zaradi tega volan precej trd in avto velikokrat ugasne, ko stisnem sklopko! Najprej sem pomislil na senzor hitrosti, tega sem menjal, zadeva še vedno ne dela! Preveril sem napetosti na konektorju senzorja, kar bi skoraj zagotovo reku da štima, masa je, napetosti tudi iz obeh ostalih pinih..... sedaj pa mi ne vem kaj bi še preveril, bi morda bil računalnik ali bi lahko še kaj drugega preveril? Hvala

alesz

S testerjem določiti v katerem sklopu ni več podatka o hitrosti.................

Citatkar bi skoraj zagotovo reku da štima, masa je, napetosti tudi iz obeh ostalih pinih....

..pin 1 je napajanje
..pin 2 je minus
..pin 3 je signal,neki pravokotni impulzi

matejt3

...no, testerja žal nimam, no, imam enega za 10 eur, ki pokaže samo eno napako na "coolant temperature cirkuit"..... na "live data" hitrosti pač ne kaže, drugo dela!
Kar se tiče napetosti na priključku senzorja hitrosti pa tako, sredinska je minus oziroma masa, iz prvega pina je 12,8V iz tretjega pa 11,5V! Sicer nevem če je to pravilno, drugače pa signal mislim da pride oziroma oddaja senzor, torej v nasprotni smeri! Ja malo čudno ja, da je tudi na tem pinu napetost!!!