BERLINGO NAPAKA NA MOTORJU

Začel/a xdavid, Februar 12, 2021, 01:57:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xdavid

Pozdravljeni. Danes me moj berlingo letnik 2015 1.6 hdi z rob. menjalnikom pozdravi s sporočilom okvara motorja. Druge napake ni zraven tudi avto gre popolnoma normalno.  Kaksni nasveti prosim.
Hvala za odgovore.

garac

Ni ugasnila pri naslednjem zagonu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xdavid

Ne ni ugasnila. Malo mi je čudno ker ni nobene druge napake.

alesz

Kako pa veš da ni druge.....najprej je potrebno narediti diagnostiko,da je jasno kaj je ta napaka in kje je...............................

xdavid

Smo naredili diagnostiko. Ta kaže na filter trdih delcev. A pokaže slučajno na ekranu če je pomanjkanje aditiva, ali samo napiše napako na motorju. Glede na to da se lučka prižge po dolivanju goriva bi sumil v to smer.

Čojko

xdavid

Avtocesta Bistrica Ljubljana. Vmes pa tudi kaj kratkega.

bingo

xdavid: če se lučka prižge po dolivanju goriva je najverjetneje zmanjkalo eolys tekočine...ali pa napaka eolys rezervoarja. Napiši še koliko kilometrov imaš prevoženih. Jaz pravim cca. 120kkm?

xdavid

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xdavid

Servis pravi filter trdih delcev. Pravi da črpalka naj nebi bila, so resetirali, ampak po tocenju goriva se je prižgala nazaj.

xdavid

Sedaj pa se še občasno prižge. Ponavadi se prižge po točenju goriva. Kasneje pa ne več.

bingo

xdavid: to je eolys tekočina problem. Ko natankaš ti bi morala vbrizgnit v rezervoar eolys tekočino...ker tvoja črpalka/rezervoar ne dela, ti prižge lučko. Pojdi na tester na servis.

xdavid

Smo resetirali je zadeva ugasnila. Pol leta je bil mir sedaj se je spet prižgala.

xdavid

A pride kakšnih težav z samim filtrom če bi se predolgo vozil brez delujoče posode za eolys tekočino