Radio Berlingo

Začel/a romci, Februar 01, 2021, 07:17:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

romci

Pozdravljeni,

Potrebujem pomoč. Kako se odstrani Radio iz Berlingota letnik 2016, tisti z LCD ekranom. Nikjer ne najdem. Hvala in vse dobro.

zlomjo

romci

Da, radio je na dotik.  Hvala

zlomjo

Po moje ga moraš k sebi povlečt in iztakniti iz ležišča. Gugel mi je pokazal edino sliko, kjer sem videl, da je radio pritrjen na ekran. Torej moraš si pomagati previdno s plastičnimi montirkami.

zlomjo

Zakaj bi ga pa rad odstranil?

romci

Zdravo,..

Do lukenj v armaturni plošči, ki so namenjene visokotoncem bi rad pripeljal kable in jih priključil na radio,  vstavil v te luknje visokotonce in jih priklopil.  Sem zelo razočaran, da v armaturi ni zvočnikov niti kablov. ali je to že kdo počel, ima izkušnje in je pripravljen pomagati, seveda sledi nagrada,.. lahko na zs.

zlomjo

Ne morem verjeti, da danes še obstaja avto, ki nima zvočnikov v armaturi. Nazadnje sem vlekel žice v Berlingotu l. 2003. Nič posebnega ni, iz Quad priključka povlečeš žice do zvočnika. Kakšen dopoldan lahko pridem do Ljubljane, če ne boš dobil drugega.

Xandrej

Citat od: romci;273293Zdravo,..

Do lukenj v armaturni plošči, ki so namenjene visokotoncem bi rad pripeljal kable in jih priključil na radio,  vstavil v te luknje visokotonce in jih priklopil.  Sem zelo razočaran, da v armaturi ni zvočnikov niti kablov. ali je to že kdo počel, ima izkušnje in je pripravljen pomagati, seveda sledi nagrada,.. lahko na zs.

Ti se cudis da dostavnik tega nima? V nasi bmw 5 ki je imela zelo dosti opreme ni blo visoktoncev noter. Avto je stal 70 jurjev. Ni blo doplacila za boljši zvok pa ne dajo...

DejanO

v mojem služnem Berlingotu multispace 2010, je bilo serijsko 6 zvočnikov.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

romci

romci

Takole fantje, projekt zaključen:
- pod sedež aktivni nizkotonec  ESX Q202a
- v armaturki visokotonci ESX Horizont HZ6.2T
-  v vratih Alpine SXE 1725s
- zadaj Alpine SXE 1325s

Ocenjujem, da je to optimum za vgrajeni originalni avtoradio. Zvok je TOP !!  vsaj zame :),..

zlomjo

c5 exclusive

Koliko te je prišlo vse skupaj?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

romci

Citat od: c5 exclusive;274559Koliko te je prišlo vse skupaj?

Zdravo,.

Vse skupaj me je prišlo 400,00 EUR. Tu so vključeni vsi zvočniki, montaža globokotonca in twiterjev, močnostni vodnik z varovalko za globokotonec, konektorji za  zvočnike, potrošni material, zvočna izolacija za vrata in zadnji bok, čepki za pritrditev oblog, ki se polomijo pri odstranitvi teh in so mi jih na servisu zaračunali kot, da so zlati :(.

Ko mraz popusti  moram namestiti še zvočno izolacijo na prednje koloteke in to je to.

Sam sem zelo zadovoljen, strošek pa se mi zdi sprejemljiv in korekten. Ves vgrajeni material je nov in z garancijo. :BigThumbs: