automatski menjalnik

Začel/a Veloce, Oktober 25, 2020, 05:53:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Jaz sem videl olje iz menjalnika pri 115.000 in je bilo ze precej temnordeče. Ni bilo še črno, ampak tudi ni bilo več niti približno roza kot novo.
Tako da definitivno se "znuca".

DejanO

Citat od: igorduska;270463DejanO tvoja C5-ka nima EAT6 menjalnika, pač pa TF-80SC oz. AF40 oz. AM6. Vse te oznake so za en in isti Aisinov menjalnik, ki ga mi vozimo v naših C5-kah. EAT6 so začeli vgrajevat leta 2016 v določene modele.

seveda, za.ebal sem v oznaki, imaš prav.

MENJALNIK   6-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK
MENJALNIK (ZNAÈILNOSTI)   AVTOMATSKI MENJALNIK AM6C1
NAVOR – PRESTAVNO RAZMERJE   CP 15 X 53
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Čojko

Vprašanje je zakaj tovarna ne predpiše menjav in da je menjalnik tako narejen da ne moreš vsega olja hkrati zamenjat.

Citroenovc

Citat od: Èojko;270467Vprašanje je zakaj tovarna ne predpiše menjav in da je menjalnik tako narejen da ne moreš vsega olja hkrati zamenjat.

Vprašanje je, zakaj je danes bolj utečena praksa, da ko pralni stroj nekaj crkne, te serviser prepričuje, da je čas da kupiš drugega, kot da daš popravit obstoječega ...
Apliciraj poljubno. Primer je izmišljen in zgolj kot ideja poante.
OK

LP
Primož

Čojko

Recimo, da se strinjam, češ popravilo je tako drago in zadeva tako stara in lahko gre še kaj,... ni smiselno popravljat. Vendar bi si želel podatka pri kolikih kilometrih crknejo menjalniki če meniš olje ali če ga ne. Ali je tu kdo ki mu je že šel menjalnik? Metoda z izpiranjem naj bi bila po nekaterih navedbah celo škodljiva za menjalnik.

Dihtunga

Bi bila in ni. Menjalnik z originalno župo še vedno melje vse tiste opilke, ki so nastali ko se je utekal. Je pa menjava brez menjave filtra in pucanja korita/kjerkoli že olje sedi, vprašljive kvalitete.

zlikovski

@ igorduska
Meni v Lexiji pod menjalik piše EAT6 je pa letnik 2015.

igorduska

Tudi to je možno. Jaz sem hotel povedat da so od 2016 EAT-ji zelo pogosti. Definitivno pa na letnikih 2014 in prej EAT ne obstaja. Kar se pa naših C5 tiče pa so EAT vgrajevali samo v 180 konjskega dizla.

zlikovski

Imam kot sem napisal letnik 2015 204KM.

denis1304

Meni mehanik za 130€ :
- odlije 3L > prilije 3L >
- odlije 3L > prilije 3L >
- odlije 3L > prilije 3L
Vmes kratka "vožnja" na dvigalu.
Delam na 2 leti in mi ni žal.
Na pooblaščenem servisu v NM so mi isto naredili za 150€.

bbenedicic

Denis1304, si pa verjetno sam kupil olje? Kje pa?

bbenedicic

Imam C5 letnik 2014, 120kW. Avto je euro 5, seveda.
Po vseh podatkih, ki sem jih tukaj prebral, bi moralo za moj menjalnik ustrezati olje JWS 3324.
Je to okej?

https://www.rezervniavtodeli24.si/12862922-aisin

Ker po njihovi bazi to olje ni OK, kao.

zlikovski

Glih prav olje je to.
Tudi jaz uporabljam tega.

Jaz nabavljam tukaj:
https://www.autodoc.si/aisin/12862922

DejanO

jaz tudi. Opa, zaloga spet 5l kanta.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

bbenedicic

Hvala lepa, fanta.
Bom nabavil.