C5 III, 2008, 100kW - prava višina podvozja

Začel/a Lorencing, Oktober 02, 2020, 12:20:03 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Citat od: Èojko;269760Verjetno so enake višine. Ne vidim razloga zakaj bi bile drugačne.
Kvečjemu bi pričakoval da je "fedraš" zadaj za kak cm višji od hidravličarja, predvsem pa da je zadaj vsaj enako visok ali višji kot spredaj.

alesz

Citatpredvsem pa da je zadaj vsaj enako visok ali višji kot spredaj

Odvisno kaj,kje meriš.....če meriš od sredine kolesa do roba blatnika,moraš upoštevati,da je "luknja v prvem blatniku ponavadi večja za cca pet centimetrov,pa ti vizuelno preverjanje ponavadi napačno zgleda.............

Romzi

Citat od: alesz;269771Odvisno kaj,kje meriš.....če meriš od sredine kolesa do roba blatnika,moraš upoštevati,da je "luknja v prvem blatniku ponavadi večja za cca pet centimetrov,pa ti vizuelno preverjanje ponavadi napačno zgleda.............
Vsaj prag naj bi bil poravnan s tlemi, ali malo nagnjen naprej.

premza

Tukaj se prodaja en novejši s fedri... https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15217218

Nekaj se vidi že s slik, lahko se ga gre pa tudi z metrom "pogledat".
Mogoče pa je lastnik tako prijazen, da pomeri.

Se pa že s primerjavo slik vidi, da je tvoj spredaj previsok.

Lorencing

Citat od: premza;269785Tukaj se prodaja en novejši s fedri... https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15217218

Nekaj se vidi že s slik, lahko se ga gre pa tudi z metrom "pogledat".
Mogoče pa je lastnik tako prijazen, da pomeri.

Se pa že s primerjavo slik vidi, da je tvoj spredaj previsok.

Se strinjam, sej mi ni treba niti iti meriti, se vidi na oko. Med tem pa mi mehankar pošilja slike kako ma še nekdo tak odmik spredaj, kot da bo to naredilo stvar ok, ker ima še nekdo napačno višino.

Lorencing

Mal update-a ... proizvajalec, Lesjofors, pravi, da je model vzmeti, ki mi jih je montiral mehanik, pravilen, ampak se oni ne ubadajo z reklamacijami, to ima čez dobavitelj, torej Potokar ... če bom karkoli dosegel, javim. Ampak mislim, da se bom lahko malo pod nosom obrisal in ali vsakič zapiral oči, ko bom gledal avto ter se sprijaznil s tem, ali pa zamenjal vzmeti z originali.
V današnjih časih sem mislil, da bo to bolj urejeno, pa ni. Srečno vsem pri vaši menjavi vzmeti, če bi to vedel pred menjavo, bi sigurno stisnil tistih nekaj evrov več za original.

MSrougeZX

Poreži en krog iz fedrov in imaš elegantno rešen problem. Ne skrbi, ne bo nič bolj trd. Smo to delali večkrat, le da ni bil C5. Tudi športne fedre smo rezali.
Drugače, pa sem na C5 imel eibach športne, se je avto dosti lepše peljal kot z originali. Je tema na forumu, moj rouge avion.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Dihtunga

Lorencing

Citat od: Dihtunga;270150Ne rezat fedrov

Vzmeti seveda ne bom rezal, saj jih potem niti dobro notri več ne dobiš. Èe bi bil sistem malo dugačen, pa bi si mogoče upal ;)

Stvar je sedaj v tem, da nikakor ne najdem oznak na vzmeteh, čeprav mi tako serviser, kot proizvajalec trdita, da imajo oznako. Te oznake pa se zbrišejo kar tako ... in vse manj mi je jasno.

andraž

Romzi

Èe je serviser kaj vreden naj ti pokaže dobavnico/račun za tvoje fedre.
Sicer ga odpikaj.

Lorencing

Citat od: Romzi;270225Èe je serviser kaj vreden naj ti pokaže dobavnico/račun za tvoje fedre.
Sicer ga odpikaj.

Ja, vse to sem dobil in tudi preveril, da so pravi, in naj bi bili ... zdaj je samo še varianta, da so bli napačni v "škatli" oziroma, da pač avto tako izgleda :/

Kontaktiral serviserja, dobil drugo mnenje, kontaktiral proizvajalca, ... ... ... ne da se mi več. Rad bi samo še preveril ali je koda na vzmeteh prava, ker mi je poslal proizvajalec kaj naj bi pisalo gor, kako in kje cca, tako da zdaj moram avto dvignt in najt oznako na vzmeteh.

Z vseh strani je do sedaj bila fer igra(kolikor mi je znano), da ne bom čez koga po napačnem pljuval ... res pa je, da bi serviser lahko sam od sebe videl kako stvar stoji in se vprašal ali bi on želel imeti avto s takšnim izlgedom, ker v salonu ima pač spedenanega C5 karavana, športne vzmeti, športne gume ... pa ni spredaj duplo višji kot zadaj ;)

Vlado333

Samo to bom napisal, serviser nima na svojem c5 sportnih vzmeti, ker ima hidravliko. Lahko izmerim c5 2.0hdi z navadnim vzmetenjem in javim-napisem mere. Jaz tudi dajem lesjofors vzmeti, ker so edine za katere vem, da ne pokajo, vem za vzmeti drugih proizvajalcev, ki so po zamenjavi ponovno pocile. Pri c5 sem do sedaj vzmeti spredaj menjal le enkrat.

gule

Vedno zveš nekaj novega. Vedel sem, da na C5/x7, puščajo olje hidravlične vzmeti, cilindri. Vedel sem, da na stari C3 pokajo sprednje, pa tudi zadnje vzmeti. Da, pa na tej zadnji C5 tudi pokajo, pa nisem...

Lorencing

Citat od: Vlado333;270324Samo to bom napisal, serviser nima na svojem c5 sportnih vzmeti, ker ima hidravliko. Lahko izmerim c5 2.0hdi z navadnim vzmetenjem in javim-napisem mere. Jaz tudi dajem lesjofors vzmeti, ker so edine za katere vem, da ne pokajo, vem za vzmeti drugih proizvajalcev, ki so po zamenjavi ponovno pocile. Pri c5 sem do sedaj vzmeti spredaj menjal le enkrat.

Živjo, z veseljem slišim še kakšno mnenje o višini. Èe ti ni odveč, bi me zanimala višina od tal do zgornjega roba odprtine blatnika in kakšen je razmak med zgornjo fleho gume in zgornjim robom odprtine blatnika.