P: DS5 Hybrid 4

Začel/a visar, September 28, 2020, 08:46:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

pa kaj se sekiraš za ekologijo.
kaj zato voziš V6 in take pa to.
kako koli obrneš, sem hitrejši od tebe s Teslo, če si boš pa že nabavil 911 GT2, si bom pa jaz nabavil Taycana, da bom hitrejši od tebe. In kaj ima tukaj ekologija?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Xandrej

Dirka kdo? Prvo nabavi nekaj kaj nebo imelo od 0-100 merjeno s koledarjem...

antasi

Lej, moja visa ma od 0-100 20 sec. kar je fantasticen dosežek za tistih par konjev. Èe bi imel tvojrega požrešnega V6 v Visi, bi imel 3.2 do sto. Ti pa rabiš v tistem nemškem vozu 1x več.
Nisi me razumel okoli ekologije.
Kdo pa je rekel da bodo kupci EV kupovali zaradi ekologije?

Citroenovc

Citat od: antasi;272002Kdo pa je rekel da bodo kupci EV kupovali zaradi ekologije?

Pa si zadel bistvo. Tistim, ki imajo največ od tega, ker je vse skupaj samo dober posel - dol visi za svet, ljudi in ekologijo. Je pa sklicevanje na domnevno ekologijo prikladna marketinška poteza. Marketing proda vse.
OK

LP
Primož

antasi

Se zelo strinjam z zg. postom, ampak
če ti bodo ponudili za isti denar več in bolj ugodno, kaj boš kupil?
oz.drugače povedano, a sedaj ko kupuješ nov avto, gledaš prvo in najprej po tem, kateri ima manj izpustov co2 ali kaj se že reče in šele potem gledaš na ceno?
saj sem že napisal grdo resnico:
jebeš ekologijo, če ni denarja.
Lahko je skandinavcem EV vozila že zdaj kupovat, njim se začne plačilni razred z 5 jurji in naprej.
Ampak moje mnenje je, da benz-dizl vozila srednjega in nižjega razreda nimajo prihodnosti, ker bodo enostavno predraga. Seveda to ne velja za merc./bmw kot jih vozi Xandrej, ampak ljudska vozila, kot je Clio, C3 itd
Prvi E Clio ali podoben, z dometom 300 km in ceno pod 10 jurji bo sprožil prodajo EV vozil pri nas. V Ameriki je to Tesla, ampak mi še nismo Amerika.

visar

Se strinjam da je denar problem tako pri meni kot pri marsikomu.
Cene bodo šle dol s industrializacijo pogonov.

Vsekakor pa obstajajo poleg nas ljudlje ki brez težav dajo 100 ali več jurjev za merca ali drugo bavarsko znamko.

Ko smo že pri ekologiji .... opažam da imajo bavarci zelo slabe starterje ali pa akumulatorje. Èedalje več jih opažam da lavfajo avte pred trgovino tudi po pol ure. Očitno se bojijo da pol ne bodo več vžgali avta :-)
______/\\______
______/\\______

tomaz555

To tako malo pokurijo, da jih ni vredno ugašati.

Čojko

EV se bodo prijeli ko bo mali avto, kot drugi oz. mestni avto približno toliko kot enak na bencin. Vsakih par dni pa boš čez noč napolnil na hišni vtičnici.

antasi

tebi bi se splačal že zdaj.
 niti ga nebi bilo treba filati.
spustiš se po hribu navzdol v mesto in se sam nafila, da prideš nazaj domov v hrib:BigThumbs:

ModelJT

Meni so elektro avti zelo zanimivi. Zdaj so postali tudi ze kar dostopni. Gledal sem Hyundai Kono, ki se mi zdi od vseh najboljse razmerje med ceno in tistim kar dobis. S ta mocnejso baterijo je nova malo malo cez 30 tisoc. Pa ima po realnih podatkih na sprintmonitor brez nekega problema domet 500 kilometrov, pa tudi vec. To je pa dosti za vecino slovencev. Mene edino filanje moti, zato sem pristas Tesle kar se elektrike tice, ker se mi ne da prevec cakat. Pa kdaj pozabim tankat pa potem zadnjo sekundo grem na pumpo, ker rabim. Jaz ne vem zakaj se proizvajalci skup ne vsedejo pa naredijo en skupen standardiziran sistem kjer bi lahko vsi na vseh polnilnicah filali. Ker teslini superchargerji so dalec pred ostalimi po mojem videnju. To bi resilo veliko problemov ce bi ostali proizvajalci uporabljali njihove polnilnice tudi lahko. Seveda bi morali verjetno tudi avtomobile prirediti da to zdrzijo, samo to se vse da ce je moznost uporabe cesa takega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

visar

Prosim te da Kono testiraš. Jaz sem z njo skoraj iz ceste letel.
Pri 150 km/h sem šel zez vzpetinco na logu (za bivšo cestninsko) s Citroenom nisem sploh vedel da je tam kaj, ko pa sem se peljal s Kono pa je avto poskočil in se guncal gor in dol. komaj sem pribremzal da nisem pristal v ograji.

Po mojem so fedri od klasike ali pa malenkost močnejši dočim masa pa je tono večja.

Drugače pa soliden avto kar se elektrike tiče. plastika pa kot vsi rižki.
______/\\______
______/\\______

ModelJT

Vozil je res še nisem. Samo tako ko sem malo pregledoval elktrično ponudbo se mi je tale zdela najboljša izbira.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

V testih sami hvalospevi o Koni, je pa res, da jo očitno ni nobeden tako testiral kot visar:emot112:
Èe bi to prišlo do koreje, bi zaustavili proizvodnjo, kot so pri prvem mecedesu A in losovem testu:funny34d:

gule

A to bo še en, šli smo drugam?

dvorjan

Citat od: visar;272028Pri 150 km/h sem šel zez vzpetinco na logu (za bivšo cestninsko)

To pa to. Razen kake Tesle se po AC itak vsi elektricarji vlecejo med 100 in 115 km/h ... Ves kje je sele 150 ... to je zanje "warp speed".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!