Berlingo Van Chip tuning

Začel/a gorank, Avgust 22, 2020, 08:57:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gorank

imam berlinga van 12/2014 1.6 HDI 75KM 5prestav.

Avto je res, ampak res počasen, poraba okoli 6.6-7l, če ga pa naložim je pa kot bi vozil šleper...Sedaj bi ga dal čipirati, pa mi povejte kakšne so vaše izkušnje. Kolikor sem informiran imajo tile berlingi vsi isto mašino tudi tisti z 120KM...samo da so tile 75 malo downtunani.
sploh pa:
1. Komu ga peljati na čipiranje(LJ)
2. Kakšna bo razlika
3. Kaj moram paziti po čipiranju
4. Ali zamenjam kakšne dele po čipiranju?

antasi

Kupi drugega-močnejšega.
Ker nisi napisal koliko ima prevoženih in je star 6 let, predvidevamo da ni glih ko nov..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gorank

Citat od: antasi;268550Kupi drugega-močnejšega.
Ker nisi napisal koliko ima prevoženih in je star 6 let, predvidevamo da ni glih ko nov..

Prevoženih ima 123, redno servisiran...Kupi drugega močnejšega pa jaz sprašujem ali niso vse te mašine ENAKE???in so tovarniško nastavljene na manj KM

antasi

Meni je bilo rečeno da turbina ni ista na 75 in 90 konjskem. Bodo strokovnjaki povedali več.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Xandrej

Carpro celje, rsr... da se nebos nafukal... pa kvaloteto ne pricakuj pod 400€

Čojko

Jaz imam z rsr dobre izkušnje.
Pojdi na njihovo stran in preglej koliko pridobiš da je še varno za sklope vozila.

sl1

Jaz imam tudi dobre izkušnje z RSR, sicer že pred leti ampak menda še vedno dobro delajo.

sl1

Na spletu ima rsr najsvohnejsega 1.6 hdi 90. Pokliči za 75 če slučajno tudi imajo.

gorank

Citat od: sl1;268559Na spletu ima rsr najsvohnejsega 1.6 hdi 90. Pokliči za 75 če slučajno tudi imajo.

Imajo, sem pogledal na spletu.

ampak malo se mi zdi premalo tole iz 75KM na 90KM...jaz sem razmišljal vsaj o 110-120KM...kolikor je pač ta motor sposoben....

Ali mislite, da so sestavni deli v teh motorjih tako različni, da pri 110 ali 120KM nebi zdržali?
:funny34d:

andraž

Zakaj si kupil tako podhranjenega? Saj je dokaj jasno kaj pomeni 75KM, ti bi pa sedaj 40% več moči.

Poštar

Meni je bencinarja druge znamke po mnogih priporočilih čipal Tunerc iz Novega Mesta. Avto na valjih pred in potem, do sedaj prevoženih cirka 90.000, brez težav. Prirastek moči je bil zaradi slabega slovesa produkta nemških konstruktorjev na 'varnih' +25KM in 55Nm.

zlomjo

75 konjski je verjetno zadušen 90 konjski in verjetno ni nek podvig povečati moč na 110 konjev. Nekoč, ko je bil še odprt Citroen service sem primerjal oba motorja in nisem našel razlike.

Čojko

Vprašanje je tudi kakšna je sklopka. Na Berlingu mk2 2.0 HDI 90KM čipanem na 116 KM mi je šla sklopka po 40 tkm, s tem da sem jo vmes enkrat dobro prekurl v en šodrast klanec.
Pa kakšne so zavore ipd.

zlomjo

Meni se zdi, da je bilo vse isto in da je fora samo v obdavčitvi