Fuč alternator, akumulator, oboje?

Začel/a mcmare, Avgust 09, 2020, 03:18:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

To pa je pravi priročnik za te zadeve. Najlepša hvala.
Samo ena boginja je prava !

Xandrej

Eno je da piha mrzlo drugo pa da se avto dejansko ohladi ... Mri mercedesu ne piha tolko kot pri citroenu pa je hladen ko špricer... Je pa res, da je mercedes noter celi v bež barvi citroen pa celi črni... Ampak vseeno žal se nemore primerjat...

https://www.volan.si/testi/testi/810-svezina/

Citat:

Opremljenost je v paketu exclusive s ksenonskimi žarometi, ki sledijo sukanju volana, tempomatom z omejevalnikom hitrosti in tristopenjskim gretjem delno usnjenih sedišč bogata, čeprav dvopodročna  ločeno avtonomna klimatizacija ne zmore učinkovito premagovati poletnih +35°C

----------------------------------

Ne se bat hladi pa dela klima ampak ne shladi prostora v avtu pa konec!

premza

Citat od: Xandrej;268481Ne se bat hladi pa dela klima ampak ne shladi prostora v avtu pa konec!

Ker sem to, da klima ne dela, večkrat prebral, sem narefil test. Dal sem ventilacijo na LO, ko sem se pri 35'C peljal po Ljubljanski obvoznici. V minuti ali dveh je bilo v avtu kot v hladilniku.
Mogoče so klimo pri kakih letnikih/izvedbah poštimali. Na mojem 2013 klima dela zelo dobro.

zlikovski

c5 exclusive

Sam se tudi podpišem pot post Xandreja. Klima hladi ampak proti nekaterim drugim vozilom zelo slabo. Malce "švoh" deluje.
lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

andraž

Ni slabo, je nekaj slabše. Enako pri II.

Xandrej

Mogoce so malo nepremišljeno naredili zračnike. Zadaj so samo pod sedeži. Rec. zadaj na sredinski konzoli jih ni... Ne vem.

carot

Citat od: Xandrej;268494Mogoce so malo nepremišljeno naredili zračnike. Zadaj so samo pod sedeži. Rec. zadaj na sredinski konzoli jih ni... Ne vem.

Ali jih zadaj nimaš na vratih?

Xandrej

Ja jih imam na stebričku ampak to je bolj tak tak... Tudi ogromno sem jih že videl ko ima na sredini vetrobrana zarošeno šipo od pihanja gor...

premza

Mene to rošenje šipe (od zunaj) precej moti. Ko pelješ bolj počasi, pa da je vlažno zunaj se zna precej rosit. Šipa se lokalno preveč ohladi. Res je tudi da bi zadaj lahko bilo malo več zračenja.

Ampak zmaga pa to, da se v spomin sedeža shrani tudi nastavitev klimatske naprave. To je pa za kako nagrado. To se samo Francoz lahko spomni.

mcmare

Pri mojem C5 X7 2008 je torej standardno klima za en drek, ali pa nekaj ne štima. Bom šel podrobno čez tisti priročnik o klimah, da v podrobnosti naštudiram delovanje klime. Na prvo misel bi lahko kompresor delal bolj švoh, ostalo mi pa ne pade na pamet.

zlikovski

če je avto v senci in nato greš z njim na sonce je vredu, če pa je parkiran nan soncu, pa ga težko ohladiš, piha hladno, ampak rabi ogromni časa da se notranjost ohladi, pregreta armatura, sedeži, tepihi,..... in potem to traja.

alesz

..deset minut za eno stopinjo..........................

mcmare

Zdaj se mi pa pojavlja, da mi po menjavi puše na levi sprednji roki pri Autonovi volan nese v levo in avto tudi malenkost zavija v levo. Pred menjavo, ko mi je po neravninah tudi malo treslo, mi je pa avto in volan neslo v desno. Avto očitno menja politične opcije hitreje kot desus.

Kje v Ljubljani in okolici rihtate optiko in ste s storitvijo zadovoljni. Vsaj predvidevam (ali bolje rečeno, upam), da gre za težavo, ki jo bo nastavitev optike podvozja rešila.

andraž

Špan je baje ok. Jerovšek ima svojo.