Razni aditivi in dodatki

Začel/a Hydraulic, September 27, 2007, 07:44:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hydraulic

Danes na trgu dobiš razno razne dodatke in aditive za avto. Sam sem preizkusil aditiv za čiščenje vbrizgalnega sistem, in zadevo za ventile ?čistit. Na avtu se pozna, da lažje v?iga in lepše (mehkej?e pospešuje ) sicer na fla?kah je pisalo, da tudi naredi tišje delovanje ventilov vendar se mi ravno ne zdi, da je tako. Prav tako sem preizkusil neki extra hud aditiv za k motornem olju. Avto tako mirno dela v prostem teku, da komaj "živi". Nekateri boste rekli, da ?e nemorem pametneje zapravit denarja pa vendar. Noben izmed aditivov ni presegel 5?. Zarad tega tud nevem al je tako pocen zadeva tud un?ikovita ali je to le trenutni "larifari" Na navodilih pa itak piše, da ?e to uporabiš postane tvoj avto "space shuttle" po karakteristikah
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Jerry

Nekaj ?e mora biti na tem, hmmmm. Sploh tiste re?i ki jih delajo priznane firme, so po moje dobre. drugače verjetno le-tega sploh ne bi pošeli. Mislim pa, da je edino vprašanje kdaj pomaga. Naprimer a je recimo to pametno dodajati ?e od novega, da bo čim dlje zdržal ali je bolje da v ?e 'ulavfan' avto zliva?. Ali pa je potem to ?e prepozno in se vse skupaj zliva pro?. Sicer pa se vsekakor spla?a preden nevem kako razdirač motor, da bi kaj čistil zliti kako tekočino.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

dvorjan

Jaz aditivov, z izjemo tistega, ki vlece umazanijo iz goriva ne uporabljam. Sicer pa masina pridno dela. HDI motor je ena najboljsih Citroenovih stvari ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jerry

Jaz tudi ?e ne. Tudi tistega proti zmrzali ?e nisem uporabljal. Sem ga lani kupu pa ga bom verjetno letos probal, ?e ga bom najdu pa da nima slučajno kakšnega datuma staranja hehe(ne vem). Pa ?e to bom verjetno probal v 'traktorja' moj drugi avto.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

marjank

:emot167:se sprašujem ali je potrebno dodati aditiv v disel vsake toliko časa ali je potrebno,
glede nato da avto nima FAPa
Ali kdo to daje v nafto ?

Gox

Jaz vsake toliko časa uporabim STP Fuel cleaner, oziroma nekaj podobnega, točnega naslova zdej ne vem. Stane 3,4?, naj bi pa očistil uplinja? in sistem vbrizganja.

Pred leti ko se je na AX-u pojavilo rahlo cukanje, sem 2x dolil ta aditivi in potem je cukanje prenehalo.

Zdej ali je to delovalo, ali se je popravilo samo od sebe pa ne vem  :-)

LP
Goran

marjank

to k sem jaz kupu pa je stal kar 15? za čiščenje ?ob zadeve pa je 3.5 dcl