Cukanje GP4 1,6 bencin

Začel/a haložan, Junij 19, 2020, 09:45:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

haložan

Pozdravljeni.

Sem lastnik GP4, letnik 2012, 115kW bencin, robotski menjalnik. Pojavlja se mi sledeč problem. Pri pospeševanje enostavno cuka. Menjane so bile svečke in vžigalne tuljave. Prikljopljen na tester pri pooblaščenem serviseju, vendar ne pokaže nič. Prosim za vašo strokovno pomoč.

garac

Ta je dobra...serviser je zaniæ, na forumu pa strokovna pomoč hahaha

A cuka motor sklopka....
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

haložan

grega86

Zdravo. Meni se isto dogaja na mojem. Je 1.6, 120konjev, bencin.
Začelo se še letos ko je bilo.mrzlo zjutraj, ko sem se peljal malo od doma je cukalo in vrglo napako motorja.
Z mehaniku sva menjala svečke in eno cin špulo, tista ki je pokazala napaka.
Sedaj po menjavi je bilo nekaj časa bolje a sedaj spet malo cuka. Najbolj občutno je ko so nizki obrati ko prevozom križišče in imam recimo v previsoki prestavi.
Se ki sanja kaj bi to bilo? Avto ima 215k kilometrov na števcu. Je že za na odpad?

visar

______/\\______
______/\\______

grega86

Cin Špila je vžigalna tuljava. Je mehanik rekel da so druge se ok. Bi se morale vse 4 menjati

visar

______/\\______
______/\\______

tomaz555

Gox

Na naših VTi mašinah doma, smo vedno menjali sam tisto ko je crknila ... na picassoju že 2 v 120.000km.. na C4 eno v 170.000km.

Tester je pokazal na katerem cilindru je napaka vžiga in tam se je menjalo.

visar

zanimivo

V avtoindustriji ni razlike med eno in drugo... ergo material je isti, proces je isti, mašina ki dela je ista in če je iz iste sarže je še delavec isti (ta pa itak nima več dost vpliva).
Torej če povzamemo vse skupaj je razlika med odpovedjo ene in druge špule (predvidevamo da je pogoj delovanja isti) zelo skupaj, zato jaz menjam (sem menjal) vse v kompletu.
Tako kot tudi žarnice, saj se je zgodilo da je 14 dni po menjavi prve šla tudi druga žarnica.
______/\\______
______/\\______

Gox

Ja edina razlika je potem, da namesto 100€ stroška je takoj 400 :)

visar

ta cena sploh ni OK, zakaj pa je tako drago...
Hotel sem le povedati, da je najverjetneje še kakšna tuljava šla in zato avto cuka.
______/\\______
______/\\______

dezelan

Na mojem C3p so menjali samo tisto, ki je crknila.

Čojko

V praksi se menjuje se samo tisto ki je slaba, predvsem zaradi stroška, čeprav ima Visar dokaj prav. 4 gume, 4 svečke, 4 cinšpule, par žarnic,....

alesz

Citatpar žarnic,....

.."dejte no".....še v življenju nisem srečal koga ki bi mi rekel,"dej obe"....še za tisto,ki ne dela je prvo vprašanje,"a je res nujno"....!