Polnjenje oz. servis klime

Začel/a mcmare, Junij 19, 2020, 04:37:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mcmare

Klima na C5, letnik 2008 dela za en drek, minimalno hladi, kar verjetno pomeni, da je šel plin adijo. Občasno tudi fajn zasmrdi po plesni, tako da bo potrebna tudi dezinfekcija.

Kje vam polnijo klime (in naredijo dezinfekcijo) in ste z njimi zadovoljni? V mislih imam med drugim AMZS (tile se mi zdijo še najbolj ziher), Avtorudnik (tam sem par let nazaj vozil Megana in ni bilo problemov), Avtostop Avtocenter - z njimi nimam izkušenj...

Torej, kdo vam servisira klimo in se tja še vračate? :)

andraž

Jerovšek Grosuplje. Ni pa klima na C5 nek presežek...

Vlado333

V kolikor imaš v C5 motor 2.0hdi je verjetno spustil kondenzator, druga možnost je pa cev klime, ki gre od kompresorja klime do kondenzatorja.

tomaz555

Jaz sem bil nad klimo v C5 navdušen. C4 GP je pa ena žalost, kar se avtomatske klime tiče.

zlikovski

klima v seriji tri osebno brez pripomb, dela kot mora. Serija ena pa je res bolj boga glede klime.

mcmare

Citat od: Vlado333;267068V kolikor imaš v C5 motor 2.0hdi je verjetno spustil kondenzator, druga možnost je pa cev klime, ki gre od kompresorja klime do kondenzatorja.

Kaj pa, da bi bila prva možnost premalo plina? Saj dejansko nekaj malega hladi, vendar močno premalo. Tudi ko imam na LO je hlajenje švoh.

andraž

Lahko da manjka plin. Kdaj pa je bila zadnjič napolnjena?

Gox

Pri moji C4 sem tudi vprašal...mogoče pa samo manjka plina?

Spustil kondenzator ... 327€ je nov, 20€ je šlo plina, pa čas polnjenja in menjave ...

Super zrihtal Jenko ... pa še My citroen -35, se kar pozna.

mcmare

Citat od: andraž;267095Lahko da manjka plin. Kdaj pa je bila zadnjič napolnjena?
Ne vem, kake 4 ali 5 let nazaj.

torisimo

Moja petka je l. 2009, vozim jo tri leta in ac dela krasno, v primeru težav bi pa definitivno peljal zrihtat k Vladu- Novak servis.

datanitilu

ker je že ravno govora o klimi na c5... meni je crknil kompresor na c5 2.0 hdi letnik 2006 automatik... ima kdo kakšno dobro rešitev ponudbo?

mcmare

Vprašaj na Autonovi, so prilagodljivi in ne preveč dragi.

alesz

Citatmeni je crknil kompresor na c5 2.0 hdi letnik 2006 automatik..

Iz tega podatka ne veš ničesar,niti ne veš kaj rabiš......................če je res problem v samem kompresorju in da je recimo zaribal je postopek povsem drugačen kot če je kaka druga napaka.V primeru zaribanja ti je špene porinilo skozi cevi in je potrebno temeljito pranje ,čiščenje in pa menjava določenih delov....če je napaka drugje je postopek povsem drugačen...............najprej je potrebna konkretna diagnoza..........

CitatTakole nekak izgleda zariban.......