C4 - prostoročno telefoniranje in voznikov sedež

Začel/a pentax, Junij 07, 2020, 04:53:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pentax

Pozdravljeni!

Sem nov forumaš in svež lastnik citroena C4 MK1, 1.6 16v VTR pack, l.2007.
Zaenkrat z vozilom zadovoljen, je lepo ohranjen. Od opreme ki jo ima, mi vse zadostuje, RAZEN :) -  želel bi si nekako urediti prostoročno telefoniranje. Kako imate ostali, če nimate tega vgrajenega modula, rešeno to zadevo v vozilu? Èe bi bila kakšna varianta bi štartal na original modul ali kaj podobnega.  
Nekje sem našel, da je obstajal nek supertooth one ali nekaj takega? Je to to kar rabim ali moram gledati v kakšno drugo smer. Obvolanske tipke levo spodaj za telefon nimam. Vsaka pomoč dobrodošla :BigThumbs:.

Pa še eno vprašanje. Voznikov sedež ima na levi strani ročico za dvig in spust sedeža. Ta ročica ne stoji dobro na svojem mestu (jo moram malce pomigati, da se uleže na pravo mesto, da se jo lahko uporablja). Imel kdo podoben problem? Kakšna ideja, kako sfiksirati ta del?

pentax

Težava z voznikovim sedežem rešena...manjkal je en vijak, drugi vijak je bil pa čisto odvijačen.

Za prostoročno telefoniranje nikjer ne najdem kakšnega originalnega nadomestka, tako da bom verjetno šel po Parrot model MiniKit Neo2 HD.
https://www.mimovrste.com/bluetooth-instalacije/parrot-bluetooth-instalacija-minikit-neo2-hd-crn?tab=discussion
Slučajno kdo uporablja? Izkušnje?

zlomjo

tomaz555

Sam sem uporabljal Jabro. Deluje super, baterija zdrži nenormalno dolgo. Verjetno je tudi Parrot ok.

antasi

Parrot ni slab za ta denar.
Ima problem včasih s povezljivostjo in senzorjem za premikanje ker se tedaj ko ni nobenega v avtu naprava sama ne izklopi in kuri baterijo.
Jaz sem rešil to tako, da imam skoz napajanje 12v vklopljeno, se pravi direkt in ne na faracajk.
Moti me edino, ker moram dat vsakič ročno na glas ker avtomatsko ob vsaki povezavi vrže na 3/4glasnosti.
Sem pač bolj gluh, zato piši bolj glasno:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

alesz

Kaj niso bili v tistih časih noter RD4 avtoradiji....odvisno koliko rabiš telefon med vožnjo,meni tole povsem odgovarja................

tomaz555

Sam sem poiskusil mnogo kitajcev, pa sem bil nad vsemi razočaran. Odvisno kaj rabiš.

pentax

Citat od: zlomjo;267079Kaj pa avtoradio RD45? Ima bluetooth in USB?

Èe zamenjam avtoradio za RD45, potem bi rabil zamenjati /dodati še stikala na volanu, je tako?
Trenutno tiste obvolanske telefonske tipke, imam točno tak volan s temi obvolanskimi tipkami:

Tisti gadget od Parrota mi je recimo da zanimiv, ker naj bi delal prostoročno (ne rabim fizično brskati po telefonu, da koga pokličem...naj bi se kao dalo klicati z govornim ukazom, kako je v praksi ne vem. Bi pa prej poskusil sprobat, da ne kupim na koncu nekaj kar deluje enako kot za 3€ kitajc.

Jabro sem tudi gledal, nima pa teh glasovnih ukazov kolikor sem gledal.

zlomjo

Po moje bi šlo kar s temi tipkami. Lahko ti posodim radio za probat.

pentax

Citat od: zlomjo;267107Po moje bi šlo kar s temi tipkami. Lahko ti posodim radio za probat.

Maš ta radio tudi naprodaj? Ja, če bi delovalo prek obstoječih tipk bi bilo :BigThumbs:. Poleg radia rabim še kakšen adapter/mikrofon... itn. ali je to poleg?

zlomjo

Je naprodaj. Sem pa v drugi rubriki napisal, da mi ne dela gumb za glasnost. Ko smo ga zadnjič probali, ni delal niti vklop radia, po nekaj poskusih je ta funkcija začela delati in po moje bo tudi za glasnost isto. Mikrofon imam zraven.

pentax

c5 exclusive

Citat od: pentax;267077Težava z voznikovim sedežem rešena...manjkal je en vijak, drugi vijak je bil pa čisto odvijačen.

Za prostoročno telefoniranje nikjer ne najdem kakšnega originalnega nadomestka, tako da bom verjetno šel po Parrot model MiniKit Neo2 HD.
https://www.mimovrste.com/bluetooth-instalacije/parrot-bluetooth-instalacija-minikit-neo2-hd-crn?tab=discussion
Slučajno kdo uporablja? Izkušnje?

Èe ne rešiš imam takšnega ugodno nov nikoli rabljen.

lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)