Pranje motornega prostora

Začel/a premza, April 04, 2020, 09:13:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Na izolaciji pokrova motorja sem našel sledi zimske soli (fin bel prah).
Èe je sol na notranji strani pokrova, je gotovo zašla tudi v motorni prostor.

Kako oprati motorni prostor?

Ne zanima me estetika, rad bi samo spral ven sol.

Èe npr. kar s cevjo pod nizkim tlakom splahnem vse skupaj in se pri tem izogibam akumulatorja in elektronike zgoraj desno?
Glede na to, kako je zadeva "zatesnjena", je motor najbrž pošteno zalit tudi v vsakem včjem nalivu.

Xandrej

Operes pa je. Tam desno je narisano kje se naj izogibaš pranja z vodo to je to. Ce mas pa kompresor pa pol spihas pa je. Sem glih vceraj brisal pri c5 res vse noter leti v motorni prostor. Ker je tak skonstruirano. Na haubi je ena dihtunga kar pa je bolj tak tak... :BigThumbs:

alesz

Pokrij motor in elektronske kose z polivinilom,potem peri in glej da to delaš tak dan da se bo presušilo.......................
Po domače povedano na motorju so vsi konektorji hermetično zaščiteni,kar pomeni,ko prida voda noter na more več ven..................

premza

Citat od: alesz;264988na motorju so vsi konektorji hermetično zaščiteni, kar pomeni, ko prida voda noter na more več ven

:emot74:

premza

Citat od: Xandrej;264984Sem glih vceraj brisal pri c5 res vse noter leti v motorni prostor.

Sem videl v sosednji temi. :BigThumbs:
Kako ti rata imeti avto tako čist? kopalnicoima

gule

Èe si že ravno obseden z to idejo. Vodo pusti pri miru. Vzemi veliki Wd 40 in našpricaj z njim. Potem pa krpico v roke in briši.

Xandrej

Citat od: premza;264995Sem videl v sosednji temi. :BigThumbs:
Kako ti rata imeti avto tako čist? kopalnicoima

Ma ce je le cas mi je to sprostitev. Danes sem c5 pa se avto od tašče zrihtal. Pa res imam rad avto spucan sploh boter, zunaj vedno to ni možno. Bom poslikal se noter upam, da nama z dejanom rata pocasi navi noter naredit.

premza

Citat od: gule;264996Èe si že ravno obseden z to idejo. Vodo pusti pri miru. Vzemi veliki Wd 40 in našpricaj z njim. Potem pa krpico v roke in briši.

Nikoli, res nikoli tega delat. WD-40 je hud razmaščevalec. Nočeš da pride v razne semeringe, ležaje...

Se za glavo primem, ko kdo z njim napade kolo, motor...
WD je dober za kak madež, za verigo očistit, nikakor pa ne z njim vepovprek špricat.  :Hammer3:

nac

....Premza-daj no,povsod talaš nasvete in kaj lahko in kaj ne smeš,a mašine pa za boga svetoga oprat ne znaš,a....:breaking_pc:

premza

Nikoli na nobenem avtu še nisem opral mašine, pa že 30 let vozim. :AngelPray:

Sem pa zdaj prvič kupil avto, pri katetem vse s ceste konča v motornem prostoru, pa se moram še to zdaj naučit. :emot77:

Izkušnje z WD-40 so pa s prve roke. Taka šola se najbolj prime. :BigThumbs:

zlikovski

Premza ima povsem prav glede WD40.
WD40 je agresiven, in je primeren samo za to določeno ''opravilo'', narod pa je pač to vzel kot samoumevno, kar je povsem mimo, da lahko šprica vsepovprek kak se mu zazdi,.
zakaj pa potem z cetom ne spricate po ležajih in pantih,..... :D

Xandrej

Jaz sem mislil wd pa pospricas na krpo pa dobis dol kakšen madež ki z samo mokro krpo ne gre... ne zdaj kr povsod pa povprek.

zlikovski

@Xandrej, to sem napisal nasplošno, ker je 90% folka takšnega, v roke WD40 pa gas :)