Ami 100% electric

Začel/a garac, Februar 27, 2020, 05:36:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Citat od: garac;284501moker pa si tudi v tem konteknerju menda.

Kje pa pride voda noter? Pušča streha? Pri šipah?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

bakar

Citat od: Lovro;284502Kje pa pride voda noter? Pušča streha? Pri šipah?

Pri tistem trakecu za katerega primeš in vrata potegneš da zapreš.. tam je ob dežju cela Niagara...

Men je čist vseen. Èe ima raja denar za taka skropucala naj. Sem pa "jezen" da so ta kup štora poimenovali po popolnoma drugem autu, ki je bil čisto druge klase in mel čisto drug namen. To pa je degradacija originalnega AMI-ja. ÈE bi že iskali poimenovanje v svoji zgodovini bi lahko pogojno rekli temu skropucalu 2CV. Nikakor pa AMI, ki je bil za dva razreda višje. Tole je pa v razredu trotineta ne pa avta.

Sploh pa, kaj ima froc iskat v avtu na cesti. 45 na uro ali ne... Froc nima pojma o življenju in mu daš morilsko orodje v roke. Kar tak štirikolesnik je. Froc do 14 leta je kvečemu zrel za bicikl, od 15 dalje pogojno za moped, od 18 dalje pa ajde idi pa vozi nek avto...

Ampak, jaz nimam svojih frocov pa ko sem bil jaz froc so bili drugi časi...

Drugo pa... kaj si toti pri Citroenu sploh mislijo da tole dajo na cesto ? Taki EV štirikolesniki so nekaj kaj Kitajci delajo pa filajo na trg. Resna firma z 100 letno zgodovino pa ... ?  A res ? Kdo jih bo resno jemal...

garac

saj ami ë se ne tretira kot avto, je nekako pokrit skuter. Ideja ni slaba, ampak izvedba zal je. Sedezi, kot na terasi v Poreču leta 70... nimam nič proti, ampak trola je udobnejša. Placa je sicer dovolj, za 5 jurjev bi razmisljal o nakupu, ali pa ugoden najem recimo, sam 45 na uro me je pa malo strah se peljat s tem, da v hrib ne zmore dosec te hitrosti
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja v hrib je pa res žalostno ... v klanc se s polnim gasom giblje okoli 30km/h.

Pa klanec sploh ni bil extra hud.

Lovro

Škoda, ker koncept je drugače zanimiv.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

@Bakar, se ne bi mogel bolj strinjati. Tudi jaz pravim, da je to popolna degradacija imena Ami...
Podobno kot je to s DS, to kar naj bi sedaj bil premium je le bleda slika Boginje... pogosto rešem da je kot nalepka na avtu v primerjavi s originalno Mona Liso
______/\\______
______/\\______

visar

V info... nekje sem slišal da je bil Ami najprej imenovan PEC (petite electrique citroen) pa jim nekako ni bilo všeč v koncernu...
______/\\______
______/\\______

antasi

Danes žal vse gledajo tržno-preko denarja.
In kot je zg.napisano, so zaradi cene vzeli cenejši motor in manjšo baterijo..samo da bo zaslužek večji. In ne pozabimo, vse firme ukinjajo majhne avte, kot je twingo, C1 itd. Baje se ne splača.
Škoda, ker drugače je zelo simpatičen in originalen avtoček v primerjavi z ostalimi novimi vozili na trgu, ko ne veš ali gledaš Bmw ali Dacio..
In prodajo imajo baje nenormalno dobro na Zahodu, kjer po veliki mestih rabijo tak avtoček. Tam ni hribov in je pomikanje v koloni, za to je pa idealen s svojo majhnostjo, okretnostjo in pojavo. Pri nas pač ne rabimo takih mopedov.
In cena, bilo je objavljeno 5900, zdaj pa toliko?
Mogoče ga rabi Ljubljana, pa še to samo center.
 V drugih krajih kar pozabimo ceniti majhnost naših mest, da se lahko 60 vozimo po mestu..in zato Ami ni za nas.
Je pa prav simpatičen v živo, sploh proti twiziyu.
Twizy tamočen, brez vrat, ki gre 90, je pa res raketa za vozit. Baje ima Slovenski motor? Visar?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Citat od: Gox;276784Ami me je navdušil ... ni ne grd ne lep, je Ami ... mali mestni kontejner.

Neudoben, trd, počasen, vendar prostoren ... sediš lahko z iztegnjenimi nogami ... prtljage lahko naložiš, toliko kolikor lahko založiš okoli sebe... pod noge, za sedež, na sedež, če ni sopotnika.

Pogled naprej, daje občutek da je voz večji kakor je. Pospešuje počasi, ob zvoku "viličarja", dokaj hitro doseže 45km/h in to je to. Se pelješ, okno odpreš kot na spačku in uživaš.

Takoj bi zamenjal skuter, za takega Amija. Za po mestu in v službo mislim da je to super vozilo. 70km dometa...polnjenje na navaden šuko vtikač 3-4h.

Èe ste že vozili "original" skuter omejen na zakonskih 45km/h.. gre Ami podobno. Po ravnem 45, v klanec 25-35 ... navzdol v leru, mi je reku prodajalc 80+ ..samo ni varno :)

Upam da se odločijo v slovenijo za prodajo ...  v italiji ga naročiš preko spleta, ti ga registrirajo in dostavijo na dom :) (med 5100-6000€ je cena, ta dražji je malo lepši, ima nalepke, spojler, črne dodatle na odbijaču)

Citat od: Gox;284392Letnik 2017, 14500km, tehnični do 16.5.2025

Kot nov, nepoškodovan, original.

1700€ po dogovoru

Skuter je v Kopru.

Malo si zamudil s tem saj se ti je AMI podražal za 4 jurje,...

visar

@antasi
Ja res je motor je zračno hlajen asinhronski motor z zamaknjenimi raotorskimi lamelami (prvi tak motor je bil narejen 1993 v MB) za to vozilo pa ga je delala Iskra avtoelektrika Gorica, danes Mahle
______/\\______
______/\\______

garac

cojko lih to je fora, da za tistih prvotnih 5 jurjev bi clovek za marsikater feler na eno oko zamizal, za 10 pa naj si ga imajo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja, res .. za 5 tisočakov bi za mestno vožnjo še bil ... za službene prevoze par km dnevno ... pa četudi kej pušča v dežju, pa škripa pa se trese ...

Z današnjimi cenami, pa za 5 jurjev raje vzameš starega 1.6Hdi in se voziš ... se vsedeš in čez 8h si na parkingu v Franciji, pa niti tankal še nisi vmes :)

Gox

Ja oskubljena osnovna verzija, zgleda res osnovna.

Še vedno mislim da bi mogli narediti 80km/h verzijo "za odrasle" pa da v klanec gre vsaj 45km/h. S tako ceno kot ima danes, ne bo zamenjal moj skuter.

Skuter sem zamenjal za skuter ... izbral 300ccm ... pa tudi če bi bil nov, bi bil malo cenejši od Amija.

Na Italijanski strani piše, cena za osnovo 8300€ in njihov EcoBonus -2000, cena 6300€.

Na naši spletni strani, piše "kmalu" :)

Čojko

Vi kar.

Jaz sem z avtomatika obrisal prah in vanj investiral 300€, da gre 80 po ravnem in 45 v breg, pa imam rock n roll za poleti, da se ognem tem turistom, katerim se ne moreš z avtom ali triciklom.

visar

Èe sem pravilno seznanjen...
obstaja Citroen Ami, Opel rocks-e, in Fiat topolino... a je še katera izpeljanka ?
______/\\______
______/\\______