Vodna pumpa

Začel/a Srauf, September 23, 2007, 10:20:47 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Srauf

Pozdrav
Mi mogoče kdo ve povedat, kako naj preverim vodmo pumpo pri XM 2.1 TD. Imam občutek, da mi ne dela kot bi bilo potrebno.
Hvala za odgovore!

LP

?rauf

garac

ne moreš je fizično preverjat, ker je vgrajena v blok. Misliš, da voda premalo kroči ali kaj? se temperatura dviga? Preveri? lahko le ali spušča, torej ob strani, poganja jo zobat jermen isti kot tudi odmi?no gred
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Po čemu sklepa? da ne deluje pravilno?

Niha temperaturač Pu??a kje voda? Ropota?

mogoče pa je kaj tudi s termostatom narobe.

Lp
Goran

Srauf

Pozdrav
Vedno kadar dolijem vodo v rezervovar tako, da pokrije tisto pal?ko naredim nekaj km se ostavim mi prite?e voda izpod avta. Kot sem opazil voda pušča nekje pod rezervovarjem za vodo in te?e pod računalnikom in med prednjo desno lučjo in kolesom prite?e ven. Ko odprem rezervovar za vodo je takoj pod pritiskom po cca 5 km. Mislim, da to ni normalno.
LP
?rauf

garac

Potem je šla kakšna cev mogoče, ali pa je počena posoda. Pumpa s tem nima veze, bi puščala dokler je voda in ne le ko jo dolije?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Srauf

Ali je to normalno, da se ustvari pritisk ?e po cca 5 km.

Moram pa se pohvalit, da je moj XM po vseh prigodah in nezgodah (desni prednji amortizer in karambol na LJ obveznici) zopet posko?no na cesti in veselje se je peljati z njim.
Seveda pa sem ob?utljiv na vsako malenkost, ker bi rad, da dela in vem da fantje tukaj gor imate izku?enje za te mašine in jih tudi obvaldate.
LP

?rauf

garac

ravno sem bil pred dnevi skupaj z goxom pri binetu se je oglasil lastnik V6 z biciklom(obvezna oprema lastnikov xm), je rabil cev in posodo ker ni bil siguren kje pušča. Tudi gigo je imel pred dnevi problem s cevmi na svojem

sicer fino, da se ?e najdejotakšni, ki vztrajajo na xm ih, tvojega se po moje spla?a obrd?at ?e ker je dizel
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Srauf

Pri Binetu pa sem ?e tudi bil, ko sem rabil plastiko za pod zadnji odbijač.

Ja z dizlom pa sem kar zadovojen. Relativno malo pokuri za tako veliko ma?ino.
Tako, da bo ?e kar nekaj časa pri hiši.

LP

?rauf

gigo

Ja najve?kart se zgodi, da cevi počijo in ne poglavitni deli, je pa seveda tudi močno, da je tesnilo popustilo (morda zaradi kakega udarca-karambola ipd). Najprej preveri vse cevi šele nato se loti pumpe. Skeniral sem ti iz Haynsa in navodila iz Peter Russek Pocket Mechanic-a.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Srauf

:bombs:Ponovno se ogla?am. Normalno rabim pomoč. Pri mojem 2.1 TD 12V so verjetno ?le gorilne svečke. Ali mogoče kdo ve kaj je potrebno razstavit, da se pride do njih. namreč ne morem pogledat, ker se trenutno avto nahaja v Kopru. Pa bi bl vesel kakršne koli usmeritve za la?ji in hitrej?i postopek.
Kako sem ugotovil, kje je narobe
avto je vedno bolj slabo v?igal posebej zjutraj, ?e pa je bil segret pa ni bilo problem. Sedaj ga uporablja sin, ki je na ?tudiju v Kopru, tko da se danes popoldne odpravim v Koper in zamenjam gorilne svečke.
Vsaka informacija bo zelo dobrodošla, ker bom na javnem praking prostoru in tam je malo te?je ?raufat

Hvala
LP

?rauf

gigo

http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Srauf

Gigo
Hvala ti, upam, da mi bo uspelo zanamenjat sredi Kopra, sredi park placa in upam, da mi bo ?lo dovolj hitro, da bo čim manj forbcev.
?e enkrat
HVALA

LP
?rauf

gregor

Grelno sve?ko proba? tako, da vidiš, ?e kuri kaj toka. S kablom iz akumulatorja(+) direkt na sve?ko in vidiš, ?e se kaj poiskri. ?e se ne, je sigurno hin. ?e se poiskri, pa baje ?e ni nujno, da vredu dela.
Kable moraš seveda odklopit iz sve?k, da posku?a? eno po eno, to menda vsi veste.

1.9td in 2.1td glavi zgledata podobni, torej klepam, da je podobno. Jaz sem na Xantiji 1.9td umaknil cev od interkulerja do sesalnega kolektorja. Potem pa rabiš 5 sklepov na vsakem prstu in enega sredi dlani. :)
Ok, resno, vzemi si vse različne 12 in 8 ključe, kar jih imaš, boš videl, s čim boš lažje zraven prišel.
Cevi do ?ob pri meni ni bilo nujno umaknit.

?e ti zdajle slabo v?iga, potem so najbrž ve? kot dve hin.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Srauf

žal mi ni uspelo zamenjat sve? kot sem videl bi bilo potrebno odstranit uplinja?, ker ?e bi šelel dve sve?ki odvit bi bilo to nujno, ker je premalo prostora za odvit in izvel? sve?ko. Tako, da se bom verjetno v petek ponovno lotil dela, ko bo avto v Ljubljani in bom imel ve? časa za delo. Hvala vesem.

LP
?rauf

gregor

Uplinja???  
Do katerih dveh ne prideš? Levih, ki sta za boschpumpo? Saj sem ti napisal, kakšne prste rabiš :)
Pumpe sigurno ni treba stran jemat.
Pa verjetno boš kakšno matico, ki drži kabel na grelno sve?ko, izgubil.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio