Šobe 2.0HDi 163PS

Začel/a bego20, Januar 28, 2020, 12:07:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bego20

Pozdravljeni

Mogoce bi pravo mesto za objavo, ima kdo mogoce Delphijeve šobe za 2.0HDi 163PS?
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

Vlado333

Kaj pa je s tvojimi narobe?
Èe motor kaj nagaja jih daj prvo pregledati in po potrebi obnoviti, bo bolj sigurno in vsekakor boljše kot pa rabljene.

bego20

Dali smo testirati šobe in je mojster ugotovil da so vse 4 nekako v podobnem stanju, avto ne deluje oziroma pada tlak goriva in ne vziga. Kit za obnovo pride cca 175€,z delom cez 200€, mislil sem vzeti rabljene pa sem si premislil..

Tovarnisko obnovljene so 299€/kos, originalne nove me pa z 35% popusta pridejo 265€/kos tako da smo naročili kar nove

bego20

Pozdravljeni.. Evo jaz mam nazaj auto po dolgem casu.. Zamenjano je: šobe, ohišje naftnega filtra, regulatorji tlaka goriva, cev dovoda nafte od črpalke do filtra.. Prvic sem ga dobil nazaj že par dni nazaj, ampak je motor tresel in ni vžigal tako kot bi moral, potem je narejena uskladitev šob, naložen novi software in zamenjana še zgoraj omenjena cev dovoda goriva od črpalke do filtra.
Danes sem prevzel auto in takoj opravil testno vožnjo, kjer je auto deloval odlično, dokler se ni naenkrat pri čakanju na semaforju torej v mirovanju začel "zaganjati". Obrati so rahlo poskakovali in občutek je bil, kot bi se hotel ugasniti. Takoj sem ga peljal nazaj, kjer so dali takoj gor tester ki ni našel napake, je pa res da se napenjalec mikrojermena "dere kot zmešan" in so reklj da obstaja možnost da napenjalec tako zašteka da ne blaži tresljajev in jih prenaša na motor.. Meni se zdi nekako sprano, skoraj nemogoče ampak smo seveda naročili nov napenjalec in ga bomo v petek zamenjali.
Kdo imel podoben primer?

Hvala, lp

mirchi

Jermenica glavne gredi. Napenjalec posledicno trese. Je pa ob kermenici senzor obratov in pozicije motoeja ,ce se ne motim. In tam bi lahko vila tezava. Ni tocnoh podatkov.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Vlado333

Èe napenjalec preveč trese je več možnosti, da je pokvarjena oz. zaštekana jermenica alternatorja.
Obrati motorja pa ne padajo zaradi tresenja napenjalca, v to sem 100%, ker sem zamenjal že vsaj 10 jermenic (ko je tresel napenjalec - jermen) pri ravno takem motorju pa pri nobenem niso nihali obrati motorja.

bego20

Saj tudi sam mislim da to nima veze z napenjalcem, kakorkoli, garancija je bom vracal nazaj auto dokler ne bo stimalo..
Je pa zanimivo, da ni vsakic tako, recimo ko sem ga prevzel je bilo vredu potem pa je zacel s tem trzanjem.. Potem pa ko sem ze povedal za stvar in sem se ponovno odpeljal domov se napenjalca ni vec slisalo in tudi trzal ni motor vec..cudno vse skupaj

bego20

Pozdravljeni. Avto je ponovno na servisu, po narejeni uskladitvi šob je motor deloval dobro kakšnih 3dni, nato se je spet pojavilo tresenje pri nizkih obratih torej nekje od 1400-1800 obratov motor trza in ni nikakor prijetno se tako voziti. Opazil sem tudi da je po računalniku, poraba nafte cca 2l/100km višja kot je bila ponavadi, čeprav se vozim na isti način na isti relaciji kot prej..

Nisem več pameten kaj storiti..

torisimo

Sam ne znam pomagat, bi se pa s tvojim primerom nedvomno najavil "stručkotu" Vladu- Novak servis...

Vlado333

Citat od: bego20;264125Pozdravljeni. Avto je ponovno na servisu, po narejeni uskladitvi šob je motor deloval dobro kakšnih 3dni, nato se je spet pojavilo tresenje pri nizkih obratih torej nekje od 1400-1800 obratov motor trza in ni nikakor prijetno se tako voziti. Opazil sem tudi da je po računalniku, poraba nafte cca 2l/100km višja kot je bila ponavadi, čeprav se vozim na isti način na isti relaciji kot prej..

Nisem več pameten kaj storiti..

Sedaj vžiga tako kot mora ali je tudi ta problem ostal.
Malo mi je čudno vse skupaj.
Šobe si dal nove ali jih je nekdo obnavljal? Vem, da si zgoraj napisal, da si naročil nove, ampak ne vem potem kaj je bilo dejansko vgrajeno ozirma ali si se vmes kaj premislil.
To tresenje-trzanje, se občuti pri nežni konstantni vožnji v tem območju vrtljajev ali tudi pri močnejšem pospeševanju?

bego20

Citat od: Vlado333;264168Sedaj vžiga tako kot mora ali je tudi ta problem ostal.
Malo mi je čudno vse skupaj.
Šobe si dal nove ali jih je nekdo obnavljal? Vem, da si zgoraj napisal, da si naročil nove, ampak ne vem potem kaj je bilo dejansko vgrajeno ozirma ali si se vmes kaj premislil.
To tresenje-trzanje, se občuti pri nežni konstantni vožnji v tem območju vrtljajev ali tudi pri močnejšem pospeševanju?

Šobe so naročene in vgrajene nove, kot nekaksno tresenje se cuti na tem obmocju obratov pri nezni konstantni voznji, pri mocnejsem pospesevanju ni tezav. Je pa recimo ko se peljes v klanec in pohodis, vcasih umes med pospesevanjem trzne. Pa tudi za omeniti je da je poraba zrasla cca 2-3l na 100km..danes sem ga prevzel po uskladitvi pa je rekel da so poslali parametre proizvajalcu, da naj bi prva in cetrta soba "padali ven" in da sam sedaj ne ve ali je kaj narobe s sobami ali je kaj softwarsko..

Vlado333

Za 2-3l večja poraba na 100 km ni kar tako.
Ima avto normalno moč ali se ti zdi, da mu jo primanjkuje?
Jaz recimo svoje avte redno vozim (ko sem brez otrok v avtu) zelo hitro, krepko čez omejitve in takoj vem, če mu kaj manjka, saj se pomanjkanje moči takoj občuti pri močnejšem pospeševanju in hitrostih preko 180km/h, saj takrat rabi vse žrebičke na voljo.
Èe me spomin ne vara, se je pri tebi vse začelo z težjim vžigom.
Težko ti takole pomagam.

bego20

Bom kar povzel vse skupaj. Torej zacelo se je s tem da avto ni hotel vzgati ko je par ur stal, potem sem ga uspel vzigati tako, da sem pred prvim vzigom napumpal pumpico in je slo. Ko je enkrat vzgal je potem vsak naslednji vzig bil bp dokler ni pac spet par ur stal ugasnjen. Oglasil sem se do servisa omenil tezavo kjer je ugotovljena tezava z ohisjem naftnega filtra in pa grelnih sveck. Po zamenjavi tega avto se vedno ni deloval kot mora po besedah serviserja. Naj bi padal tlak nafte nekaj na ta nacin. Avto je premescen z njihove strani v Max Diesel servis v Litijo kjer so testirali visokotlacno crpalko (obnovljena leto in pol nazaj pri Vindru) in pa sobe. Pokazalo je, da naj bi bilo delovanje šob slabo, ko he odprl zadevo je domnevno nasel usedline bencina, ki naj bi unicil šobe kar je potem povzrocalo vse moje tezave z vzigom in tudi s padci tlaka. Narocili smo nove originalne šobe ki so tudi zamenjane. Avto sem dobil nazaj, smrdelo je po nafti in pa opazil sem da ne deluje kot mora, ponovno ni hotel vzgati po nekaj ur stanja zato sem avto vrnil nazaj, zamenjali so cev od visokotlacne crpalke do filtra, ker je puscala in je posledicno smrdelo. Narejena je uskladitev šob kjer so tezave z vzigom izginile, ampak se vedno avto trese kot je ze zgoraj napisano.
Zanimivo mi je, da je avto pred menjavo vsega tega, potem ko je s pomocjo "pumpanja" deloval normalno, brez tresenja, trzanja, kakrsnekoli omenjene tezave z domnevno slabimi šobami. Sedaj ko je pa vse novo notri pa ne dela, ni mi nikakor jasno.
Poraba je res vecja kot je bila prej, moc avtomobil se zdi normalna, tudi 200 sem ga stisnil na ac pa je slo normalno, tudi dovolj poskocen je. Samo to tresenje je res motece in nerodno ker je to obmocje vrtljajev ravno ob 50km/h v cetrti prestavi, ter pri 90km/h v sesti..

Vlado333

Napisal bom svoje mnenje. Samo kot info, do sedaj nisem še nikoli niti ene stvari zamenjal, da ni bilo potrebno, torej če je bila diagnoza, da je recimo napaka na črpalki in sem potem zamenjal črpalko je bila napaka dejansko s tem tudi odpravljena. Torej nisem strankam povzročal nepotrebnih stroškov, ker tudi sam ne bi hotel, da to meni kdo dela.
Za tvoje slabo vžiganje ni možno, da bi bile krive šobe, ohišje naftnega filtra, cev goriva in še ogrevalne sveče. Vidiš kam ciljam?
Ogrevalne sveče lahko, da je bila kaka slaba, ampak nikakor to ne more biti problem vžiga (lahko je če je zunaj minus 10 ali več, ne pa da ti dejansko pada nivo nafte).
Ohišje naftnega filtra in cev goriva bi lahko bila, v kolikor bi kje puščalo, saj bi zaradi tega lahko padel nivo goriva in bi ti potem s pumpanjem spet napolnil manjkajoči nivo-količino goriva.
Samo enkrat sem imel, da  C5 (bil je 140ps) ni vžigal zaradi šob in še to zato, ker sem demontiral šobe (takrat je bil moj avto) ker se je občasno pojavljal zvok pri nežnem pospeševanju in sem jih dal na test, mojster je šobe razstavil in jih očistil, sestavil nazaj jaz sem jih pa zmontiral nazaj.
Od takrat naprej mi avto vsakič, ko je stal recimo 8 ur in več ni vžgal takoj, ampak je bilo potrebno daljše zaganjanje.
Ravno takrat sem ga za 11 dni pustil v garažni na letališču in, ko sem se vrnil s poti sem moral stiskati pumpico, da je vžgal.
Napako je naredil mojster za šobe, ker pri sestavljanju spodnjega dela šob navojev ni ponovno namazal z lepilom-tesnilno maso in mi je tam uhajala majhna količina goriva in je posledično padal nivo goriva.
Torej tukaj drugega, kot to da je napaka nekje okoli šob praktično ni, saj problemov z tresenjem prej nisi imel, imel si pa probleme z vžigom oziroma padanjem nafte.
Tole kar so ti delali do sedaj, sigurno ni bilo poceni, saj si samo za šobe plačal več kot 1000€, glede na opisano si pa zgleda problem imel samo z puščajočo cevjo goriva.
Tukaj moraš vztrajati do konca saj si odpravljanje napake plačal več kot preveč.
TO JE MOJE MNENJE GLEDE NA OPISAN POTEK POPRAVLJANJA IN NE OBTOŽEVANJE MEHANIKOV.

Prosim te samo še za podatek, koliko kilometrov ima avto?

bego20

V ponedeljek ga itak peljem nazaj in bom zahteval kar se gre, neumno mi je placati malo manj kot 1500€ pa je tako rekoč slabše kot prej..

Avto ima 201500km..

Tudi sam ne krivim nekako pooblascenega, ker sam nima naprav za testiranje šob in je zato dal auto tja kjer se s tem ukvarjajo, razmisljam v smeri, da prosim da mi dajo stare šobe nazaj in jih sam odnesem vinderju kateremu zares zaupam.
Nemorem stran od mnenja da z mojimi starimi šobami ni bilo nič narobe, pač pa je bilo potrebno zamenjati ocevje dovoda nafte itd in verjetno narediti uskladitev teh starih šob pa bi vse delovalo kot mora..