Zimska služba

Začel/a premza, Januar 05, 2020, 11:05:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Težko bi uspel s tožbo.
Vožnjo je treba pač prilagoditi razmeram na cesti, so nas nekoč učili.
Koga pa bi tožil, če bi bila megla, mokra cesta,...?

premza

Na dnu prve strani sta dva videa. Primerjava suhe in soljene ceste. Sol, ki nase potegne vlago iz okolice, naredi cesto spolzko ko hudič.

premza

O tem govorim. Suho cesto sol naredi zelo spolzko.
Solijo pa vsak dan, da se ja ne bi posušila.

Kolikor sem vozil po tujini, vsaj v Avstriji in Italiji tega ne delajo.

Čojko

dvorjan

A veš, koliko soli imajo po skladiščih? Jo morajo nekam porabiti ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Sebek

Èe bi bila pa poledica in bi zletel s ceste so pa spet cestarji krivi, da ne posipajo.

premza

Citat od: Sebek;271395Èe bi bila pa poledica in bi zletel s ceste so pa spet cestarji krivi, da ne posipajo.

Kaka poledica, če so vse površine, ki niso soljene, suhe ko poper.

Tale pizdarija pa na kakem gladkem asfaltu ni velik boljša od ledu. Poglej dva videa, ki sem ju prilepil na konec prve strani te teme.

visar

letos ob tem snegu so bile aktivirane vse ekipe za zimsko službo....

Problem je bil le v tem da so določeni delali od doma :-)
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Saj koliko je ljudi na cesti sploh ne vem kam hodijo če je vse zaprto...

visar

drugače so ceste polne, saj javni prevoz ne deluje, firme pa bolj ali manj delajo nemoteno
______/\\______
______/\\______

dbostjan

Danes sem prvič v tridesetih letih šel po snegu v službo z avtom. Prej sem vsa leta imel navado, da sem tisto jutro, ko ponoči sneži, šel z vlakom. Jutranje čiščenje dvorišča mi vzame veliko več časa, kot pot na postajo.

premza

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/zapeljal-na-plocnik-trcil-v-pesko-in-pobegnil.html

Tule bi znalo biti tudi pretirano soljenje delno krivo za nesrečo. Dvomim, da v Volčji Dragi te dni zmrzuje. Se pa na sliki vidi, da je cesta mokra (najbrž posoljena), pločnik pa suh. Take ceste so spolzke ko hudič, sploh če je asfalt gladek (tale se kar sveti).

Nikogar ne zagovarjam, ampak naj se tudi cestarji mal zamislijo ob tem.

P. S.
Sam sem se lani pri več kot 10'C peljal po izdatno posoljeni Koprski obvoznici. Iz Italije, kjer so bile ceste popolnoma suhe.

martinko

V Italiji nasploh ni nikoli tolko posipano... Vsak dan se peljem po tej cesti, in ja je res ful soljeno zadnje dni... Prou cutiš kako gnijejo kolone :D

Čojko

Na obali na srečo še niso solili.

gule

Èe je zima soliš in to je to.