Počena kovinska cev in puščanje hidravličnega olja

Začel/a selab, December 25, 2019, 07:27:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

selab

Pozdravljeni,

pod vozilom C5 2.0HDI (136KM, letnik 2/2006) sem opazil madeže hidravličnega olja in po pregledu od spodaj sem opazil, da je poškodovana cev (pri prednjem delu, levo), ki pa je bila enkrat že popravljena.

Ali mi zna kdo potrditi ali je to cev z oznako 5270RL?

5270RL CITROEN C5 Hydraulic Suspension Pipe Front to Rear

Poleg rešitve menjave celotne cevi me zanima ali je mogoče popraviti z namenski fitingi (del poškodovane ceni se odreže in se spoji/štuka z tema dvema fitingoma).

V priponki shema in foto poskodbe. Hvala za pomoč.

Vlado333

To sev samo menjaj, popravljanje ni nikoli dolgoročno.
Kataloška bi morala biti 4012 A6, to je nizkotlačna cev volana, ki gre od glave volana do cevi, ki se nahaja na sprednjem delu vozila (med odbijačem in hladilniki)

selab

Citat od: Vlado333;262111To sev samo menjaj, popravljanje ni nikoli dolgoročno.
Kataloška bi morala biti 4012 A6, to je nizkotlačna cev volana, ki gre od glave volana do cevi, ki se nahaja na sprednjem delu vozila (med odbijačem in hladilniki)

Vlado333, najlepša hvala za tako hiter odgovor z informacijo. Kar sem na hitro čekiral je na eurofrance24.com, cena 18,75EUR. V Slo pa upam, da ni suho zlato. :)
LP.

Citroenovc

Heh, takale je pa lani ostala v roki ... Med menjavo pnevmatik se mi je zdel avto pretirano masten. Peljal preverit in je dobesedno ostala v roki ...

Baje da jo kar rado pobere k vragu.
OK

LP
Primož

selab

Pozdravljeni, kje bi se dalo dobiti tako cev po ugodni cevi. Ali je smiselna obnova, kar sem na netu je Hibb Kranj, sem iz Gorenjske?

Zal eurofrance nima na zalogi, ostalo pa je vse nad 100EUR. Hvala.

@Citroenar: tebi so zamenjali z original novo?

Štromar Miki

Citat od: selab;262201Pozdravljeni, kje bi se dalo dobiti tako cev po ugodni cevi. Ali je smiselna obnova, kar sem na netu je Hibb Kranj, sem iz Gorenjske?

Zal eurofrance nima na zalogi, ostalo pa je vse nad 100EUR. Hvala.

@Citroenar: tebi so zamenjali z original novo?

Eurofrance ima za 18€ rabljeni izdelek. Nove so žal čez 100€.
Preveri pri Citroen Krško meni vedno dajo 20% popusta. Se lahko kar po tel. dogovoriš in ti sporočijo ceno. Pa preveri pri ostalih Avto trgovinah.

zlikovski

Enkrat sem zasledil, da nekje v Mariboru delajo po naročilu, moraš pa staro vzet dol, da po stari naredijo novo (krivine, priključke,...)

Citroenovc

V bistvu ne vem, a je originalna al ne. Predvidevam, da ja. Je pa bila nova.
OK

LP
Primož