Škripajoče plastike

Začel/a jk70, December 12, 2019, 08:18:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jk70

Mi lahko poroča kakšen lastnik C4 GP 2017 letnik...

Plastike v avtu so postale neznosne... od zadnjih vrat nazaj...

Vsaka luknja tresljaji... čez grbine škripanje

Obstaja kakšna rešitev??? Zafnja vrata sem že dal izolirat pa je malo boljše pri tresljajih in močno slabše pri škripanju...

Hvala

gule

Nekdo se vsede zadaj, drugi vozi, ko odkrije od kod škriplje, obeleži mesto z papirnim lepilnim trakom. Potem se zadeva razdre in podložijo tarna mesta z filcanim trakom(izolacijski samolepilni). In to je to. Ali daš muziko bolj naglas.

jk70

Gule zadnja vrata so bla orenk izolirana... pa je še slabše saj je plastika po moje problem da je take vrste in škriplje

sl1

Manj colske feltne, pa slalom med luknjami pa muzika do daske - pozimi bolj skriplje zaradi mraza. Pač to ni Golf. :)

jk70

Sl1 manj od 16 col že ne gre  ������

Mmislim da bo tole moj zadnji Citro

Xandrej

BMW kupi pa nebo škripalo... Bo pa kaj druga škripnilo... Tam ne rabiš niti olja menjat...

sl1

Aja že imaš 16? Pol je pa to to. Jaz sem imel 17 in sem šel na 16, da manj ruka in škriplje, samo še vedno ko je full mraz škriplje strehca na armaturi in zadnja polica (najbrž - nekaj zadaj pač). Ampak za ta denar je to to, kaj čmo. Èe daš 2x več za avto bo sicer manj škripalo, kak čriček se pa še vedno najde. Edina rešitev je, da se ne sekiraš.
Najbolje bi bilo vse vreči ven iz kabine do pleha, dobro zvočno izolirati celo kabino, vsa vrata in streho in potem kvalitetno s filci sestaviti nazaj notranjost. Pa vmes še dati noter dober hi-fi. Samo najbrž bi za kaj takega rabil vsaj 2 jurja.

andraž

A kvaliteta res tako pada? Na C5II še vedno ne škripa in poka nič.

gule

Ni rešitev vse demontirati. Namreč pri takšni operaciji se vo veliko tega počinili in to potem nihče več ne sestavi nazaj Kot je bilo tovarniško.

mihado

Zanimivo. Moj Grand Picasso L.2015 pa nič ne škripa.

zlikovski

Kupi avto ki stane enkrat več in posledično višji rang bo že premiun,... in nebo čričkov,... tvoj pa  je srednji nižji razred.
Kot pravi pregovor, kolko denarja tolko muzike :)

sl1

Tudi "premium" avto je narejen iz istih delov, tako da mogoče malo manj škripa, ravno tako pa kak ležaj cvili že pri 35.000 km.

zlikovski

@sl1 zdaj kakšni so materiali v resnici, res nebi vedel, se pa že na oko in otip opazi izdelava, določenih delov, plastika, guma, plastika na vratih, na armaturi, volan, sedeži,.... ter kako stojijo linije, prileganje določenih delov.

Enyo

Jaz se pa ukvarjam s škripanjem pri zadnjih sedežih, ki so dvižni. Nekje nekaj cvili, tko prav na tenko, pa tud ne vedno. Najraje cvili takrat, ko sem sam v avtu, da ne morem locirat  hahaha... Èakam na april, ko bo avto spet na rednem servisu, pa jim bom zamoril :) Gre pa za GP, l. 2018.

gule

Dobri so to avti, ampak je tukaj mnogo "pacijentov".