Gretje sedežev?

Začel/a Francl, December 04, 2019, 09:03:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Francl

K usnjenim zicom in "vsej možni" opremi spada seveda tudi gretje sedežev. Imam dve vprašanji: Ali naj bi gretje delalo tudi na bočnem delu sedala? Èez koliko časa naj bi postalo toplo?
Pri mojem namreč greje samo srednji del sedeža, stranska dela po stegnih pa ostaneta ledeno hladna. Prijetna toplota, toliko, da moram zmanjšati gretje s 3 na 1 pa je šele po kakšnih 10 km vožnje, ko se avto že brez tega segreje.
Èe je to normalno, si bom omislil ene prevleke iz ovčjega runa, ki sem jih imel že v avtih brez gretja sedežev in se najbolje obnesejo tako pozimi kot tudi poleti.
:Hammer3:

alesz

Grelec je v ravnem delu sedeža,sedalnem in svoj v ledvenem.......

Francl

Pri straneh pa nič? Torej nekaj na pol. Iščem ovco...

Ci7

Na avensisu je isto, greje sedalni del in hrbtni del nekje do sredine, bočnih opor (sedalnih in hrbtnih) ne greje niti nisem pogrešal kdaj tega. Prižgano imam ponavadi do dve minuti, več nima smisla.

gule

Džabe ste doplatili drugovi. Hemeroidi ostadoše ugrijani, a stegna hladna.

Vlado333

Imam gretje sedežev in lahko rečem, da prav lepo pogreje, da bi grelo še bočne opore res ne vidim potrebe, greti začne pa zelo hitro, bom jutri preveril, ampak po spominu mi že po parih minutah postane prav toplo. Bom jutri preveril koliko časa rabi, da postane toplo.
Res pa je tudi, da sedaj ko je postalo bolj hladno, nastavim webasto in se že usedem v topel avto.

Gox

C4-ka greje samo pod ritjo..segreje pa v minuti :)

DejanO

Žena mi je rekla, brez gretja mi ne vozi avta domov. Je imela že to na C5 II 2006. Sam ga ne uporabljam.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dvorjan

Jaz sem ga imel na usnjenih sedežih v DS3, pa ne vem, če sem ga v 4 letih 5-krat uporabil ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Romzi

Meni je tudi kul, prižgem za kako minuto ali dve, toliko da ne sedim na ledeno mrzlem zicu.

DejanO

Citat od: dvorjan;261499Jaz sem ga imel na usnjenih sedežih v DS3, pa ne vem, če sem ga v 4 letih 5-krat uporabil ...

Ja seveda, Primorska.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Francl

Prej v nobenem avtu nisem imel te dodatne opreme. Zato niti nisem vedel kaj naj bi pričakoval. Podobno je tudi pri tisti masaži. Meni je vsekakor nesprejemljivo in neuporabno, če to zaæne delovati šele po nekaj minutah. In postane precej neprijetno, ko odspodaj greje, pri straneh pa je še vedno mrzlo. Knajpanje mi ne paše. Do takrat se že sam sedež segreje od moje riti in ni več potrebno. Masaža pa je po nekajurni vožnji kar v redu.
Po drugi strani pa so mi bile že tiste "ovčje" prevleke v prejšnjih avtih iz Lidla dokaj ustrezne. Ni hladno, ko sedeš nanje pozimi in ni vroče poleti.
Zgleda, da so to ugotovili v višjih krogih, saj sem videl, da imajo sedeže od ovce tudi pilotski sedeži v A380.
Sicer pa so drugače usnjeni zici zelo v redu in jih imam raje kot tekstilne.

Francl

@Vlado333: Ravno zato sem dal tisto vso možno dodatno opremo v narekovaje. Ponavadi webasto, standheizung ali kakorkoli se že reče, kar pozabijo. Btw, koliko bi prišla vgradnja take naprave? Ker delam vsak četrti teden ponoči, bi mi to zelo prav prišlo v hladnih jutrih.

sušo

Pred leti sem spraševal pri preebilu za dograditev elektronike webasta. Se pravi daljinc, timer in ostalo, da avto odmrznem pred zagonom in je prijavil cca 400 eur. Koliko je to danes ne vem. Imeli smo pa Evasiona s tovarniško vgrajenim Termo top Z na nafto direkt iz tanka.

DejanO

Pri novih avtih imate te "grelne"opcije, samo jih nihče ne naroči.