2011 C4 Grand picasso 2.0 hdi 163 km

Začel/a FSP, November 27, 2019, 12:03:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Nic drugega ne bom napisal, kot le to da THP ne kupuj.

FSP

Aha, THP se še nisem poglabljal... Morm pa rečt da je na avtonetu bolj slaba izbira.

bauman

Jaz mam 1.6 THP C4 Picasso-ja 2013 115kw (novejsi model) pa nimam nobene pripombe. Avto laufa v nulo. Na leto delam 10k do max 15k km tak da se mi dizla ne splača met! Je vzdrževanje dosti dražje pri dizlu. Vse kaj se mi je do zdaj pokvarlo je bilo prejsnji teden ena cinšpula! 50€ pa spet laufa tak kot mora! Ma vsako za sebe in ne v kompletu vse štiri, zato ni taki veliki strošek. Moje mnenje je, če delaš manj kot 20k km letno se ne splača met dizla! Še posebaj če delaš kratke ture (do 20km odkar zalaufaš avto). Lp

FSP

Sem mislil, da se te avti hitreje obračanjo na avtonetu. Spremljam nekaj dni pa ni praktično nič novega...

bauman

THP-jev je res full malo. Jaz sm glih naletel na tega ko ga imam zdaj, ko sem kupoval avto in ga kar vzel. Saj če nasploh pogledaš je zelo mala izbira bencinarjev. Pač vsi na dizle palijo in je to to. Ampak mene nobeden več ne prepriča, da bi še enkrat dizla kupil. Sem imel prejšnji model C4 Picasso (2011 letnik) pa se je že po enem mesecu pokazalo zakaj ni dizel za mene. Zaradi EGR ventila je cukal ko nor, DPF filter nonstop javlalo, da je zabasan. Na konci crkno senzor za dize (ne paše ponaredek, samo original). Tak da, moje mnenje je najprej premisli za kake ture rabiš avto, pa če si doma na bregu ali na ravnem. Pol pa vidiš, če rabiš dizla ali bencinarja, pa kak močen motor.

tomaz555

Èe se ti je po enem mesecu zabasal filter, potem pa dizel res ni zate.

bauman

Avto je bil rabljen. Tak da je bil po moje malo zabasan že od prej. Ampak v slabih 10km, ki jih delam v eno stran se regeneracija filtra tudi ne zažene.

dvorjan

Citat od: bauman;261504Avto je bil rabljen. Tak da je bil po moje malo zabasan že od prej. Ampak v slabih 10km, ki jih delam v eno stran se regeneracija filtra tudi ne zažene.

Zažene se, dokonča pa ne. Za 10 km vožnje dizel res ni, bi ga moral potem vsaj enkrat na teden peljati 50+ km ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

FSP

Jaz naredim letno cca 7.000 km. To so 90 % vikend izleti ter dopust. Ostalo avto tekom tedna predvsem stoji ker se po LJ vozim s kolesom (ja tudi pozimi, dež, sneg,...). THP-ja od 2011-2013 (se pravi ta star grand picasso) še nisem sploh zasledil da bi se prodajal do sedaj...

Èe najdem kaj zanimivega, je kdo na forumu, ki se dobro spozna C4GP-je, da bi šel z mano pogledat? Lačen in žejen v vsakem primeru ne bo ostal :)

FSP

Pozna kdo ta avto?
https://www.avto.net/Ads/media.asp?ID=14692216
Komentar glede cene? Koliko bi bilia dobra cena?

Hvala