Karter, rjavenje, pokanje

Začel/a vujc1, November 14, 2019, 12:23:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vujc1

Zdravo!
Pri mojemu C4 Picassoju, 2.0 HDI se problemi ne nehajo. Avto je bil avgusta star 3 leta. Prevozenih imam 120.000 km. Pri cepu od karterja mi proti koncu servisnega intervala (10.000 km) popusti cep oz. dihtunga. Se se komu to dogaja? Namrec na servisu se cudijo ter pravijo, da sem edini. Prvic sem moral avto odslepati na servis, kjer so mi znova dolili olje, menjali dihtungo in mogoce tudi cep. Drugic pa se mi je to zgodilo v tujini na dopustu kjer sem zadevo tudi uredil in bil zraven ob zamenjavi olja in dihtunge. Tu sem pa opazil rjavenje podvozja.
Zdaj pa pokanje. Sem menjal prednja amortizerja (je avto tudi plaval po cesti), koncnike. Avto vec ne plava, se pa je pokanje na ostrih jamah preselilo na voznikovo stran. Naslednji teden menjam se nosilca. Strasijo me pa z volansko gredjo?!?!? Avto sem kupil popolnoma nov in ni bil nikoli udarjen... vedno pa mi je pojasnjeno, da sem edini in da je treba imeti sreco pri nakupu avta, ter da je za rjavenje lahko tudi kriva kemija, ki se mesa pozimi s soljo, hahahah!

gule

Še sreča, da je karter plastičen, ne bo zarjavel. Res ne vem, kaj im je bilo treba tega karterja. Pa ta čep in tisti olagumi O ring staneta Kot, da sta iz suhega zlata. E moj Citroen.

vujc1

Ja to pa je dobra stran plastike. Je mozno sledece:
ker dostikrat vlecem pocitnisko prikolico in se olje segreva vec kot normalno, zato se posledicno segrejejo cep, karter in dihtunga. Ker pa so narejeni iz razlicne plastike, se drugace raztezajo in smo kjer smo...

gule

Bog pomagaj, pa ni to stari Gs, ali 2cv, ki imata zračno hlajenje, pa, da se olje segreva do mere dezintegracije sestavnih delov. To bo nekaj drugega. Mogoče uničen navoj čepa karterja.

saxovts

tudi jaz sem imel problem pri novem Expertu da je spustil oring po 4 tisoč kilometrih pa je bil nov čep.