Problem z vzmetenjem C5

Začel/a madjazz, April 04, 2007, 10:30:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

madjazz

Pred kratkim se mi je zašel pojavljati problem, da se moj C5 spusti na zadnjih kolesih do konca, ko je nekaj časa parkiran. To se mu dogaja vedno hitreje (vedno manj časa je potrebno, da se to zgodi). Kje je problem? (črpalka, ventil, olje,...)

garac

črpalka po moje nima veze, prej bi bil kak ventil ja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

Nevem, pomoje ti teskopi ne tesnijo ve? dobro, in ti po povratnih lajtungah olje nazaj ste?e in avto sede dol (vsaj to se je dogajalo na mojem bxu na sprednjih amortizerjih - meni je celo lajtunge dol metal).
Ima pa c5 ?e precej ve? elektronike umes, tako da lahko upa?, da je napaka na kakšnem ventilu, saj so teleskopi svinjsko dragi!

LP
Hja, dougcajt mi je ja...

dvorjan

Ko je moj to pocel, je bila napaka v enem uporcku na krmilni elektroniki hidravlike. Zamenjali na Citroen servisu, k sreci se pod garancijo, ceprav verjetno prav drago popravilo to ni.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Bratranec je kupil C5-ko 2.0Hdi. Letnik 2002.

Zadnji? ko se je pripeljal na obisk, smo opazili da je zašela C5-ka skakat, malo gor, malo dol ... po ponovnem zagonu avta je bilo potem vse OK...

Spomnem se, da se je ?e pisalo o tem problemu prvih C5-k ... samo se ne spomnem zaradi ?esa to dela in kaj se pokvari ...

LP
Goran

Jerry

Sem zadnji? pred eno trgovino videl ko je to delala ena ugasnjena. Pa je lastnica rekla da je to normalno.
Kaj bi bilo in kaj je narobe pa žal ne vem.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Citroenovc

Ja prvi C5 so radi poplesevali in twistali na parkiriščih ....

?lo se je za eno serijsko napako, ki bi jo morali na poobla??enem servisu (mislim vsaj) ?e zdavnaj odpraviti ... Razen ?e se je izkazalo, da ni "popravljivo" ....

drugače pa mojemu sosedu tudi vsak 3. dan drugače stoji parkiran C5 - včas na tleh, včas normal, včas na max ....
Ko zakurbla - se pa znivelira v drive in gasa ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Bi naj to ble hidroactive ali navadne?

Lovro

Ali ni bilo baje treba samo naloadati nov program v računalnik?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

Ta problem sem imel tudi jaz...
S novim SW je sedaj OK.
______/\\______
______/\\______

jakaC5

Tud moji ?abci to dogaja včasih, pol pa sam ?e enkrat v?gem pa ugasnem pa je ok. Dogaja se pa to zelo poredko.

Gox

Potem je to torej napaka v SW-ju in ne mehanska okvarač

Bratranec je to zadnji? prvič opazil. Potem ko je avto pri?gal in ugasnil, pa je bilo  spet vse OK. In do danes se ?e ni ponovilo.

LP
Goran

Prosurfer

Tudi pri meni se občasno in ob posebnih priložnostih kar sam malo dviguje in spušča, npr. včasih po vožnji s trajektom in skoraj vedno po parkiranju na nagnjen parkirni prostor (kamor zapeljem iz čisto ravnega dovoza, nagnjeno je le parkirno mesto). Sicer pa se večinoma po zaklepanju avta umiri, pred tem pa veselo gor-dol-gor-dol... Imam pa letnik 05/2005, pa menda ?e večkrat upgradan software, tako da verjetno ni stvar v softwaru, ampak v enem od citro-misterijev, na katerega serviserji ponavadi nimajo odgovorov...
Sam se ?e navadil, le mimoidoči ne...

dvorjan

To so delali prvi letniki (gor dol ples), ce so imeli volan namotan v eno od skrajnih leg. O tem smo ze pisali ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Citat od: dvorjan;19220To so delali prvi letniki (gor dol ples), ce so imeli volan namotan v eno od skrajnih leg. O tem smo ze pisali ...

To sem imel nekaj v spominu, pa nisem bil siguren ... o zavitem volano v skrajno lego...

Bratranec je pripeljal na dvorišče in zavil ostro v desno, tako da je ostal volan zasukan do konca v desno.
Potem je mogoče zaradi tega to nagajalo :-)

Lp
Goran