C-Crosser ?e naprodaj?

Začel/a Gox, September 13, 2007, 06:34:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

šofer

Na forumu se je pojavil ali ga samo ti osebno poznaš?

Je kaj v povezavi s tem oglasom: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5615524&show=1

Iščem malo bolj objektivne informacije, od tistih, ki jih lahko dobiš od tistih, ki prodajajo omenjen avto (avto net). Še to so večinoma lastniki bencinarjev, ki vem da vsaj o porabi govorijo malo pristransko...

Kakšno mnenje, izkušnja ostalih? Tu mislim predvsem dilemo diesel - bencin? Diezlov praktično ni, do bencina pa sem precej skeptičen pri takem avtu... Ali opravičeno?

(Pred meseci kupili c3 picasso bencin 120km, pa ni nič kaj skromen pri porabi. Sploh v primerjavi z Alhambro tdi, čeprav gre za dosti večji avto, večjo težo.)

So kje možne testne vožnje? Dizla bi rad probal?

ModelJT

Bencinska mašina je od mitsubishija za dizla se mi zdi da je od PSA. Mehansko je enak kot mitsubishi outlander. Mogoče boš še kaj več izvedel, če greš na mitsubishi forum, če ga imajo pa še tam malo vprašaš, ker je razlika samo v obliki pa še to ne velika. Jaz osebno nisem slišal, da bi imel kake resne napake ta avto.
[SIGPIC][/SIGPIC]

JureA

Evo mene.
Moj C-Crosser je z bencinskim motorjem. Imam ga od septembra 2009 in v tem času ni crknilo še nič (niti nobene žarnice še nisem menjal).
Se pa z njim ne vozim zelo veliko, ker ga imam bolj za v hribe, za na kak izlet in pa občasno za na dopust.
Prevoženih kilometrov je okoli 28.000.
Z avtom sem zadovoljen in mislim, da ga bom imel še dolgo.
Poraba na odprti cesti tja do 9 l/100km. Na avtocesti tja do 10l/100km (hitrost do 130km/h). Na hribovskih poteh nad 10l/100km.

Nekaj slik v akciji.

- na Rabu

- na Gorenjskem

JureA

garac

modeljt ni od micibušija! Je ena univerzalna mašina, enaka je tudi v ameriških avtih pa še kje. Na jureta sem pozabil, da ima c-crosser, očitno ni nobenih problemov z njim.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

prlek

Jure, se imas c crosserja? Kako se je obnesel motor in vozilo nasploh?

JureA

Po petih letih in pol in cca 55.000 km vse OK.
Zaenkrat edino redni servisi in nobenega nepredvidenega stroška.
Za družinska potepanja je prav super.

Matteo.

Citat od: Gox;24265No danes pa sem neprižakovano dobil en krog s C Crosserjem ... soseda se je pripeljala z njim domov, pa me je spremljala na kratki testni vožnji. (kolikor je pa? imela časa)

Na krtko o avtu kot sem ga jaz občutil: Motor zelo lepo vleče, v četrti prestavi hitro potegne iz 60-100 km/h ... se mi je zdel kar pročen, pogon lahko ročno spreminja? kar med vožnjo, mislim da do 70km/h. Pri vklopljenem ?e zadnjem pogonu (4WD) se čuti da avto bolje vleče in v ovinku lepše povleče ven iz ovinka. Zavore super. Menjalnik ročni 6 prestav, kar vredu, nisem opazil posebnosti.

Zavore lepo bremzajo. Avto ima nekaj ve? kot 1800kg lastne te?e.

Zadnji 6 in 7 sedež je res zasilna varianta ... trd sedež brez oblazinjenja, samo platno je napeto preko šeleznega ogrodja.

Ostali sedeži lepo elektificirani, pomik kamor hoče? vse na elektriko.
(avto je Exclusive oprema)

Ima ?e navigacijo, touch screen display in kamero za vzvratno vožnjo. Na kameri se super vidi tudi ponoči. (slika spodaj)

Motorni pokrov seveda nima amortizerjev, ampak navadno "pal?ko" kot recimo C4-ka in moreš sam vle? pokrov navzgor in zataknit.

Gume so 225/55 R18 na pet vijakov.

Avto je kar lep, vožnja lepa na visokem polo?aju, armaturka malo bolj nabita, samo cena pa je mal previsoka.

LP
Goran ... ?e nekaj slikic.. .. žal je bila tema in so malo slab?e ...

Kakšna oznaka je bila na koncu registrske tablice?
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

zlikovski

Kot si omenil, cene imajo kar visoke.
Sem si tudi jaz ogledoval Crosserja za naslednji avto, ampak moram prej svojega z bajte spravit, ker ni placa.

gigo

Jst morm povedat po pravici, da si ga ogledujem že nekaj časa. Me vleče ampak ne po SLO cenah ker so astronomske. Ga najdem v Avstriji za min 3k manj kot pri nas pa 10x boljšega.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gule

Kupite si X-Traila, ali RAV4, bo bolje.

gigo

Citat od: gule;226976Kupite si X-Traila, ali RAV4, bo bolje.

Specificiraj prosim.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

dvorjan

Ja, bo vsaj terenec kot mora biti ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

antasi

ali pa gule bolj zaupa japoncem kot francoskim japoncem
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Seveda, original je original. In tudi X-trail naj bo model z Japonskim 2.2  motorjem, ne pa Renault 2.0. Takoj, ko so se Renaultovci vmešali so naredili kiks. Kar se Rav-a 4 tiče, pa je še original...