1.6hdi 120km

Začel/a Borca, Avgust 20, 2019, 12:59:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Borca

zdravo

Na Berlingu letni 2016 in z bluehdi 1.6 motorjem s 120km, imam prevoženih 100.000km. Torej bo potrebno opraviti "velik" servis. Mi lahko kdo pove kaj vse spada tu zraven? Tiste redne stvari seveda.Jermeni....

Hvala

LP Borča

andraž

Pogonski jermen, mikro jermene, vse napenjalce, rolice, vodno črpalko, naj bi se zamenjala tudi hladilna in zavorna tekočina.
Pri tem motorju je že na 100000 km velik servis?

gs nautica

Na 100.000 sigurno ne. Na 175.000 pa JA!

Borca

Ravno to sprašujem, ker ne vem. Ali je potreben velik servis. Na eni francoski znamki na R..... je bil na 100.000 je pa res da bencinski motor. KAk pa je pri tem pa ne vem.
lp

Borca

Po tem takem na 100.000 edinoi olje pa oljni filter pa po potrebi zračni filter in kabinski.
Bremze so OK, pa kontrola vseh tekočin in to je to.

andraž

Najbolje da pogledaš v servisno knjižico kaj tam piše.

bingo

Borca: jaz imel enako situacijo...servis na 100k je čisto navaden servis. Mogoče bodo zavorne obloge že za zamenjati, drugače pa filtri in olje ter adblue. to je to.
Veliki servis je na 175.000km

Borca

Hvala za info. V servisni nisem nič pametnega našel. Bremze pa sem že menjal - sem v bregih doma, pa drvimo dol - te pa je treba bremzat.
Me veseli, da še ni treba v akcijo pa se strošit na pune.

DejanO

Kaj so na 1.6 kilometre za veliki servis zmanjšali?
Na službenem sem ga naredil na 240.000 km oz. 10 let. Tak piše v servisni.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gs nautica

Mislim da so na vseh EURO6 zmanjsali kilometre za veliki servis.

Borca

Zdravo

Preveril na servisu Avto Rajh Murska Sobota in je zadeva taka:

- 10 let ali pa 180.000 km za menjavo jermena in vsega tistega kar pač spada zraven.

Pri 100.000 pa olje in filtre pa te malenkosti.

Dihtunga

180 in 10 za neobremenjujočo vožnjo, samo ac, ne pa mestno drajsanje.
Sicer po pameti, rolce bodo crknile prej kot jermen

Borca

Danes sem preveril še na Avto City in dobil načrt vzdrževanja, ki pravi tako:
za normalno uporabo veliki servis na 175.000. Pri poostrenih pogojih pa 165.000km (od vrat do vrat, kratke poti....). Ali pa 10 let.
Po moje, če že želiš avto dalje vozit, verjetno tam nekje okoli 150.000, pa že.

zlikovski

Meni osebno se zdi za jermene to predolga doba in kilometrina.

gs nautica

Materiali gredo naprej! Ni vse tako kot pred petdesetimi leti, ko je bilo vse boljse :emot112: