Pregrevanje Berlngo 2.0hdi

Začel/a JURCMAN90, Avgust 15, 2019, 07:34:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

JURCMAN90

Pozdravljeni
Prosim Vas za pomoč. Ima Berlingota 2.0hdi letnik 2006. Avto se mi segreva cez 100 stopinj neglede ce se vozim ali stojim z vklopljeno klimo. Zamenjal sem vodno pumpo, termostat in senzor temperature. Ter se sevseno greje. Ventilator se vklučuje na vsake toliko casa po priblizno 5sekund delovanja. Poskusil sem odklopiti senzor temperature in zacne ventilator  hladiti mtor. Sumim da ventilator nedeluje pravilni da bi se moral prizigati pred cca 90stopinjami  in delovati dokler se motor ne uhladi na nekje 84stopinj.
Lepo prosim za pomoč
lp. Jure

JURCMAN90

zlikovski

cirkulacija hladilne je vredu, raztezna,.....

JURCMAN90

Cirkulacija je uredu. Pregledal, prepral sem celotni sistem. Nobene rjavine nobene usedline vse je cisto kot novo glede na njegovih 350000km sem presenecen nad cistoco. Voda kroži se čuti pretok na cevi.  Sumim da ventilator ne deluje pravilno. Menjal sem sprednji računalnik BSM B2 ker so mi samo dolge luci delovale. Ima kasno povezavo z  ventilatorjem mogoce?

alesz

Ta letnik s tem motorjem ima dvo ali tro stopenjski ventilator,prve stopnje ti ne delajo,tretja se vključuje pri cca 110°C,ker računalnik prepozna napako ti ciklično vključuje tretjo stopnjo in izključi klimo.Napaka je verjetno na tokokrogu ventilatorja ,predupora ali na sklopu relejev.....................

JURCMAN90

Avto sm priklopu na tester in zalaufa samo drugo brzino.  Pregledu sm releja pr ventilatirju pa sta oba uredu. Ce prav razunem bi mogli biti dve hitrosti. Kaksna el. shema bi bila dobridosla. Ventilator lavfa na vsake toliko cada za cca 5sekund tudi ce je avto hladen in prizgem klimo.

alesz

CitatPregledu sm releja pr ventilatirju pa sta oba uredu
.....ne vem kako se pregleda releje,potrebno je preverit povezave oziroma napajanja na relejih in preduporu....................http://www.citroenar.eu/attachment.php?attachmentid=95683&d=1560182446.

zlikovski

Kolko se spomnim, tak iz glave bi moral imeti dva termo upora, ti si menjal enega?

alesz

Citat od: zlikovski;257785Kolko se spomnim, tak iz glave bi moral imeti dva termo upora, ti si menjal enega?

Èe ima dva upora potem ima tri releje...................

CitatPregledal sem releja pri ventilatorju, pa sta oba vredu

zlikovski

vizualno sta lahko OK praktično pa,...., kot je omenjeno z lexio stestiraj vse stopnje.

JURCMAN90

ima dva releja oba sem izklopil in odnesel v delavnico in preveril vse kontakte. Bom jutri pregledal tokokroge in probal vsak rele posebaj prevezat da vidim ce ima res dve hitrosti. Ima ventilator dve navitji ali samo predupor za razlicni hitrosti.

alesz

Pini št3 na obeh relejih morata imeti napetost....in če brikaš pin 3 in pin 5 na releju ti mora zavrtet ventilator......

JURCMAN90

sm prebrikal in zalavfa samo drugo stopnjo ventilatorja

JURCMAN90

odkril sem napako en kontakt na uporu je smelcal in ga cisto prekuru zato pa prva stopnja ni delala