Piš vetra oziroma ropot

Začel/a Enyo, Avgust 08, 2019, 01:10:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Enyo

Imamo C4GP, letnik 2018. Pri hitrosti nad 120 km/h se pri sprednjem levem oknu zelo glasno sliši veter oziroma nek "ropot". Pa ne gre za žvižganje, ampak imam občutek, kot da bi pri hitrosti nad 120 km/h zažela vibrirati plastična obloga vrat na zunanji strani in to dokaj glasno, moteče. Èudno se mi zdi, ker se to sliši samo na sprednjih levih vratih. A je imel že kdo kakšno izkušnjo s čim takim?

PS: to se pojavlja že nekaj časa, vendar so naše vožnje po AC bolj redke in ponavadi pozabim na to, ko pridemo domov, ravno danes sem se pa peljal po AC in se spet spomnil. Pa tudi ne vem oziroma se ne spomnim, če se je to slišalo že od novega.

Xandrej

Enyo

Med vožnjo je slišati, kot da bi zvok prihajal od stebrička vrat. Bom še poizkušal, čeprav ni vedno tega zvoka. Danes sem se peljal 140 km/h, pa nič.

isarajli

Ponavadi ruknjen avto popravijo z ponaredki ali pa blatnik malo preveč not nagnejo pri vratih, tam vleče in se slisi pri stebričku. Dejansko ne piha not, ampak vmes. Nekaj avtov že pa v originalu ni dobr sestavljenih. Z abdek trakom zalepiš režo med vrati in blatnikom in greš na probo.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

John2005

Nam isto ropota. Naslednj iteden ga pelem na servis in rečem naj zamenjajo dihtgo okol okna. Podobno je blo na Škodi, pa so nam zamenjal dihtngo ..od tega je že 9 let in od takrat vse ok.

Enyo

Dej prosim potem napiši kako je šlo.

pastir

Malo poglej kako nalega tesnilo pri letvi, katera poteka navpično ob prednji šipi in se potem nadaljuje v nosilec prtljažnika. Ko smo pri meni iskali napako, smo najprej posumili na to. So bili primeri že pri novih, ko je bila ta letev rahlo privzdignjena in je bil med tesnilom in šipo "luft", ter se je zato slišal piš vetra. Drugače pa to odkriješ tako, kot je že nekdo napisal: lepilni trak in vožnja po avtocesti gor in dol...

Enyo

gule

John2005

Enyo

Danes sem vsectam okol strebrička pretipal, orobal dihtungo mal bolj gor pritisnit, tisto črno plastiko sem probal pritisnit in vsaj zaenkrat pri vožnji po AC ni blo ropota.

Nebojsap

Pri meni enak zvok, avto je star dva meseca. Vcasih pomaga da odpres/zapres okno. Mogoce kdo pozna resitev?

John2005

Bil na servisu, Avtotehna Vis (nikoli več), avto bil cel dan pri njih, pa ga nobeden ni niti pogledal. Za težavo vedo, ne vedo pa kako jo odpravit. Skratka tako slabe izkušnje s servisom še nisem imel .... z vidika odnosa.