C5 III 2010 Tourer aut. 165 exclusive

Začel/a DejanO, Julij 25, 2019, 10:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Danes sem izklopil seznavanje senzorjev, lexia pa je zaznala dve napaki, sem pa opazil da je so zadnje gume bolj pobrane z notranje strani.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

dobila ščitnike pragov in eno dodatno tesnilo na vratih
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

DejanO

Citat od: zlikovski;261618Se pozna dodatno tesnilo pri vožnji?

Nisem se še kaj dosti vozil po AC, žena ga bolj vozi, mogoče bo kaj opazila.
Vrata se zapirajo malo težje, a s tipičnim "nemškim" zvokom.

DejanO

osvetlitev več ne dela v tem stikalu 96602084XT (8897 N9) za spomin prednjega sedeža, ve kdo se lahko menja kakšna žarnica ali najdem drugo.

zlikovski

Nebi vedel, sigurno se da razstaviti, nekako so morali sestavit, edino če je skup zlepljeno. Na aliexpresu pa ima kar lepo ceno :)

DejanO

Citat od: zlikovski;262970Nebi vedel, sigurno se da razstaviti, nekako so morali sestavit, edino če je skup zlepljeno. Na aliexpresu pa ima kar lepo ceno :)

Ja 20€, po Evropi pa rabljeni 15€ +12€ poštnina.

DejanO

Letna alu platišča gredo jutri na peskanje in barvanje v Malečnik k Hedlu. Cena za vse 4 od 100-110€. Senzorske ventilčke smo demontirali in dobi notri zdaj navadne. Te prodam za 60€.

carot

Citat od: DejanO;263581Letna alu platišča gredo jutri na peskanje in barvanje v Malečnik k Hedlu. Cena za vse 4 od 100-110€. Senzorske ventilčke smo demontirali in dobi notri zdaj navadne. Te prodam za 60€.

A niso ti ventilčki obvezni. Meni je zavarovalni zastopnik dejal, da če jih demontiraš in imaš prometno, je lahko težava z zavarovalnino.

Xandrej

Eni pa rs imate agente tak pametne, da jim že malo škodi... :Hammer3::Hammer3::Hammer3:

gregor

Zdaj če avto ni takšen, kot bi naj bil po homologaciji(zahtevani asistenčni, varnostni, eko sistemi), načeloma ni tehnično brezhiben.
In če ima zavarovalnica v drobnem tisku zapisano(po mojem imajo vse), da zavarovanje v tem primeru ne velja, je teoretično možno, da imaš probleme, če povzročiš nesrečo. Ker se gre za denar, je verjetno v prihodnosti za pričakovat kaj takšnega.
Mimogrede, triglav ima v drobnem tisku, da se smatra, da vozilo ni tehnično brezhibno, če nima veljavnega tehničnega pregleda.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Prosurfer

Morda pa bo kdo kdaj le hvaležen zav. agentu, da mu je odprl oči, če ima sam težave z razumevanjem zav. pogojev... ;)
V principu ni neke razlike, če daš na avto drugačne gume kot so homologirane ali pa če odstraniš varnostno opremo (ventilčke). Èeprav oboje ni nujno neposreden vzrok za nezgodo.

carot

Citat od: Xandrej;263605Eni pa rs imate agente tak pametne, da jim že malo škodi... :Hammer3::Hammer3::Hammer3:

Pa ja Xandrej, jaz sem pa zadovoljen, da imam takega agenta, ki me opozori na te stvari. Odločitev pa je potem tako tvoja.

DejanO

pa kdo ve, če imaš ventilčke aktivirane, ko skotaš avto. Od zunaj se to ne vidi.

*Avtov s tem sistemom je v SLO 10-15%, kaj pa ostali, ki tega nimajo.

*Avto je moja last in ne dovolim zavarovalničarjem šariti po avtu.

*Takšen avto sem kupil, kaj je delal prejšnji lastnik, ne vem.

LP

carot

Sistem je obvezen za nova vozila prodana v EU po 1.11.2014. Èe imaš starejše vozilo ni problema.