Senzorji za vzratno vožnjo

Začel/a psemek74, September 10, 2007, 11:34:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

psemek74

Tako Hadei ti mi bos tko povedu vse.Zanima me glede senzorjev, zadnjic sem gledal po internetu , pa sem bil cist zmeden.TOlk ponudb je pa ne vem kateri bi bili pravi.
Ce ma kdo izkusnje naj mi odgovori

CIA  :funny34d:
Ati,mami nas Ziga :emot113: cetrti pa je napoti, se 1mesec :ahh1:

boga

Res je veliko različnih senzorjev, te ki jih navadno naknado vgrajuje? so racimo pogojno zanesljivi. Ni natan?nega prikazovalnika, samo pisk in opozorilne lučke.
Nekaterih se ne sme barvati, grd izgled.
Najhuje je, da je kar precej avtov poškodovanih navkljub senzorjem. mogoče je lastnik sicer pazil, a mu ga je kdo drug prislonil.
A boš dal senzorjele zadaj, ali tudi spredaj?
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Xandrej

?e senzorji piskajo pa delajo kot je treba je čez glavo. Pri C5 je tako, da ko piska senzor neprekinjeno si od predmeta (ovire) oddaljen 20 cm. drugače zapiska tit tit tit bolj se priblji?uje? bolj pogosto piska... Je pa res to odli?na varijanta. Se navadi? (razvadi?). Tisti ki imajo poleg senzorjem po?ohane avte sem skoraj 100% da so jih v 95%po?ohali ostali udele?enci. Za spredaj vem, da je lahko mote?e rec. pri C5 so senzorji spredaj nizki in se dostikrat zgodi, da preko senzorjev pozimi pade sneg, ?lendra itd itd... Pol pa hudič piska.

furby

Imam park senzorje in se v mestu odlično odnesejo. Sploh ko imaš navoljo manji parkirni prostor. Delujejo pa točno tako kot je napisal Xandrej.

Čojko

Jaz imam tole in sem zadovoljen z njimi.

Podroben opis montaže in delovanja je na onem drugem/cenzuriranem Cito forumu.

MAGIC WATCH MWE 800-4 vzvratna opozorilna naprava
Kat.?t.: 854121

Profesionalni sistem, ki vam ga nudijo 4 vgrajeni senzorji, nudi ?e ve? varnosti kot njegovi predhodniki z dvema senzorjema. Izredno kompakten zaslon vas informira o oddaljenosti od ovire. Na razpolago imate osnovni sistem za zadaj in sistem za spredaj. Senzorji se montirajo preko 24 mm izvrtin v odbijač - posebnih dodatnih pritrditev ne potrebuje. Lahko jih tudi pobarvate, tako da so v odbijaču popolnoma neopazni. Zaradi različnih kotov pri odbijačih senzorje uravnate s pomočjo 4 različnih kotnih podlo?k. Centralna enota je opremljena s samostojnim testom, ki preveri pravilno delovanje senzorjev in vas opozori na nepravilnost senzorja z zvokom. Zaslon lahko poljubno montirate, prikazuje pa vam akusti?no in opti?no preko 4 LED oddaljenost od ovire. Model MWE 800-4 je primeren za vgradnjo skoraj v vsa vozila z 12 V napeljavo. Tehnični podatki: Napajanje 12 V ? Domet ca. 1,2 m. Komplet vsebuje: 4 vgradne senzorje ? Zaslon ? Krmilnik ? Piezo zvo?nik ? Monta?ni material.

Darte

Tudi tisti s senzorji so po?ohani, pa ne od drugih udeležencev. Kolega je svojo xaro vzvratno zapeljal v stebri?ek, ker je mislil, da mu piska zaradi bli?nje kante za smeti. He he!

dreamer

živijo vsem

A mi lahko kdo svetuje, kateri parkirni senzorji so dobri in koliko stanejo za Xsaro Picaso?

Hvala.:BigThumbs:

Gox

Pozdravljen na forumu :BigThumbs:

O senzorjih ne vem kaj dosti, zato ti svetujem da pogledaš ?e spodnjo temo, kjer se je govorilo o parkirnih senzorjih.

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=1670

LP
Goran

ajagarin

Jst sm si jih sam montiral, kupil sem jih pa na bolhi za cca 80eur.
4senzorji spredaj in 4 zadaj + displ, ki sem ga montiral na uzvratno ogledalo
Sem zelo zadovoljen.

http://www.bolha.com/oglas2517431

ajagarin

Gox

kakšen pa je display? Kaj prikazuje?

Kako pa pove?e? prednje senzorje da se aktivirajo? Zadnje verjetno na rikverc luči, kam pa prednje?

LP
Goran

ajagarin

Napajanje sem vezal direktno na zadnjo luč, se pravi, da ko je avto pri?gan je naprava pod napetostjo, ker se luči avtomatsko vklopijo. Zadnji senzorji se aktivirajo ob vklopu rikverc luči, sprednji pa ob vklopu stop luči s tem, da imajo rikverc senzorji prioriteto. Se pravi, ?e Pelješ vzvratno upošteva samo zadnje senzorje, pri parkiranju naprej se pa sprednji aktivirajo ob pritisku na zavoro in ostamejo aktivni ?e cca 10s.

l.p Alan

Gox

A tako je to. Vem da ima C4 serijsko tako vezane prednje senzorje, da se vklopijo ko prestavi? v prvo prestavo. Delujejo pa samo do določene hitrosti.

Zato me je zanimalo kako si ti to re?il. Kaj pa prikazuje display? (a so samo led lučke?)

Lp
Goran

ajagarin

aja, display prikazuje na 10 cm natan?no npr 0.5 kar pomeni ?e 50 cm do ovire in pa na kateri strani je ovira. To pa prikazuje z vklapljanjem ledic, ki so na obeh straneh številke. Min razdalja, ki jo pokaže pa je 0.3m ali 30cm, potem pa javi 0m, tako, da od tistega trenutka ve?, da imaš ?e cca 30cm lufta

l.p Alan