Piskanje avtomatske klime

Začel/a gujo, Avgust 28, 2007, 07:51:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gujo

zanima me ?e se ?e pri komu sliši piskanje ko se pri?ge klima.plus vsake toliko časa mi na displeju izgine zunanja temperatura(pojavita se dve ?rtici) in klima greje neglede kakšno temperaturo nastavim.to traja dan dva,potem pa je zopet 2-3.mesece dobro.kakšen nasvet?

hadei

Definitivno nekaj ni v redu, ker se meni kaj takega ?e ni zgodilo odkar ga imam. To pa je cca. leto in pol.
Lahko, da je kaj narobe z senzorjem za merjenje temperature ali pa ti primanjkuje plina in ti enostavno sploh ne more ohlajat.
Absolutno boš moral obiskat servis, da ti pregledajo klimo, ker sam ne boš mogel kaj dosti naredit zaradi zapletenosti sistema klime.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gujo

na servisu pravijo da je vse uredu.plin sem pa napolnil.

gujo

klima nedela samo takrat ko na prikazovalniku ni zunanje temperature.ko pa se prikaže pa je dobro.na servisu pa itak zmeraj kaže.je reku serviser da bo zamenjal zunanje tipalo,ampak je zgleda prepocen,ker me po 3 mesecih ?e ni poklical.

hadei

Ja, pri takih stvarih moraš bit včasih zelo siten, da kaj uredijo. ?e je tako kot si opisal v zadnjem postu, potem je res velika verjetnost, da je povezano z tem tipalom. Ko ti bodo menjali pa sporoči kako in kaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

psemek74

Zanima me kje in s5 cena za polnjenje klime ter menjavo zracnega filtra.

Ups ura je ze veliko NOCKO
Ati,mami nas Ziga :emot113: cetrti pa je napoti, se 1mesec :ahh1:

garac

Na večini citro in ostalih servisev napolnijo tudi klimo. Zračni filter sklimo nima veze. mogoče si mislil mikrofilter klime?
Cene so ve? ali manj podobne.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tct

Cena je okvirno 40?, praznjenje, tehtanje, vakumiranje, olje in polnjenje ter test delovanja. ?e delajo z reagentom zaradi motenj v delovanju je nekaj dražje.

Jerry

Citat od: tct;18920Cena je okvirno 40?, praznjenje, tehtanje, vakumiranje, olje in polnjenje ter test delovanja. ?e delajo z reagentom zaradi motenj v delovanju je nekaj dražje.

Toliko sem jaz plačal za komplet novo olje(bilo je pa? slabo) in nekaj malega plina(koliko sem pozabil). Torej odvisno je tudi koliko je potrebno plina in olja. Kaj bistveno ve? pa ne boš plačal.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

boga

@tct, kot kaže so cene kar povsod enake, sem klical na citro servis, so mi rekli enako ceno, torej okrog 40?
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Gox

A se pri polnjenju klime plin samo dopolnič Ali se menja?

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Citat od: hadei;31316Spraznijo, zvagajo, napolnijo.

Pred sezono morem Xsaro peljat na en pregled klime. Mislim da ne hladi dovolj močno.

Lp
Goran

deyo

Citat od: Gox;31342Pred sezono morem Xsaro peljat na en pregled klime. Mislim da ne hladi dovolj močno.

Lp
Goran

Povej kam boš peljal, moram to naredit tudi jaz.

Gox

V žalari pri Kopru, (za Hipermarketom Mercator) je en majster ki polni klime. Zraven pa se ukvarja ?e z avtoelektriko. (moj mehanik sodeluje z njim)

Pri njemu sem tudi alternator in ?tarter rihtal. (?e je dober pa ne vem ... alternator sem plačal 70? za porihtat)

Lp
Goran