veliki servis + kontrolna lučka alternatorja sveti

Začel/a jaka88, Junij 04, 2019, 11:10:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jaka88

Lep pozdrav vsem!

Sem lastnik (3 mesece) C5 2.0 100kW, 2009, Exclusive, avtomatik, 126.000 km.
Za enkrat sem z vozilom zadovoljen :)

Velik servis še ni bil narejen, prav tako menjava olja v menjalniku.
Okvirno koliko pridejo deli za velik servis in koliko samo delo? Kje kupujete dele? Pri prejšnji zanamki vozila so kar forumaši prodajali dele, zelo ugodno... Prav tako so me znali napotit k ustreznemu mehaniku. :)

Bil sem že pri Trobcu na Viču, zelo zadovoljen. Glede na to da je vozilo staro 10 let nimam potrebe po pooblaščenih serviserjih, katerega mehanika priporočate iz okolici LJ?

Seveda sem preletel forum, ne vem če je sploh smiselno vprašat, pa vseeno. Glede menjave olja v menjalniku. Za enkrat nimam težav. Avto bi imel še cca 3 leta (50k km). Po prebranem se nagibam na to "delno menjavo", polovico olja, kolikor pač steče ven, torej brez čiščenja/spiranja. Mnenje? In cca koliko pride menjava olja?

Pravzaprav edina težava: Zasveti mi kontrolna lučka baterije (alternatorja) ko imam nekaj minut menjalnik v "N" poziciji (1x se mi je zgodilo v avtopralnici, 1x na dvorišču, ko sem "ogreval" avto, 1x pa na semaforju) . Èe avto "restartam" neha svetit, prav tako če nadaljujem z vožnjo po nekaj minutah ugasne. Bo šel alternator? Ali je samo kak senzor fuč?

Res upam na kak koristen odgovor/nasvet. :)
Hvala.

andraž

Nepooblaščeni: Dolgi most Novak, Grosuplje Lesar. Za veliki servis vzameš Valeo komplet in ne moreš zgrešit. Obstajajo tudi cenejše zadeve, ki pa so lahko vprašljive, sploh Kitajski produkti.
Kar se tiče menjave olja v menjalniku, poglej po forumu. Je veliko napisanega. Povprečje mnenj pa je ravno med zamenjaj in ne zamenjaj. Tako, da tukaj nekega lahkega odgovora ni.

Bishop

Kontaktiraj uporabnika Vlado333, on dela na servisu Novak(Autonova):BigThumbs:
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

jaka88

Super! Kje pa kupujete nadomestne dele? Recimo Valeo komplet, kje bi dobil ugodno?
Sem kontaktiral uporabnika Vlado333. Hvala!

Mogoče še kakšna ideja glede kontrolne lučke alternatorja?

trygy

126.000 km letnik 2009 :emot22:  kje staknete taka vozila

tomaz555

jaka88

Kaj pa te spletne prodajalne? Imajo kar konkurenčne cene.

Glede prevoženih: vozila ne kupim iz danes na jutri, si vzamem čas, na prvem mestu je zaupanja vreden prodajalec, ohranjenost vozila in šele potem kilometri, itd... :)

Pred tem sem imel A4-ko. Kupil sem ga 13 let starega s 160k km prevoženih, vozilo je bilo kot novo. :)

xpuser

jaka88

Kaj je smiselno še menjat ob takem posegu?
Jermenico (prostega teka) na alternatorju? Mogoče tudi preventivna obnova samega alternatorja?

andraž

Vse jermene in napenjalce, vodno črpalko. Vsak normalen serviser ti bo natančno povedal kaj spada v veliki servis.
Alternator se da preverit kako polni in kako glasni so ležaji. Potem se odločiš za morebitno obnovo, vendar pri teh kilometrih še nebi smel biti problem.

Xandrej

Najbolj smiselno je peljat k nekomu ki ve kaj dela pa je citroena že videl v živo... to je največji smisel...

HidroThorax

Citat od: tomaz555;256273Kolikor mi je znano jih dnevno delajo.

Žalostno ampak resnično.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

torisimo

Strokoven in prijazen... Vlado/ Novak servis na Dolgem mostu Lj.  Preizkušeno!

jaka88

Hvala za nasvete. Mi je Vlado že rezerviral termin.