Sfere I.F.H.S.

Začel/a Pjer64, Maj 15, 2019, 06:45:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pjer64

Zanima me kakšne imate izkušnje z IFHS sferami , imam C5 II  ?
Zadnji del avta (karavan)mi na hitrih udarnih jamicah kar spodnese ... najbolj se občuti pri višji hitrosti in mokri cesti !!

GSclub

Dobre izkušnje (dal sem jih v GS in XM).

andraž

Je postal trši, neudoben?

Pjer64

Ma ja ... sicer hidravlika normalno deluje gor dol , ko pa ga zadaj zazibam je pa nekako trd , ni nekega nihanja...? ima pa 230.000km ... sprednje sfere so bile menjane pred 70.000km , srednja regulatorske ne... imam pa zadaj tudi tri (sport tipka)...  mehanik je pregledu podvozje pravi da lufta ni...

andraž

230000 še ni neka kilometrina, nebi še smel biti trd. Kaj pa če so krive puše na zadnji premi?

DejanO

Citat od: andraž;255769230000 še ni neka kilometrina, nebi še smel biti trd. Kaj pa če so krive puše na zadnji premi?

To bo verjetno, pri meni isto avto zadaj trd, po menjavi ležajev in puš milina.
Jerovšek to obvlada in ima dele na zalogi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

datanitilu

kol pa računa jerovšek za tole

Pjer64

A je Jerovšek tudi menjal sfere ali samo puše in lagre?

andraž

Verjetno samo puše, če so te bile vzrok. Krogle so lahko še pri 300000 km dokaj ok.

Romzi

Pomoje so kugle bolj občutljive na starost kot na km.

DejanO

Citat od: datanitilu;255797kol pa računa jerovšek za tole

150 so ležaji
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Vlado333

Mislim, da je enkrat nekdo napisal da mu je Jerovšek za zamenjavo ležajev zadnjih rok na C5 računal 240€, če pa naredi za 150 pa kapo dol.

DejanO

Citat od: Vlado333;255857Mislim, da je enkrat nekdo napisal da mu je Jerovšek za zamenjavo ležajev zadnjih rok na C5 računal 240€, če pa naredi za 150 pa kapo dol.

150 + DELO seveda

sulicar

Citat od: Pjer64;255764Zanima me kakšne imate izkušnje z IFHS sferami , imam C5 II  ?
Zadnji del avta (karavan)mi na hitrih udarnih jamicah kar spodnese ... najbolj se občuti pri višji hitrosti in mokri cesti !!

To meni isto dela na c5 mk3...zadnji del mi spodnese..sploh na mokri cesti....kaj bi naj bilo?

Pjer64

Ekola, včeraj rešil zadevo... menjani ležaji v nihajnih rokah in zadnje tri sfere.... sfere IFHS komfort. Avto je popolnoma drug..zelo zadovoljen, se mi zdi da sn že pozabu kako se lahko udobno pelje :) :)