Nova ali obnovljena turbina

Začel/a Čojko, April 25, 2019, 12:46:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Na P807 mi je začela turbina puščati olje. Ali je obvezno, da ko pušča navzven pušča tudi navznoter?  Nova je 900 EUR, delo še ene 300 EUR, ker je treba podirati most. Obnovljena pa okoli 400-500 EUR.

Ne vem kaj naj naredim. Mehanik pravi, da obnovljene zdržijo manj. Ima kdo kakšne praktične izkušnje, mnenja,... avto mislimo imet še kakšnih 5 let.

alesz

Èuden je ta trg z obnovljenimi deli,zadevo sedaj očitno obvlada vsak.Tričetrtine ljudi nosi to k drugim,eni vlečejo zadeve od poljaka...itd.Spet naprej,obnovljena lahko pomeni,da ti jo nekdo podre,očisti,zamenja vse ležaje tesnila,centrira..... oziroma ti pri kitajcu vzame nov srednji del z obena rotorjema in ti uporabi tvoje staro ohišje...težko je biti pameten......

andraž

Pozanimaj se pri nekaj mojstrih, ki to obnavljajo in obvladajo. Sigurno dobiš garancijo za določen čas, potem pa presodi sam, če je dovolj blizu petim letom.

gero

Vprašaj pri Trčku ( Beja) . Ima nove, obnavlja,popravlja, montira..vse z garancijo..Kvalitetno delajo..

jumper1

Pa pri menjavi ni potrebno nič mosta podirat sem jih že nekaj zamenjal brez tega da bi most dajal dol.

Čojko

Hvala za vse info. Za most sta mi dva potrdila, da mora dol. Tam je tudi veliko "črev". Gre pa za 2.0 HDI 120kw motor.

V glavnem bo mehanik dal obnovit turbino, zamenjava, redni servis, roke, menjava olja v menjalniku, polnjenje klime, termostat ventilatorja,...

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lovro

Upam, da boš potem imel dolgo spet mir.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Citroenovc

Citat od: gero;255204Vprašaj pri Trčku ( Beja) . Ima nove, obnavlja,popravlja, montira..vse z garancijo..Kvalitetno delajo..

Resno?

Dolga leta je veljalo, da računa mnogo, dobiš pa nekvaliteto in da se ga izogibat v širokem loku pa bivši dirkač gor al dol (kot da ima to kaj veze kak mehanik si). Vem, da kar je v naših službenih avtih prčkal, je potrjevalo mojo trditev.
OK

LP
Primož

alesz

Citatširokem loku pa bivši dirkač gor al dol (kot da ima to kaj veze kak mehanik si)
....pa tenis plac in bife....v delavnici pa vedno drugi podizvajalci......ampak če na forumu nekdo trdi da je super pa naj bo...............

GSclub

Za Xm turboD sem jo rihtal tukaj:
https://www.bizi.si/KUPIT-D-O-O/
Delala bp dokler sem imel avto (še 150tkm), brez da jo je slišati. Pa še 90tkm pri naslednjem lastniku.

Poštar

Beje bi se tudi sam izognil v velikem loku. Bolje požreti dodatne eure in kupiti original, sploh če imaš namen avto obdržati dlje časa.

fifk

Malo imaš smole, glede na to, da še nimaš dolgo avta. Mogoče daš sedaj malo več, pa maš pol mir. Èe ne pa skoz neki popravljas. Dobro zrihtaj.

Dr. MadMan

BEJE se izogibaj na daleč! Imam enga tle lokalno če želiš dela obnovo turbin tudi za tujino.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si