C5 BlueHdi motor

Začel/a Yonex, Marec 23, 2019, 09:48:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Yonex

Odločam se za nakup C5, Tourer trenutno imam v lasti C5 2.0 Hdi 80kW hidraulika letnik 2003 malo pa tudi razmišljam o Mazdi 6 2.2 motor.

Zanima me kakšna izkušnja glede motorjev in koliko je smiselno eno ali drugo varijanto,mislim na C5 motorje.
Gledam 120kw automatik (tudi ročni obstaja) stari model do 2015 in 110kw BlueHdi rocni menjalnik in 133kw automatski se pravi 150 in 180 EAT6.
Najraje bi  Exclusive ne vem kakšen je kaj občutek z amortizerji meni se pri hidrauliki ni nikoli nič pokvarilo sveti pa dostikrat Anti Pollution Fault in avto ne potegne čez par dni lučka ugasne in je vredu, noben servis ni pogruntal kaj je narobe, nekaj jim kaže kao zamenjam in zopet isto, ne razumem če recimo delaš nekje 20 let na eni znamki bi moral poznat te fore.
Namreč peljal se nisem še z nobenim samo sedel sem v njemu, ker enostavno ti trgovci niso očitno pripravljeni naredit kak krog ampak samo od zunaj kažejo in nakladajo tako da me je minilo fehtat za vožnjo, bom šel nekam privat probat.
Se odločiti za Exclusive ali ne, da ne bojo skozi lučke gorele na števcih, kar pa lahko tudi pri navadnem verjetno.
Razmišljam da bi šel v Nemčijo po njega ampak je vse dražje skoraj,kar je dobro, kar se vidi da tukaj pri nas nekaj ne štima predvsem z kilometri po moje.
Recimo,ko sem se usedel v C5 sem imel občutek da sedim v avionu, ko sem se pa presedel v Mazdo 6 sem pa mislil da sem v Formuli 1.

andraž

Èe se ti zdi mazda boljša, kupi to. Vsi 2,0 motorji so neprpblematični in ob nornalnem vzdrževanju dosežejo veliko število kilometrov
Da bi kupoval rabljen ali nov avto brez testne vožnje je neumnost.

gramikom

Kako vezo ima antipolution fault z opremo exclusive ali lučkami na armaturi?

Xandrej

Pri mazdah ribajo dizli... zadnji model dela... iz prve roke niti po št šasije ne vejo kiri je problematičen.

Excalibur

Vse je odvisno koliko si pripravljen dati za avto. V Nemciji bos znal dobiti dokaj ugodnega. Predvsem pa vedi, da bos placal manj davka, ce bo novejsi motor, torej blue hdi. Mogoce vzemi zadnjo verzijo, ki je bila nadgrajena z novo navigacijo itn.

Yonex

Malo sem gledal tudi Pežoja 508 sw podobna zgodba z motorji mogoče deluje bolj sveže novejše panorama celotne led luči itd.ne vem pa ostalih razlik pozitivnih ali negativnih napram C5 razen hidraulike.

Excalibur

Usedi se v enega in drugega, naredi en krog pa se boš lažje odločil :)