Nižje vzmeti

Začel/a domen2003slo, Marec 07, 2019, 10:10:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

domen2003slo

Zdravo,

je kdo dal na Picasso-ja nižje vzmeti (od eibach-a recimo) in ali mogoče ve če se za letnik 2015 1.6 Bluehdi 88KW iz spodnjega linka prave (sicer načeloma piše da ja,ampak v detajlih je pa samo Grandpicasso 88kw 1.6)

E10-22-015-01-22
https://www.euavtodeli.si/deli/eibach/7625622

ima mogoče kdo kakšno sliko avta z nižjimi vzmetmi ? Menda naj bi bila vodljivost precej boljša (3 cm nižji)

hvala

tomaz555

Po mojem mnenju rabiš drug avto. Avtobus nižati je norost. Lega je solidna in primerna avtu in motorju. Èe imaš slabo lego, menjaj amortizerje. Za šminko pa daj raje večje bicikle pa bo.

MSrougeZX

Verjetno se bo poznalo na legi, jaz sem do sedaj vse citroene nižal z fedri (3-4cm) in bil vedno zadovoljen, ni več guncanja in nagibanja v ovinkih. Tako da go for it!
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gepl83

Ti si imel picassoja ne? Katere fedre si dal gor? Je bila vožnja kj bolj neudobna? Jaz resno razmišljam v tej smeri.

gepl83

sl1

Vodljivost bo ziher boljsa, udobje pa ziher slabse. To je to.

MSrougeZX

Pri vseh je bila vodljivost dosti boljsa... V udobju ni bilo neke razlike....citroen s sportnimi fedri ni trsi kot nek svaba z originalnimi. Obicajno sem kupoval eibach (3cm). Poleg vodljivosti pa se lepsi izgled. C5III tourer, xsara break, zx, laguna coupe, megane, twingo, clio... Edino cactusa se nisem... Pa mu tudi ne bi skodilo, ker ce pretiravas in hitro zapeljes v ovinek postane zadek prelahek, sploh ce stopis po bremzi malo. Je pa zato mehak in udoben, tudi zaziba se na ac obcasno.
R5 e-tech 2025

gero

..če se odločiš montirat nižje vzmeti oz. nižat avto predlagam tudi zamenjavo blažilcev-amortizerjev z primernimi , sicer bodo originalni šli kmalu k vragu..na vsak način je potem potrebna tudi nastavitev preme-steka koles...bo pa podvozje vozila bolj obremenjeno ter s tem skrajšana njegova življenska doba ( zglobi, ležaji , puše..)

MSrougeZX

Za 3cm ni potrebno menjat amortizerje... Ze 20let vozim spuščene avte in ni nikoli riknil se noben amortizer.
R5 e-tech 2025

gero

Ko avto spustiš za 3 cm stisneš za 3 cm tudi originalne amortizerje zato je njihovo delovanje omejeno , vedno so pod obremenitvijo , plin ali olje v njih pa je pod večjim pritiskom. Na nek način je kot da bi vozil naložen , obtežen avto. Zato je njihova življenska doba krajša, delovanje pa ni optimalno. Zato je ob vsaki menjavi vzmeti s krajšimi vzmetmi potrebno menjati tudi  amortizerje. Nekateri jih pač ne , vsak po svoje , nekateri tudi gum ne zamenjajo v kompletih pa to zelo vpliva na stabilnost vozila. Nekateri ob menjavi gum ne menjajo TBS  ventilov ( ker ne puščajo.. ) ker so dodatni strošek. Nekateri menjajo samo gume (tube type) zračnic pa ne ( ker ne puščajo.. ) ker so strošek, kar tudi ni prav. Potem pa čez par dni kolo spusti, pa voziš po prazni gumi pa gre guma k vragu pa je vsega vulkanizer kriv... Kot sem omenil vsak ,
 po svoje. Povem le kaj je prav in kaj ne..

sl1

Gero, se strinjam in vse to je res, samo ponavadi folk ne naredi 100.000km / leto, da bi se to dovolj hitro poznalo. Èe se pa voziš 5 let namesto 8 s serijskimi amortizerji je pa tudi ok. Pa potem daš krajše noter ko originalni dušo spustijo. Je pa vsekakor najbolje kupiti komplet - amortizerje s fedri vred, ki so usklajeni med seboj.
Še najslabše je pa segrevanje in prešanje fedrov ali pa kar da jih kar skrajšaš za ene 2 kroga - eni tudi to delajo oz so delali včasih ko je vse šlo čez tehnični po vezah.

MSrougeZX

Citat od: gero;253441Ko avto spustiš za 3 cm stisneš za 3 cm tudi originalne amortizerje zato je njihovo delovanje omejeno , vedno so pod obremenitvijo , plin ali olje v njih pa je pod večjim pritiskom. Na nek način je kot da bi vozil naložen , obtežen avto. Zato je njihova življenska doba krajša, delovanje pa ni optimalno. Zato je ob vsaki menjavi vzmeti s krajšimi vzmetmi potrebno menjati tudi  amortizerje. Nekateri jih pač ne , vsak po svoje , nekateri tudi gum ne zamenjajo v kompletih pa to zelo vpliva na stabilnost vozila. Nekateri ob menjavi gum ne menjajo TBS  ventilov ( ker ne puščajo.. ) ker so dodatni strošek. Nekateri menjajo samo gume (tube type) zračnic pa ne ( ker ne puščajo.. ) ker so strošek, kar tudi ni prav. Potem pa čez par dni kolo spusti, pa voziš po prazni gumi pa gre guma k vragu pa je vsega vulkanizer kriv... Kot sem omenil vsak ,
 po svoje. Povem le kaj je prav in kaj ne..

Logično je kar si napisal, jaz sem podal samo svoje izkušnje. Še vedno menim da je 30mm eno tako minimalno nižanje in ni potrebno komplicirati. Sem imel tudi amortizerje menjane na enem ali dveh avtih...vedno je delalo vse bp....z ali brez menjavo amortizerjev. Pa nisem edini z takimi izkušnjami. Èe imaš avto za normalno dinamično vožnjo ni panike, če pa hočeš malo več pa menjaš, ampak takrat pa tudi nižaš bolj konkretno... 5-8cm recimo.
R5 e-tech 2025