DS7 - prva vožnja Avtomagazin

Začel/a DejanO, Februar 27, 2019, 04:48:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

garac

Kar sem sedel v njem...no ja, lepse kot v C5 Aircross vsekakor
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gepl83

Leno. Ampak saj ne moreš pričakovat več od krave z majhnim motorjem.

DejanO

ja taki pospešek je imel leta 1994 ZX 16V s 155 KM, ampak težek 1050 kg, ta ima 500 kg več. Tako pač je pri varnih avtih v današnjem času.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gepl83

V ta avto bi krasno pasal  en v6 hdi z 270+ konji.

tomaz555

In koliko tako močnih avtov si lastiš? Odrastite. S temi v6 motorji ste že malo dolgočasni. Mlinčki zdržijo verjetno vsaj toliko, kot prvi 2.0 v XM-u. Xm so vsi.ki jih poznam kar dobro šravfali in hodili dobesedno na dopust z mehanikom.

Èe bi obstajal trg za močne motorje, bi ga tovarna ponudila.

gepl83

V bistvu lastil sem si samo enega R6 dizla in enega R6 bencinarja. Vozil sem jih pa veliko. Želim si ga pa še vedno. Situacija zaradi otrok me je prisilila da sta pri hiši dva enoprostorca. 2.0 tdi in 2.0 hdi. Saj sta v redu, vendar verjemi da če bi obstajala z 6 cilindri, bi ju jaz verjetno vozil.:emot68: se pa strinjam, da ni več trga za te motorje. Kar pa še vedno ne pomeni, da v ta avto ne bi pasal v6 motor.

zlikovski

Jaz lahko iz prve roke povem glede XM-a 2.0i motorja, kar je bilo pipnjeno na njem, da smo menjali teflone ostalo poezija za vzdrževanje glede motorja nikoli nobenih težav, ni pil olja,.... samo servisi olja in filtrov.

Zdaj pri teh novodobnih motorjih, da nebom zgubljal besed.

gepl83

Saj niti ne gre za samo vzdrževanje. Ta predsodek vzdržljivosti majhnih močnih motorjev počasi izginja. Razlika je že v sami vožnji v primerjavi 6 vs 4 cilindre. Veliko elegantnejša je. Mirna. Posebej pa ko enkrat prideš na AC in hitrosti nad 100 je razlika. Tale na posnetku do 100 še kar potegne, naprej se pa veselje neha. Da ne rečem kaj je nad 160. Ok, pri naših omejitvah nepomembno, ampak vseen. Na nemškem AB bi te pa skoraj povozil. :)

tomaz555

V praksi se v Nemčiji vozi še počasneje zaradi prometa in umejitev, ki so mnogokrat nižje kot pri nas. Èe te skrbi nad 160 km/h??? Za 90% voznikov avto niti ne bi rabil iti 160.

Xandrej

A pol se poršeji kupijo za v trgovino po kruh?

gepl83

Ne vem kje si se ti vozil po nemčiji, vendar na avtocesti promet leti. Večina slovenskih voznikov z 5L porabe ni za nemške avto ceste niti za na desni pas.

Zeko124

Citat od: tomaz555;253053V praksi se v Nemčiji vozi še počasneje zaradi prometa in umejitev, ki so mnogokrat nižje kot pri nas. Èe te skrbi nad 160 km/h??? Za 90% voznikov avto niti ne bi rabil iti 160.

Se strinjam.

Fama o nemških avtocestah brez omejitev spada samo še v kategorijo "miti in bajke". V resnici so na večini odsekov avtocest že omejili hitrost, nekaj zaradi varnosti, nekaj pa zaradi ekologije (sploh v bližini spalnih naselij).

Na večini odsekov je omejitev 120 km/h, na določenih celo 100 km/h, ponekod tudi 80 km/h (nekje tudi samo ob določenih urah, ko obstaja nevarnost naleta na prometni zamašek)
Tudi tam kjer ni omejitve, je videti redko koga pičiti preko 200 danes, sem in tja kak Porsche mimo pade.

Za zanimivost še slika meritev izpustov.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

xtimex