Zračna rja

Začel/a ribcek, Februar 13, 2019, 12:36:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Imate kaj izkušenj z zračno rjo in kako jo odstraniti?

ribcek

Citat od: xtimex;252127https://www.operi-avto.si/kemicni-izdelki/940-iron-x-univerzalno-cistilno-sredstvo.html

Hvala. Sigurno je še kakšen dober produkt, nekje sem zasledil o neki vrsti plastelina, ma ok, tega je na trgu kar nekaj.

Še nekaj, felgne, železne, imam jih 3. zimo, na nekaterih mestih v manjši obliki se je pojavila rja, verjetno sol naredi svoje, ali je to po defoltu takšna kvaliteta, da čez čas vseeno pride do rje? Je rešitev sam obarvanje? Verjetno ni poceni. Bi kdo vedel kaj o tem?

DejanO

iron-x (podjetje CSF), potem srednji plastelin - po potrebi in je rešeno za nekaj časa. Redna zaščita (vosek, sealant, keramika, kvarc) laka zmanjša nastanek zračne rje.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gule

Citat od: ribcek;252144Hvala. Sigurno je še kakšen dober produkt, nekje sem zasledil o neki vrsti plastelina, ma ok, tega je na trgu kar nekaj.

Še nekaj, felgne, železne, imam jih 3. zimo, na nekaterih mestih v manjši obliki se je pojavila rja, verjetno sol naredi svoje, ali je to po defoltu takšna kvaliteta, da čez čas vseeno pride do rje? Je rešitev sam obarvanje? Verjetno ni poceni. Bi kdo vedel kaj o tem?

Lahko si tudi omisliš plastificiranje, oziroma lakiranje na el.statični način. Pozanimaj se pri kakšnem proizvajalcu kovinskih ograj npr...

xtimex

Imaš mogoče podatek koliko okvirno stane, sicer najbolj so na udaru 5.vrata - prtljažnik.

gule

To sem mislil na lakiranje platišč. Avto že ne boš lakiral na ta način.

xtimex

Sicer ideja ne bi bila napačna:emot64:

ribcek

Citat od: gule;252204Lahko si tudi omisliš plastificiranje, oziroma lakiranje na el.statični način. Pozanimaj se pri kakšnem proizvajalcu kovinskih ograj npr...

Ok, ampak ta rja, je to nekaj normalnega ali je to pač sol in če ne spraviš v nekem kratkem času dol rjavi.

alesz

Praviloma je zračna rja....kovinski delčki ki ti pri zaviranju odletavajo od tvojih zavor,od zavor vozila pred tabo,ali pa celo od vozila ki vozi bočno,vroč košček odleti in se prilepi na lakirano površino in potem oksidira..rjavi..............

mirchi

Jaz uporabljam nano gloss. Za to ceno vec kot odlicen. Pa velikoanj truda je potrebnehga kot s plastelinom.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gero

Plastelin je dobra stvar. Pol pa fajn oprat..pa mogoče še spolirat,odvisno od barve...

gule

Likvi za peno, pa od žene vzamem novejšo gobico za pranje posode, da ni preveč mastna, ampak glih prav, če je kje kakšen kakec na avtu obrnem na zeleno stran, drugače, pa je rumena glavna. Vse imamo doma, ni treba gnarja trošit nepotrebno.

dvorjan

Jaz sem se tudi lani s plastelinom lotil celega avta bele barve. Rezultat je bil fenomenalen, je pa res, da gre precej casa (no, odvisno koliko te zracne rje je).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Arf bi vzel pa glitzi gobico gre vse dol...