Klima ne dela? C5 2013 Tourer

Začel/a Lynx, Februar 01, 2019, 08:56:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Jaz imam v C4-ki vedno prižgan gumb A/C, pa Auto na prvi stopnji od treh ...

Zjutraj dam gumb za temp na 22 do službe, pol za domov na 19 ...in to je to.
Poleti pa imam nekje 20-22-24..

Kaj dela kompresor in kdaj me ne zanima :) Me ne zebe in tudi pretoplo mi ni.

Pa tudi šipa se redkokdaj zarosi, takrat pa vklopim gumb "prva šipa" :)

Ci7

Nejasno sem napisal, klimo je treba občasno vklapljat tudi čez zimo, če ne spomladi smrdi. Sicer jaz jo skoraj dnevno ravno zaradi stekel, čim se prične rosit, ne čakam. Nič se ne prišpara s šparanjem klime. Tisti plin je še najmanj.

Xandrej

Kaj filozofirate sploh? Klima je na auto pa naj dela kak dela...

alesz

CitatNič se ne prišpara s šparanjem klime
........Sodobni kompresorji so variabilnega tipa,kar pomeni da ti računalnik krmili delovni volumen kompresorja in ko  ni potrebe po hlajenju ti zmanjša delovni volumen na minimum in ni potrebe po ročnem izključevanju.Imajo pa nekateri novejši modeli (np VAG skupina) stalno gnan kompresor,kar pomeni da sploh ni sklopke in tisto vklapljanje klime pomeni samo drug način odpiranja loput in krmiljenja delovnega volumna kompresorja.........

Tiki

Jop. Na službenem folcu kaplja kondenz, neglede al je lučka AC prižgana ali ne..
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Ci7

To ima potem vag že leta tako, že leta namreč gledam, zakaj se eni v nemcih tako vztrajno vozijo v zarošenih stranskih šipah. Nisem vedel.

gule

Saj se sliši, ko vklopi kompresor na avtu(klikne, pokne v motorju), ter rahlo zazibajo obrati. Današnji avti, niti ne znajo več posušiti stekla bez klime, tako je pač tovarna želela.
Pa tudi gretje na ta način začne prej delovati.