C4 picasso II sklopka drsi

Začel/a elko, Januar 29, 2019, 11:20:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

elko

Pozdravljeni.

Pred kratkim sem ugotovil, da vklučevanju in pospeševanju  na AC  tu in tam sklopka drsi.
Avto ima 55.000 prevoženih l 2015.
Saj to ne more biti ali ... !?!
Imel tri picassoje in naredil 250K km brez menjav sklopk -dolge proge.

Hvala za mnenja
LP
C4 PIC 2
C-🔌🔋
C4 🌵

xpuser

dvorjan

Mogoče je samo začasno muhasta. Poskusi parkrat res grobo speljati z več plina, da jo malo "zakuri", mogoče bo pomagalo. Sicer pa boš toliko bolj prepričan o potrebi po menjavi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Bishop

Pelji se na klanec. Èe je robotek, daj v M in spelji. Èe bo nabijal obrate in ne bo šel skoraj nikamor, je sklopka fuč. Èe je ročni menjalnik, daj v 2.prestavo, zategni ročno(če se ob speljevanju samo odtegne, drži bremzo) in spelji. Èe bo avto crknil, je sklopka ok, če ne je zanič.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

uwaga

Pozdravljeni
Imam podoben problem, sklopka drsi.
Ali je možno sklopko še kaj nastavit, ali jo je treba
zamenjat

Hvala

Romzi

Èe drsi pač drsi, ni kaj nastavljat.

Romzi

Citat od: Bishop;251588Pelji se na klanec. Èe je robotek, daj v M in spelji. Èe bo nabijal obrate in ne bo šel skoraj nikamor, je sklopka fuč. Èe je ročni menjalnik, daj v 2.prestavo, zategni ročno(če se ob speljevanju samo odtegne, drži bremzo) in spelji. Èe bo avto crknil, je sklopka ok, če ne je zanič.
Tale "test" je malo za lase privlečen. Lahko ti avto crkne, pa to še ne pomeni da je sklopka ok.
Meni je sklopka drsela samo v območju največjega navora, tam nekje med 2000 in 2500 obrati. Pod in nad temi obrati pa ne, kar je logično, ker je tam že manjši možen navor. Najboljši test je v klanec v eni od višjih prestav malo pod območjem največjega navora in pohodit do podna. Èe bo zdrsela, se bo to nedvomno videlo (obratomer) oz slišalo. Obrati narastejo, hitrost pa ne :Hammer3:

Bojan89

Pozdravljeni citroenarji.Imam eno vprašanje glede avtomtskega menjalnika.
C4 pikaso je letnik 2017 iz uvoza seveda.Imam pa sledeč problem.Zjutraj ko avto vžgem in speljem ,imam občutek kot da bi drsela sklopka.To traja kake  dve minuti.Potem pa deluje normalno.V poletnem času se to ni dogajalo.
Za vsak odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.Lp Bojan.

Čojko

Hladno, gosto olje menjalnika in potem dela vandler.

mihado

Meni se tudi to dogaja. Smo se že v eni drugi temi to pogovarjali. Nas je več takih. Zgleda da je to normalno v hladnih dneh.

gule

Kakšni črni hladni dnevi? Ko je komaj oko ničle zjutraj. Kako bi to delovalo na -30?

mihado

Nobene razlike ni ali je zunaj -15 ali +5. Vedno je problem kakšen kilometer, potem dela normalno.

gule

Pelji v servis, če te moti, drugače vozi tako. Tukaj ne bo rešitve.

Godfather86

Isto je pri meni. Normalno baje...

Bojan89

hvala za odgovore  in vaša opažanja .
LP Bojan.