KROMPIR&PRIDELOVALCI&JEDCI...

Začel/a 1960, Januar 03, 2019, 04:15:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1960

PREMAKNJENO IZ TEME O PRODAJI CITROEN HY.

Kuhajo: Antasi, Tomaž555, Garač,  Keža, Janez, Stauss, 1960...

Citat od: antasi;250588spet ni cene,
si upa kdo poklicat, jaz raje ne bom...

Sekunda dve klic... 6000 € je cena, avto je iz Belgije.. če bi bil Mercedes bi bila bagatela, tak je pa neki Citro pa oh in sploh ... Gremo debata, kolk je to vredni pa kolk to pa ono... Jest sem klical, pa svoj denar zapravu za vas, da vam prihranim stroške pa povem ceno ;)

1960

V vsakem primeru pa... niti en pujs ne priede 4 metre na moje dvorišče po hribčku gor... Mečka pod štajgasom.... Ah... gremo ... smo šli drugam..

tomaz555

Najbolj zanimivo je, da dva ki bolj ali manj živita od Citroenov, največkrat tolčeta po njih. Sicer pa je prav, da vsak pove svoje mnenje. mi ga lahko sprejmemo ali pa ne.

garac

Ja no mi smo ljubitelji, ona dva pa zaslužkarja, ki na račun ljubiteljev živita
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

1960

Za hec bi lahko takle razložili...

Za (recimo fiktivno) Društvo ljubiteljev praženega krompirja je pridelovalec krompirja zaslužkar, prav tako pridelovalec čebule, mesar, ki ocvirke spušča in ostali drobni pridelovalci raznih začimb in dodatkov za kuho praženega krompirja. Vsi ti se "nepošteno" okoriščajo z "ubogimi" ljubitelji praženega krompirja. Ljubitelji praženega krompirja se očitno ne zaveda , da brez pridelovalcev krompirja, čebule, svinjine in ostalega , le-ta ne bi imeli kaj v lonec dati in biti Ljubitelj praženega krompirja. No, in tudi oni kateri lonce izdeluje je zaslužkar, ker lonca ne da zastonj ampak ga morajo ljubitelji kupiti od njega... Seveda pa se najdejo med ljubitelji praženega krompirja tudi taki , ki določene vrste krompirja ne marajo. In take  pravoverni ljubitelji ne marajo in jih izločijo iz svojih vrst... še posebej če tak ljubitelj uporabi svoje znanje in pridela svoj krompir. V očeh ljubiteljev pravega praženega krompirja potem postane tak ljubitelj ... zaslužkar...  Še posebej boli ljubitelje, če tak zna pridelati tudi svojo čebulo, začimbe, kakšnega pujsa in ocvirke ter bohnedaj še svoj lonec izdela. Skratka, ljubitelji so jezni na vse in vsakogar, ki zna izdelati, pridelati nekaj kar oni rabijo pa sami neznajo ustvariti in pozabijo ali nočejo omenjati , da brez pridelovalcev krompirja ne bi bilo Društva ljubiteljev praženega krompirja. Zanimivo je tudi , da so ljubitelji jezni predvsem na pridelovalce hkrati pa čislajo in kujejo v nebo prodajalce, preprodajalce in posrednike od katerih kupijo krompir, čebulo, ocvirke... Seveda je zapovedano, da se pridelki ne kupujejo od pridelovalca, ki je po splošnem njihovem mnenju nič drugega kot zaslužkar. Raje iste pridelke kupijo od trgovca, ki jih pa seveda kupi od tistega istega pridelovaca. Splošno mnenje med posameznimi izbranimi ljubitelji je, da je lahko ljubitelj samo ljubitelj in nič drugega. Ljubitelj je lahko tudi tisti, ki z ljubeznijo in veseljem prideluje krompir ter ga ponudi v odkup ljubiteljem. Vendar takšnega ljubitelja krompirja drugi ljubitelji ne marajo prav zaradi njegovega znanja pri pridelavi krompirja...zobotrebcev... ocvirkov... kuhalnic... loncev... krožnikov... Izbrani ljubitelji v društvu ljubiteljev praženega krompirja potem vse svoje sile usmerijo v uničenje in diskreditacijo pridelovalca krompirja. Saj po njihovem je vse za praženje krompirja možno kupiti v trgovini. Od kje bo pa trgovec dobil surovine za njihov pražen krompir pa izbrane ljubitelje ne zanima. Pridelovalcev krompirja je veliko po svetu vendar lokalnim ljubiteljem najbolj bodejo v nos in jim kravžljajo lase prav domači pridelovalci. In te potem ljubitelji zaničljivo označujejo kot zaslužkarje.

Važno, da sosedova najlepša krava crkne... in potem lahko v Hoferju kupimo bolj poceni govedno...

Veliko navadnih članov društva ljubiteljev praženega krompirja pa vseeno jemlje sestavine pri pridelovalcih. In s tem podprejo njihov trud pri ohranitvi praženega krompirja za zanamce.

Vive la pommes de terre rôties !

ps. Odnos izbranih ljubiteljev in njihovo označevanje pridelovalcev kot zaslužkarji se lahko prenese tudi v druge sfere, branže, društva... ljubitelji črnega kruha so jezni na peke, ljubitelji piva na hmeljarje, ljubitelji lesenih zobotrebcev na izdelovalce suhe robe, itd...

Čojko

Èe nekaj delaš valjda gledaš, da boš od tega nekaj tudi zaslužil. Èe od tega živiš pa je sploh ok. Ne vem zakaj se to jemlje slabšalno oz. negativno.

1960

Citat od: Èojko;250609Èe nekaj delaš valjda gledaš, da boš od tega nekaj tudi zaslužil. Èe od tega živiš pa je sploh ok. Ne vem zakaj se to jemlje slabšalno oz. negativno.

Bravo Èojko :BigThumbs:

A.T.K

..počasi gašper postaja prežgalec čebule.žalostno in pogubno...za ljubitelje pomfrija. pa fajno sezono fsem

tomaz555

Èe si v društvu ljubiteljev krompirja in tam praviš da je riž boljši, potem...
Èe si pridelovalec krompirja in vsakemu poveš, da ga čez riž ni, potem...
Èe na Citroen forumu hvališ Mercedesa čez vse meje, potem...

Delamo pa vsi za denar, da preživimo in smo vsi zaslužkarji.

P.s. Sem tudi bivši lastnik Mercedesa, čeprav se s tem na tem forumu nisem postavljal.

garac

@tomaž, točno to! Èe prideluješ krompir je krompir najboljši in tudi sam vsaj pred narodom ješ svoj krompir!

Mene boli *urac, itak se miselnost nekaterih nikoli ne bo spremenila, pa lahko 25 imen na forumu zamenjajo. Par postov pa smo spet pri samopomociji

Keža 100x smo ti že povedali, si mojster pleha, ampak v glavi boš moral pošlihtati.  Sorry.

Pridelovalec krompirja tudi ne more pričakovat, da bo pljuval po jedcih in ljubiteljih, pa da bodo potem še vedno kupovali krompir. Obstajajo tudi drugi, menda nizozemski ni dober, je pa cenejši.

Živeli!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

1960

Ne pravim, da je riž boljši, ima pa svoje prednosti. Vsak krompir tudi ni dober. Imam rajši rumenega pa s tem ne pomeni da nisem ljubitelj krompirja. In večina ljubiteljev krompirja ima v lasti še vrečo riža kot je videti.

1960

Citat od: garac;250614@tomaž, točno to! Èe prideluješ krompir je krompir najboljši in tudi sam vsaj pred narodom ješ svoj krompir!

Mene boli *urac, itak se miselnost nekaterih nikoli ne bo spremenila, pa lahko 25 imen na forumu zamenjajo. Par postov pa smo spet pri samopomociji

No pri mojih šestih žakljih različnih vrst krompirja in enem žaklju dobrega starega  riža narod vidi da imam rad krompir in da nimam nič proti rižu ali drugačnosti. Od ljubezni do pridelovanja krompirja pač živim. Samopromocija pa to ni... Dober krompir se sam hvali.

garac

Dober krompir hvalijo jedci in porabniki. Obstaja več vrst krompirja... kako že rečejo? I onako bi svinjama bacili. Krompir imajo pujski menda zelo radi.

Moraš pa imet kakšen svoj žakelj lepega krompirja, da ga lahko pokažeš kupcem... ne pa da se kitiš s tujim krompirjem, če tudi si ga ti pridelal in prodal ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

1960

Citat od: garac;250617Dober krompir hvalijo jedci in porabniki. Obstaja več vrst krompirja... kako že rečejo? I onako bi svinjama bacili. Krompir imajo pujski menda zelo radi.

Moraš pa imet kakšen svoj žakelj lepega krompirja, da ga lahko pokažeš kupcem... ne pa da se kitiš s tujim krompirjem, če tudi si ga ti pridelal in prodal ;)

Imam veliko žakljev svojega pridelanega krompirja, ki ga rade volje pokažem kupcu. Kupcu pa tudi naredim pražen krompir iz svojih sestavin. Kot pridelovalcu krompirja mi je bolj pomembno imeti sredstava za pridelavo kot kazati svoj pražen krompir. Èeprav ga imam je bolj pomembno da so lastniki drugih praženih krompirjev zadovoljni z mojim krompirjem in mojo peko.

Citat od: garac;250614...
Keža 100x smo ti že povedali, si mojster pleha, ampak ...
Živeli!

In jaz ne omenjam firmo mojega krompirja in s tem ne delam promocijo, oziroma samopromocijo tule. Gaši, hvala, ker si omenim moj vzdevek in s tem verjetno nevede naredil promocijo za moj krompir in mojo pražarno krompirja hehehe

Eh, a ni mal smešno tole ? Meni je...

Evo, pa je krompir dobil svoj temo na forumu :BigThumbs:

garac

Saj načeloma me ne moti, če se promoviraš, samo ne hvalit riža in mislit, da bomo potem pri tebi krompir kupili, pa makar je to 100x stara sorta tipa Kifeljčar, Igor ali Keža

Seveda, boš našel tudi tu nekaj ljudi, ki te bodo pohvalili kot pridelovalca, to ti dopovedujemo, ampak prodajalec ne boš nikoli kaj prida, saj kar z rokicami narediš z ritko podereš

zato ljudje hodijo k drugim kmetom po krompir in ocvirke, na Primorsko, Štajersko... morda krompir ni tako kvaliteten, je pa prodajalec prijazen, pa še cenejši so večinoma

Namesto, da se sedaj pregovarjaš po forumu, bi lahko gnojil krompir, pospešil rast in prihodke od prodaje. Kupci pa čakajo in čakajo, da bo krompir zrastel... ma njega od nikoder

Bodi dovolj!
[SIGPIC][/SIGPIC]