Naš Peugeot 807

Začel/a Čojko, December 10, 2018, 12:32:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Hvala za lepe želje in pohvale.

Danes je dobil še nov zadnji brisalec, žarnico pri displeju ventilacije in tekočino za pranje stekel, tako da je čisto brezhiben.

Glede primerjave 3.0 V6 204KM bencinskega motorja in tega 2.0 HDI 163KM oboje z "enakim" avtomatskim menjalnikom pa takole:
Avtomatiki zelo hitro šaltajo navzgor, tako da se po mestu pelješ v 5 prestavi, kar je pri V6 pomenilo 1200 vrtljajev, po regionalkah v 6 tam nekaj čez 2000 do 2800 vrtljajev, 130 po ac 3300 in 150 po ac 3700. Temu sledi, da pravo moč in navor od 4000 do 6000 vrtljajev uporabiš zgolj pri prehitevanju s kick down ali pri vožnji preko 170 kmh, kar pa nisem nikoli prakticiral. Imaš preko 200 konjev, voziš pa z 100-130.

Turbinski dizel je odziven pri nizkih vrtljajih - pri nizkih vrtljajih uporablja več navora in konjev kot V6, zaradi tega je tudi prožnejši v vsakodnevni vožnji. V glavnem ta kombinacija (163KM in avt.) se zelo lepo poda avtu.

sušo

Èojko ali ima v oblogi zadjih vrat rolo za šipo? Torej na prtljažnih vratih?
Iščem to za našega pa nekak ni.
Zanimivo pa je, da zgoraj na vrhu sta narejena zaskoča za rolo. Roloja pa ni v oblogi.
Bočna vrata in boki v prtljažniku imajo roloje zadja šipa pa ne.
Drgač pa fino vozilo si si omislil. Pa motor za letet.
Naj ti služi, pa preveč ga ne razkuži... He he

Čojko

Ne, nima roloja pred šipo na zadnjih vratih. Enako kot tvoj. Ima pa zatemnjene šipe.

sušo

Ah darn.
A sploh ma kdo ta rolo?
Sori mal ti smetim ampak k maš glih nov avto pa ga je treba prešnofat od znotri vn...
Hvala za info.

Čojko

Brisalci imajo eno hibo in sicer v kolikor se intervalno vključijo ob pranju šipe in ko se vključijo z enim brisom mi ne nehajo intervalno brisati dokler jih ne dam v prvo ali drugo stopnjo in potem preko avt. brisanja izključim na 0. Zgleda tako, kot da bi jih nekdo vrgel v avt.brisanje oz. v intervalno ne glede na zunanji senzor dežja.
Pozna kdo rešitev za to?

sušo

Pri našem je tako, da z enim brisom (ročka dol) sicer obriše enkrat ampak tudi vključiš avtomatsko brisanje - izpis na displeju. Izključiš ga s pomikom ročke v interval (ročka gor na prvo pozicijo) in tudi izpiše na displeju.

Bishop

I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

antasi

Tako ima tudi berlingo.
Èojko nisi povedal a si to probal v dežju ali suhem?
Lahko da ti dežni senzor ne dela prav.
Sicer pa to tudi mene moti ker senzor deluje različno in sem se že navadil da vklopim in izklopim...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

fifk

Tudi C5 ima tako. Ko smo že pri tem, ali se da kako nastavljat občutljivost senzorja, al lahko to samo preko testerja? Jaz ga ne uporabljam, ker za moje pojme preveč hitro briše.

sušo

Za moje pojme je ta senzor namenjen konstantni količini vode z majhnimi odstopanji. Sicer se mu meša v napačno smer - nori na skoraj suhem in prepočasi briše, ko pelejš mimo kamiona - recimo. Reakcijski časi so zmedeni.
Uporabljam ga minimalno.
Tipka za en obris in vklop avtomatike bi moral biti ločen. Velikokrat uporabim to varianto.
Nikjer nisem zasledil nastavitev avtomatike za brisanje.

Čojko

Ja zdaj vidim, da je vse ok, le da je tu nekam čudno narejeno. Avtomatski brisalci so bili običajno na poziciji intervalnega brisanja.

sl1

ja ce normalno dezuje lepo brise, ce prši dež se mu pa zmeša.

andraž

Pri mojem C5 je bilo precej podobno. Ni mu bilo jasno, kako intenzivno je bilo treba brisat. Po menjavi sprednjega stekla, ko so tudi očistili prah iz senzorja, deluje popolnoma ok.

Čojko

sl1

Citat od: Èojko;250625Smo na dvojkah

To so same pozitivne ocene. :BigThumbs: